Radwaňská první šampionkou sezony 2013. Ve finále stačily 3 winnery

5. 1. 2013, 04:00
Aktuality 11
WTA AUCKLAND - Agnieszka Radwaňská získala první titul v sezoně 2013. V novozélandském Aucklandu si pro své celkově 11. turnajové vítězství došla bez ztráty setu, když jí ve finále proti Wickmayerové stačily pouhé tři vítězné údery.
Agnieszka Radwaňská

Agnieszka Radwaňská si pro začátek sezony vybrala turnaj s nejmenší konkurencí v Aucklandu, kam se přihlásila jako jediná z hráček Top 10. A třiadvacetiletá Polka podle očekávání na Novém Zélandu silnější soupeřku nenašla: bez vážných problémů prošla do finále a ani v něm s Yaninou Wickmayerovou neztratila set.

I když Radwaňská v prvním setu neudržela vedení a nechala o půl roku mladší soupeřku vyrovnat, drama nepřipustila. Ve druhé sadě zaspala začátek, ztracený servis z druhého gamu si ale vzala hned zpět. Problém nastal až s ukončením zápasu, neboť čtyři mečboly zahodila za stavu 5-3 při podání Belgičanky a další dva při vlastním servisu. Proměněn byl až ten sedmý, když Wickmayerová poslala míček do autu a Radwaňská tak mohla po 98 minutách zvednout ruce nad hlavu a slavit výhru 6-4 6-4.

Statistika zápasu Radwaňská - WickmayerováPolská světová čtyřka v zápase sázela na svou tradiční hru, tedy trpělivou defenzívu. Hrát nechala soupeřku, která zaznamenala 28 vítězných úderů, ale také 49 nevynucených chyb. Těch udělala Radwaňská jen 18, na vítězství ve finále turnaje WTA jí ale stačily také pouhé tři winnery. "Neumím dávat velké rány, ale vždy se snažím najít cestu, jak získat bod," komentovala Polka.

Radwaňská hrála v celkově 15. finále a načala v něm druhou desítku turnajových titulů. "Nemohla jsem si představovat lepší začátek roku. Je to pro mě perfektní příprava na Australian Open," radovala se Radwaňská. 

"Odehrála jsem tu pět dobrých zápasů bez ztraceného setu, tak jsem na Australian Open dobře připravená. Chci se tam dostat minimálně do semifinále," dodala Radwaňská, jež má ještě příští týden plnit roli nasazené jedničky v Sydney, kde bude hrát v mnohem silnější konkurenci dalších šesti hráček Top 10.

23. hráčka světa Wickmayerová hrála finále celkově podeváté a v Aucklandu již potřetí - předloni prohrála s Maďarkou Gretou Arnovou, v roce 2010 získala svůj třetí a zároveň poslední titul. 

"Jsem trochu zklamaná. Ale bojovala jsem a na kurtu jsem nechala srdce i duši. Nemohla jsem dnes udělat víc," řekla poražená Belgičanka.

- WTA INTERNATIONAL AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 235.000 dolarů)
sobotní výsledky (05. 01. 2012)

Dvouhra - finále:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Wickmayerová (3-Belg.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
skott
Zasloužil by si doplnit výsledek čtyřhry, kde se na okruh vrátila po mateřské pauze vítězně Cara Black a musim říct, že více než rok bez tenisu na ní nebyl nijak znát. Od druhého setu na kurtu kralovala a jen v něm předvedla nejméně tři zásahy u sítě, které by byly ozdobou všech highlightů, zejména jedna reflexivní reakce po tvrdém fh nástřelu zblízka od Goerges, byla úžasná..Dobrý výkon předvedla i Nasťa Rodionová, která neztratila celé utkání servis, naopak dúležitý brejk ve druhém setu na 1-3 měla na svědomí Slava a od té chvíle se s Goerges úplně vytratily.
Reagovat
Bob
ale já mám bomby pecky, Aza, Kvitka, Máša, Serena, Li apod. Ona hraje chytře, ale koukání na její tenis je pro mě někdy nuda. každopádně gratulace, proč si nejet pro titul, kde byla nejlepší.
Reagovat
Bob
*já mám rád.. :)
Reagovat
rib
souhlasím s Bobem...
Reagovat
JStriegler
Takže všem co zhlédli videa na mém youtube kanálu na připomínkách se budu snažit zapracovat, popravdě moc jsem to neupravoval, abyste to tam měli co nejrychleji. Připomínky pište k videu ať to nemusím vyhledávat. Jo a za to pozadí se omluvám ale ty reklamy tam skáčou samy. Někdo tam měl poznámku že tomu nerozumí mám to nahrávat česky?

Zde finále:http://www.youtube.com/watch?v=d-t2KkSL5QE&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=dlISz7bh6oU&feature=youtu.be
Mějte se :)
Reagovat
freeteepek
Bylo to těsný.V prvním setu byla Klára ještě hodně nervozní a utekl jí začátek zápasu. Tu ztrátu už nedohnala. Ale i Číňanka měla problémy s nervozitou před domácím publikem a hodně chybovala. Ve druhém setu se Klára dostala do tempa a Li si neuhrála ani jeden servis. Prohrou vlastního servisu začala i rozhodující set, jenomže Klára break nepotvrdila a dala jí tak možnost vrátit se do zápasu. Li Na pak výhrála následující tři hry a za chvíli vedla už 5:2. Teprve pak se Klára uvolnila, aby následně srovnala na 5:5. Závěr zápasu jí bohužel nevyšel podle představ. Škoda. Šance tu určitě byla. V zápase nervozní Číňanka vyrobila velké množství dvojchyb. Klára snad ani jednu. Ovšem za cenu velmi slabého druhého podání. A na to doplatila i při mečbolu, kdy se Číňanka posunula snad metr do kurtu, aby vzápětí lehce zakončila vítězným úderem po lajně. Druhé podání je určitě největší slabinou v Klářiný hře. Snad se na něm dá ve třiceti letech ještě zapracovat. Klára jinak hraje famozně. Hlavně při podání soupeřky. Pokud se dostala do výměny povedeným returnem, většinou Číňanku přehrávala. Hlavně zezačátku měla ale problémy se zakončením. Li Na to na ní celý zápas zkoušela hlavně přes backhand, což byla chyba. Klára je v backhandovým rohu mimořáně silná. Určitě víc chybuje na forehandový straně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Klárka prohrála 7-5 ve třetím setu...
Reagovat
smazaný uživatel
Jupí :) Gratulace :)
Reagovat
freeteepek
I v sezóně 2013 Aga ví, kde nejsnáz vyhrát turnaj a tak zatímco se ostatní top hráčky trápily v Brisbane, ona si v klidu došla pro titul na Aucklandu. Liška podšitá. Navíc se na začátku sezony i slušně rozehrála, což se jí s blížícím se grandslamem bude hodit.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Agnieszce zápas sem sice neviděl ale Wikmayerová ji zřejmě mírně potrápit musela / A co ten Bidrman zase naznačuje žádnej Gulbis s Berdychem to ať mi ani nepřipomíná :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle Grigore ten závěr se poved :) Ten libovej prohoz po lajně mmmm:) Gratulace k 1. finále
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist