Radwaňská opět vyhrála Úder roku, ale nejoblíbenější už není. Sesadila ji Halepová

26. 12. 2017, 07:49
Aktuality 5
Simona Halepová ukončila letošní sezonu jako světová jednička na kurtu i mimo něj. Rumunská tenistka totiž přerušila šestileté kralování Agnieszky Radwaňské v anketě o Nejoblíbenější tenistku mezi fanoušky a stala se teprve její čtvrtou vítězkou v devítileté historii. Polské tenistce zůstalo prvenství alespoň v anketě o Úder roku, kterou vyhrála popáté v řadě.
Simona Halepová

Simona Halepová letos sice vyhrála jen jeden turnaj a na Roland Garros prohrála i své druhé grandslamové finále, stala se však poprvé světovou jedničkou a na prvním místě sezonu také zakončila.

A na vrcholu se šestadvacetiletá Rumunka ocitla poprvé také v oblibě u fanoušků, kteří ji zvolili Nejoblíbenější hráčkou roku.

Nejoblíbenější hráčka roku:
2017 Simona Halepová (Rum.)
2016 Agnieszka Radwaňská (Pol.)
2015 Agnieszka Radwaňská (Pol.)
2014 Agnieszka Radwaňská (Pol.)
2013 Agnieszka Radwaňská (Pol.)
2012 Agnieszka Radwaňská (Pol.)
2011 Agnieszka Radwaňská (Pol.)
2010 Maria Šarapovová (Rus.)
2009 Jelena Demenětvová (Rus.)

"Chodí kdekoliv, kde hraju, což je úžasné. V publiku je spousta lidí, kteří mi fandí a dodávají mi sílu. Je opravdu hezké slyšet své jméno mezi výměnami a příjemné vědět, že vás lidi podporují po celém světě," řekla Halepová. 

Anketa se koná od roku 2009 a Halepová je teprve její čtvrtou vítězkou. První dva ročníky vyhrály Rusky Jelena Dementěvová a Maria Šarapovová, v uplynulých šesti letech měla u fanoušků největší úspěch Polka Agnieszka Radwaňská.

Osmadvacetileté Polce se letos výrazně ztenčilo bodové konto (z 5600 na 1715) v žebříčku WTA, v němž klesla z 3. na 28. místo. Přesto jednu anketu u fanoušků ovládla, když vyhrála pátý ročník hlasování o Úder roku. Letos ho předvedla na podzim v čínském Wuhanu.

Wuhan 2017:


Indian Wells 2016:



Singapur 2015:



Výběr 2014:



Miami 2013:



Finálové údery roku 2017:

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
dadaft
https://www.lidovky.cz/kazdy-mic-byl-pro-me-zazrak-tenhle-rok-pro-me-byl-vsim-rika-petra-kvitova-1op-/lide.aspx?c=A171222_154122_lide_ele

jinak všem tenisovým fandům přeji hezké vánoční svátky a mnoho úspěchů v novém roce.

a už se těším na novou sezónu! :-)))))))))))))))))
Reagovat
Rogers
Vyhraje Simča někdy velký turnaj?
Reagovat
PetaM
A tak Premier Mandatory se dá ne? :)
Reagovat
bIbec
tak třeba Madrid nebo Peking se dá brát celkem těžko jako prestižnější turnaj než třeba Řím. Obecně ta konkurence na P5 a PM je velice podobná (plus minus celá špička, sem tam někdo chybí). Takže já bych se nebál do těch "velkých turnajů" zařadit i ty P5. Ten rozdíl je zanedbatelný.
Takže se spíš nabízí otázka, vyhraje někdy jeden ze čtyř největších turnajů?
Reagovat
PetaM
Souhlas, beru P5 a PM prakticky stejně. Dle mého zbytečné komplikace. Měli by to sjednotit, jak je to u chlapů. Prostě Masters.

A já si i myslím, že ano. Právě to RG by do konce kariéry padnout mohlo :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist