Radwaňská postoupila přes mizerně hrající Dementěvovou do semifinále

17. 3. 2010, 22:11
Aktuality 6
WTA INDIAN WELLS - Chtěla hrát agresivně, což plnila. Jenže útočná hra Jeleně Dementěvové přinesla více škody než užitku. Ruska v duelu s Agnieszkou Radwaňskou nastřádala 48 nevynucených chyb a do semifinále pustila jednadvacetiletou Polku. Tu teď čeká kamarádka Caroline Wozniacká.
Agnieszka Radwaňská

Agnieszka Radwaňská se do Indian Wells vrací ráda a také letos předvádí dobré výkony. Po hladkých výhrách nad Čakvetadzeovou, Dulkovou a Bartoliovou postoupila potřetí v řadě do čtvrtfinále. V minulých letech ji dál nepustily Kuzněcovová a Pavljučenkovová a také letos ve stejné fázi turnaje narazili na Rusku.

Ovšem na Jelenu Dementěvovou, na kterou si věřila. Z pěti soubojů ji třikrát porazila a věděla, že ji svým stylem hry může zdolat znovu.

Osmadvacetiletá Dementěvová se od vstupu do soutěže trápila a z o sedm let mladší Polky měla respekt. Věděla, že musí hrát agresivně a na nic nečekat. "Musím být více kreativní. Musím jít za vítězstvím. Nemůžu přijít na kurt a být trpělivá, protože ona na nic nečeká. Dělá málo chyb a dobře se pohybuje. Pokud chci uspět, musím využít všech krátkých míčků a být agresivní," spřádala plány Ruska.

A jak plánovala, tak hrála. Jenže téměř každá druhá výměna skončila zkaženým úderem. Dementěvová v utkání nakupila celkem 48 nevynucených chyb a prohrála 4-6 3-6.

Radwaňská tak bez ztráty jediného setu postoupila do semifinále a trochu více oživila myšlenku na zisk prvního titulu od jara 2008, kdy triumfovala na trávě v Eastbourne.

"Jsem moc šťastná s hrou, kterou v těchto podmínkách předvádím. Vždy vyhraji ve dvou setech. Je to vždy lepší, ale ne snadné, obzvlášť zde," připomněla Radwaňská na specifické podmínky na kurtech uprostřed pouště. 

Dementěvová byla naopak samozřejmě ze svého výkonu hodně frustrovaná. "Byl to perfektní den na tenis, letos tu dokonce ani tolik nefouká. Byl krásný den, a já ho takhle zkazím," litovala finalistka z roku 2006. "Nehrála jsem tak, abych ji mohla porazit. Agnieszka nechybovala, hrála dobře od základní čáry."

Radwaňská si i finále si zahraje s kamarádkou Caroline Wozniackou z Dánska, jež na třetí pokus porazila Číňanku Jie Zheng. Devatenáctiletá tenistka vyhrála 6-4 4-6 6-1 a třetí ze čtyř zápasů tak zvládla ve třech setech.

"Dnes to byl dlouhý a vyčerpávající zápas," řekla Wozniacká. "Hrála moc dobře, spoustu těžkých míčků mi vracela do kurtu," pochválila semifinalistku Australian Open.

"Obě jsme se snažili hrát agresivně a tu druhou rozběhat. Sama se sebou jsem jsem moc spokojená," těšila předvedená hra Wozniackou.

Pokud by v semifinále vyhrála, posunula by se v pondělí na post světové dvojky. Na to však nemyslí a chce si zápas s kamarádkou užít. "Aga je skvělá hráčka. Dokáže vracet i nemožné a na kurtu dokáže přemýšlet. Ale je to dobrá kamarádka. Myslím, že zápas bude uvolněný. Uvidíme, co se stane," těší se na třetí vzájemné utkání Wozniacká. 

Desátý zápas v řadě nedokázaly vyhrát Iveta Benešová a Barbora Zahlavová-Strýcová. V Indian Wells podlehly třetí nasazené dvojici Petrovová/Stosurová 6-2 2-6 7-10 a do semifinále prestižního turnaje nepostoupily.

České tenistky letos společně vyhrály turnaje v Paříži a Monterrey. Prohrály jen ve druhém kole Australian Open s krajankami Hlaváčkovou a Hradeckou.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
středeční výsledky (17. 03. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (2-Dán.) - Jie Zheng (18-Čína) 6-4 4-6 6-1 
A. Radwaňská (5-Pol.) - Dementěvová (4-Rus.) 6-4 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Petrovová/Stosurová (3-Rus./Austr.) - Benešová/Zahlavová-Strýcová (ČR) 2-6 6-2 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
ja radwanska,martinez
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně s przněním cizích příjmení nesouhlasím, ale když už se przní, tak ať je to aspoň správně.
Stokrát jsem tady pisálkům napsal, že Číňanky nemají ová jen v případě, že se dodrží pořadí podle jejich zvyklostí, tedy příjmení + jméno, v tomto případě Zheng Jie.
V našem normálním zápisu jméno + příjmení musí být Jie Zhengová, stejně tak pokud se napíše jen samostatně příjmení Zhengová. Pamatuju si, že takto to uvedl komentátor při přenosech z OH v Pekingu - s odvoláním na Ústav pro jazyk český. Tupoňům to ale nestačí napsat jen jednou.
Vůbec nejlepší je, když neschopný pisálek do jednoho článku použije oba typy zápisů - Jie Zheng i Li Na. Stává se to docela často. Jak trapné.
Reagovat
smazaný uživatel
Přál bych vítězství thoto turnaje prave Age, jina hračka si to tu už nezaslouží..
Reagovat
smazaný uživatel
A podle čeho se určuje, kdo si turnajovou výhru zaslouží nebo naopak nezaslouží, blázínku. Přiznej radši, že některým tenistkám fandíš. Všechny kromě Agy ti už vypadly, asi tak, milánku.
Kamón Wozňáki !!!
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm ja to ted preju jankovicove
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacki nee!! jestli vyhraje ona tak to at WTA uz radsi nedavaj!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist