Radwaňská porazila Jankovičovou popáté v řadě, Halepová bude světovou pětkou

13. 3. 2014, 08:03
Aktuality 21
WTA INDIAN WELLS - Agnieszka Radwaňská v Indian Wells zdolala ve třech setech Srbku Jankovičovou, s níž vyhrála už pátý vzájemný souboj v řadě. O první letošní finále se polská tenistka utká s Rumunkou Halepovou, které minulý měsíc podlehla v Dauhá.
A. Radwaňská a J. Jankovičová

Agnieszka Radwaňská sice letos ještě nebyla ve finále, v Indian Wells ale už potřetí postoupila do semifinále, které si zahrála také na Australian Open a v Dauhá. V Kalifornii porazila ve třech setech Jelenu Jankovičovou, s níž si poradila už v pátém vzájemném duelu v řadě.

Polská tenistka ale málem prohospodařila velmi nadějný náskok. Ve třetím setu vedla už 4-0, Sbrka ale vyrovnala na 4-4 a navíc měla brejkbol. Radwaňská se však v poslední chvíli vzpamatovala a zvítězila 7-5 2-6 6-4 navzdory tomu, že v zápase uhrála o dva fiftýny méně.

"Od začátku to byl velmi dobrý zápas," komentovala Radwaňská. "Ve třetím setu jsem to určitě mohla ukončit dřív, ale Jelena bojovala do posledního okamžiku. Myslím, že na konci jsem byla o těch pár bodů lepší a jsem moc ráda, že jsem postoupila," dodala Polka, jež na BNP Paribas Open vyrovnala své maximum z roku 2011.

Simona HalepováO postup do finále se utká se Simonou Halepovou, s níž letos prohrála v semifinále turnaje v Dauhá i loni na antuce v Římě, přesto ve vzájemné bilanci stále vede 3-2. Rumunka ve čtvrtfinále smetla dvakrát 6-2 Australanku Casey Dellaquaovou.

Dvaadvacetiletá Halepová se díky svému premiérovému postupu do semifinále turnaje prestižní kategorie WTA Premier Mandatory stane poprvé pátou hráčkou světa, což se ještě nikdy žádné tenistce z Rumunska nepovedlo.

"Tohle pro mě opravdu moc znamená. Ale mým hlavním cílem je grandslamové vítězství, až pak se možná stanu nejlepší Rumunkou," řekla skromná Halepová. Před ní se do Top 10 ženského žebříčku dostaly jen její současná manažerka Virginia Ruziciová, někdejší světová osmička, a Irina Spirleaová, která to dotáhla až na sedmé místo.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.946.740 dolarů)
středeční výsledky (12. 03. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
A. Radwaňská (2-Pol.) - Jankovičová (7-Srb.) 7-5 2-6 6-4
Halepová (6-Rum.) - Dellacquaová (Austr.) 6-2 6-2
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Kuzněcovová/Stosurová (Rus./Austr.) - Dateová-Krummová/Záhlavová-Strýcová (Jap./ČR) 1-6 6-3 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Aga vyhraje. Halep je dobrá, ale je mi nesympatická... Go Aga :)
Reagovat
Fandina
Myslela jsem si, že vyhraje Jelena, ale jak to popisují, tak Aga byla lepší. Na Agu se Simčou jsem zvědavá. Ráda se na to kouknu, když mi to vyjde.
Reagovat
Titan
Obě mám rád, ale budu to víc přát Simoně. Na ní je vidět, jak na sobě pracuje a chce být tenisová královna (na rozdíl od některých). Aga a její klasický tenis jsou taky prima, ale fandit budu až jindy...:-)
Reagovat
tommr
Aga hodně pomohla Petře tím, že porazila Jankovicovou. Petra se tak udržela v těsným závěsu za Jankovicovou a může jí už v Miami zase předstihnout ... :)
Doufám, že podobnou službu prokáže Aga Petře i v semifinále proti Halepový ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Držím palce Aze... Ale z jiných důvodů jak tommr :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tommr Age taky fandi kvuli jinym duvodum, ikdyz to tak z toho komentu nevyzniva :-D
Reagovat
tommr
já chtěl zviklat Titana, aby taky fandil tý správný hráčce, ale asi jsem nepochodil ... :)
Reagovat
Titan
Mě nezvikláš, protože je mi žebříčkové postavení Petry docela volné :-) Já bych byl rád, kdyby si svůj stav uvědomila, a když tomu pomůže odpovídající postavení v žebříčku, tak jen dobře...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska bych se mel kouknout na ten Wimbledon, kdyz Aga ma uz zitra hrat se Simcou :-D
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukni se na nějakej veselej film abys nebyl smutnej, až Simča Agu porazí, popř. si kup oblíbený jindřichohradecký nápoj, abys to lépe snášel :D Už se těším, jak dostaneš klepec :D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ale nejsem zadna WTA hracka, takze klepec rozhodne nedostanu :-) Kazdopadne bych dostal klepec kdybych byl :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsi Agovec ne? Proto to píšu :D:D Obě holky toho hodně vyběhají, tak se na zápas těším a až budeš ronit slzy, neříkej, že jsem tě nevarovala :D
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, ja budu v pohode. Uz pri te minule prohre mi to nevadilo, protoze Aga se snazila hrat utocne a to ze se vyhazela jen z toho pramenilo, takze to bylo pro me aspon povzbuzeni do dalsich turnaju :-) Jinak uz jsem cekal, ze rupne s moc dobre hrajici Jelenou, takze uz v mych ocich sbira body pouze navic :-) A kdyz sebere body Simce, tak jen dobre...

Kdyz pises, ze jsem Agovec, mam to brat tak, ze uz nejsem Kvitovec? :-) Tudiz jako oprosteni z trestu? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jakej trest? Být Kvitovec je pro tebe čest, nevděčníku. :) Takovou jízdu nahoru dolu jako Petra ti Aga nikdy nemůže nabídnout :) Tvoje členství, které stejně flákáš, ti končí 31.12.2014 v 0:00, na to dohlídnu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsi nevidela jeji vypadek proti Cornet v prvnim setu :-D Takovej blackout snad ani Petra nedokaze urobit :-D A moje clenstvi konci po TM (pripadne TS) :-P 31.12. uz je nova sezona :-P
Reagovat
smazaný uživatel
ale viděla, neboj, ty dvě DF :D Rok má 365 dní, o tenisové sezoně jsme se nebavili, takže platí co jsem psala :D
Reagovat
smazaný uživatel
To jsi teda dobra, ze vis kolik ma rok dni :-) Dohoda byla ale na tenisovou sezonu 2014, takze... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Radwanská porazila ve čtvrtfinále turnaje Jankovičovou a další zápas bude hrát tedy semifinále..)))
Možná jednoduchá rovnice,ale nápisy některých článků,nevím proč,snad to zavání něčím aby to bylo trochu senzační a upoutalo...)?Nebo nevím že musí tak spěchat a mluvit o finále. Ano zahraje si o finále,to je logické,ale to je ještě tak daleko,jako byla možná celá cesta do do tohoto zápasu...))
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhra nad JJ se pocita ale ty blackouty me dost desi. Proti Alize si neodpustila jeden velkej a proti Jelene v rozhodujicim setu ztratila vedeni 4-0. Sice hraje na svoje schopnosti tak lepsi prumer, ale zatim proplouva i pres silnejsi souperky. Hru a hlavne i podani by mela do SF jeste zlepsit a vyvarovat se tech obcas az nesmyslnejch kiksu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist