Radwaňská na trávě v Nottinghamu válí, zahraje si o první letošní finále

12. 6. 2015, 22:38
Aktuality 0
WTA NOTTINGHAM - Svůj zatím nejpovedenější turnaj sezony prožívá Agnieszka Radwaňská v těchto dnech na trávě v Nottinghamu. Ve třech zápasech ztratila pouhých jedenáct gamů a po dnešní výhře nad Američankou Davisovou postoupila teprve podruhé v sezoně do semifinále. O první finále po dlouhých deseti měsících se utká s Niculescuovou.
Agnieszka Radwaňská

Agnieszka Radwaňská letos prožívá zatím hodně nezdařilou sezonu. Ale možná právě nyní na turnajích na trávě dvou krizi zlomí. Tento týden se bývalé wimbledonské finalistce daří v Nottinghamu, kde díky divoké kartě startuje na desátém letošním turnaji.

Šestadvacetiletá Polka na britských ostrovech postupně smetla Rusku Allu Kudrjavecvovou, Američanku Christinu McHaleovou a po dnešní výhře 6-2 6-2 nad Lauren Davisovou ze Spojených států postoupila se ztrátou pouze jedenácti her do svého druhého letošního semifinále.



"Při pohledu na výsledek se to může zdát jako snadný zápas, ale každý set byl především na začátku velmi vyrovnaný. Myslím, že jsem byla o trochu více agresivní, zejména v důležitých výměnách," komentovala Radwaňská. "Na trávě se začínám cítit čím dál lépe, každý zápas mi tu pomáhá."

O své první finále od loňského srpna se bývalá světová dvojka Radwaňská, jež je aktuálně 13. tenistkou světa, utká s Monicou Niculescuovou, která dnes zdolala ve třech setech domácí Johannu Kontaovou.


"Je to opravdu zajímavá hráčka. Myslím, že jsme spolu ještě nehrály, a pokud ano, tak už je to dost dlouho," marně vzpomínala na jediný vzájemný souboj, v němž v roce 2009 v Linci vyhrála ve dvou setech. "Určitě mě čeká hodně běhání a dlouhých výměn. Nebude to nic snadného."

• WTA INTERNATIONAL NOTTINGHAM •
Velká Británie, tráva, 250.000 dolarů
páteční výsledky (12. 06. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
A. Radwaňská (1-Pol.) - Davisová (USA) 6-2 6-2
Riskeová (5-USA) - Wickmayerová (Belg.) 6-2 2-0 skreč W.
Niculescuová (Rum.) - Kontaová (Brit.) 6-2 2-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist