Radwaňská končí na neoblíbeném US Open už ve 2. kole, Šarapovová se na výhru nadřela

27. 8. 2014, 18:49
Aktuality 15
US OPEN ŽENY - Agnieszka Radwaňská prokletí svého nejméně oblíbeného grandslamu US Open znovu nezlomí. Polská tenistka, která se v New Yorku ještě nikdy nedostala za osmifinále, letos vypadla už ve 2. kole s Číňankou Shuai Peng.
Agnieszka Radwaňská

Semifinalistka letošního Australian Open a finalistka loňského Wimbledonu Agnieszka Radwaňská takhle brzy na grandslamu naposledy vypadla před třemi lety právě ve Flushing Meadows. V Americe se polské hráčce nedaří, podobně jako Petra Kvitová se zde nedostala přes osmifinále.

"Opravdu ráda bych znala odpověď na otázku, proč mi to tady nejde. Pak bych možná našla způsob, jak tu hrát lépe a dostat se do druhého týdne," řekla Radwaňská. Na US Open startovala již podeváté a dosud vždy zvládla svůj úvodní zápas (letos smetla Fichmanovou za 47 minut), jenže už pětkrát ztroskotala hned na své druhé soupeřce a čtyřikrát vypadla v osmifinále.

Rozhovor s Agnieszkou Radwaňskou:
Mrzí mě to, ale i tak věřím, že to tu jednou zlomím

39. hráčka světa Shuai Peng, hrající forhend i bekhend obouruč, odvrátila v utkání sedm z osmi brejkbolů a Radwaňské vzala podání třikrát. Více než hodinu a půl dlouhé utkání ukončila vítězným úderem při svém třetím mečbolu.

"Když jsem nevyužila první dva mečboly, tak jsem si říkala: Bojuj! Bojuj! A teď prožívám nádherné chvíle," řekla osmadvacetiletá Shuai Peng, která letos byla světovou jedničkou ve čtyřhře, což dokázala jako první čínská tenistka v historii.



Letošní vítězka čtyřhry na Roland Garros Shuai Peng porazila hráčku světové desítky po více než dvou letech. Naposledy to dokázala v únoru 2012, kdy v Dubaji zdolala tehdejší sedmičku Marion Bartoliovou z Francie.

Ve čtyřhře už Shuai Peng získala 16 titulů, ale ve dvouhře o turnajové vítězství zatím marně usiluje - už šestkrát prohrála ve finále. "Ještě se toho musím hodně naučit, tvrdě pracovat a bojovat, abych svůj tenis ještě zlepšila," řekla tenistka. Ve 3. kole ji čeká osmadvacátá nasazená Roberta Vinciová z Itálie.

Maria ŠarapovováVe druhém kole měla problémy i Maria Šarapovová, na rozdíl od Radwaňské ale našla způsob, jak postoupit dál. Šampionka z roku 2006 se v duelu s Alexandrou Dulgheruovou dlouho trápila, aby nakonec rumunskou soupeřku zdolala po více než dvou a půlhodinovém boji 4-6 6-3 6-2.

Letošní šampionka z Paříže Šarapovová, která loni v New Yorku chyběla kvůli zranění, zpočátku proti 95. hráčce světa víc chybovala, ale od druhého setu soupeřku přetlačila. "Celkově jsem cítila, že jsem na tom líp fyzicky, a to mi psychicky pomohlo," komentovala pátá nasazená, jež Dulgheruovou zdolala i ve třetím vzájemném souboji. Také před třemi lety v Miami musela vývoj otáčet, tehdy druhou a třetí sadu získala až v tie-breacích.

Sedmadvacetiletá Ruska letos odehrála třiadvacátý třísetový zápas a sedmnáctý vítězný. "Je skvělé, jak to zvládám. Ve složité situaci jsem schopna najít cestu ven, což člověka posiluje," pochvalovala si Šarapovová.



O postup do osmifinále se Šarapovová utká s turnajovou šestadvacítkou Sabine Lisickou, se kterou vede ve vzájemné bilanci 5-1. Jedinou porážku s německou sokyní utrpěla před dvěma lety v osmifinále Wimbledonu. Lisická ve druhém kole porazila hladce ve dvou setech domácí Madison Brengleovou a jediná výhra ji dělí od vyrovnání newyorského maxima.

- GRANDSLAM US OPEN 2014 -
(USA / New York, tv. povrch, 18.102.000 dolarů)
středeční výsledky (27. 08. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Šafářová (14-ČR) - Saisai Zheng (Čína) 6-3 4-6 6-2
Halepová (2-Rum.) - Čepelová (SR) 6-2 6-1
Shuai Peng (Čína) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6-3 6-4
Šarapovová (5-Rus.) - Dulgheruová (Rum.) 4-6 6-3 6-2
Kerberová (6-Něm.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-2 6-4
Jankovičová (9-Srb.) - Pironkovová (Bulh.) 7-5 6-4
Wozniacká (10-Dán.) - Sosnovičová (Běl.) 6-3 6-4
Erraniová (13-It.) - Rodionová (Austr.) 6-4 7-6(2)
Petkovicová (18-Něm.) - Puigová (Portor.) 3-6 6-3 7-6(5)
V. Williamsová (19-USA) - Bacsinszká (Švýc.) 6-1 6-4
Larssonová (Švéd.) - Stephensová (21-USA) 5-7 6-4 6-2
Cornetová (22-Fr.) - Hantuchová (SR) 6-3 6-3
Lisická (26-Něm.) - Brengleová (USA) 6-4 6-1
Vinciová (28-It.) - Beguová (Rum.) 2-6 6-4 6-1
Bencicová (Švýc.) - Naraová (31-Jap.) 6-4 4-6 6-1
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Peerová (Izr.) 6-7(6) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Mayo
komon Alexandra
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra co to má bejt, právě mi zhebla půlka ženskýho fantasy týmu, Aga, Sloane, málem i Feli (ten by se tam taky mohl zařadit) Halepka vypadá úplně mimo, jestli to dneska nezachrání Dimipova, tak se neznám, pak už beru jako zadostiučinění jenom celkovýho vítěze :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle mě překvapilo první zápas vyhrála 6:1 , 6:0 a tak jsem si říkal tento rok je v pohodě i na betonech jenže nála přišla Pcheng a Aga první podání soupeřce sebrala a říkal jsem si to zase bude rychlý zápas no on tak dlouhý nebyl ale vízězkou nebyla Aga a Pcheng
Reagovat
zpilat
no doufám, že po 6:1, 6:0 tak nedopadne ve druhém kole i kvitová!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to skoda. Taky hraju BH i FH obouruc. Lidem to dost vadi.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt hraješ taky FH obouruč? :-)) To tě teda celkem obdivuji.. :-) Jsme nedávno s kámošem hráli a já ze srandy, že zkusím hrát FH taky obouruč.. Ale hned jsem toho nechal, ani jednou jsem se netrefil do kurtu a vůbec jsem se k tomu ani nějak neuměl postavit když mi letěl míček na ten FH.. Radši jednoručný FH! :D
Reagovat
EllNino
já hrál jako dítě taky, pak jsem toho nechal :) ale nedělá mi problém hrát oběma rukama, jakože i pravou :D ...ale Levačka je hlavní
Reagovat
smazaný uživatel
Ano hraju. Je to docela pohodlne. Jen se trochu vic nabehas :-D mne jednoruc nejde. Postoj ani odpal. Nekolikrat jsem to zkousel a hral jsem hur nez Kvitova v krizi. To bylo 3 m mimo kurt :-D jinak obouruc je i vyhoda. Mic se netoci a na antuce moc neodkakuje. A na tvrdem je to hodne rychle
Kamosi antukari to nesnasi ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to prehmatavas a je rec vlastne o BH z obou stran?
Reagovat
smazaný uživatel
Hraju pravou. Neprehmatavam. Levou mam nad pravou. Da se rict levacky BH
Reagovat
smazaný uživatel
neda, levak ma pri BH ruce obracene.. :-)
Reagovat
PetaM
Fakt jo? Já si obouruční FH nedokážu představit :D Ani BH nehraju obouruč :D :D
Reagovat
Michaelus
Chudák Aga... šlo vidět jak moc ji to štve....
Ale Peng hrála nebojácně a agresivně, to co na Agu platí a proti čemu neumí hrát..V posledních 2 gemech se ale hrály dlouhé výměny, které měly vyhovovat Aze, což se úplně nestalo...Veliká škoda toho vyhozeněého returnu na breakball :/
Tak aspoň výhodnější postavení pro Petru...
Reagovat
smazaný uživatel
takhle ten kýžený GS nebude !
Reagovat
pepin
No mám dojem, že když se tak člověk kouká, co se vynořuje nových pušek, takže Agn. s tím GS asi ujel vlak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist