Radwaňská v Paříži dohrála, Šarapovová dál válcuje soupeřky

1. 6. 2012, 16:58
Aktuality 20
Na French Open nebyla nikdy dál než v osmifinále a ani letos si své maximum v Paříži nevylepší. Světová trojka Agnieszka Radwaňská ztroskotala na letošním Roland Garros už ve třetím kole na Rusce Kuzněcovové, se kterou dnes prohrála hladce 1-6 2-6.
Zklamaná Agnieszka Radwaňská

Vítězka tří letošních turnajů Agnieszka Radwaňská měla patřit ke spolufavoritkám French Open, Světlana Kuzněcovová ale dnes potvrdila, že na Polku umí zahrát. Porazila ji už pošesté za sebou a stala se teprve třetí hráčkou, která si letos skalp Radwaňské připsala.

Tentokrát to dokonce mohlo být s 'kanárem', který světové trojce hrozil, když prohrávala 0-5 a Kuzněcovová mohla při svém podání set ukončit. To se jí nepovedlo, vzápětí ale Radwaňské znovu sebrala servis a sadu vyhrála 6-1.

I ve druhém setu Polka zaspala začátek a brzy prohrávala 0-3. Sice ještě dokázala snížit na 2-3, opět si ale neudržela podání, prohrála tři hry v řadě a s turnajem se rozloučila porážkou 1-6 2-6.

"Hrála hodně agresivně na obě strany. Dokázala zareagovat na všechno, co jsem se pokoušela udělat," uvedla Radwaňská, jež i po Paříži zůstane jedinou hráčkou aktuální světové desítky, která si nezahrála grandslamové semifinále.

"Samozřejmě je to vždycky velké zklamání, když pro vás grandslamový turnaj skončí v prvním týdnu. Dneska jsem nehrála špatně, ale ona hrála neuvěřitelně," dodala Polka na adresu své přemožitelky.

Šarapovová se na kurtu dlouho nezdržela, soupeřku smetla i Cibulková
Ta se v osmifinále střetne se Sarou Erraniovou, která má na svědomí další dnešní překvapení. Italka totiž vyřadila šampionku Roland Garros z roku 2008 Anu Ivanovičovou ze Srbska.

Bývalá světová jednička Ivanovičová přitom začala výborně. V prvním setu na kurtu dominovala, proti defenzivně založené soupeřce udělala pouhé tři nevynucené chyby a úvodní sadu vyhrála hladce 6-1.

V následujících dvou setech si ale Srbka připsala 37 chyb, které ji stály postup do osmifinále. Druhou sadu pro sebe Erraniová získala v úplném závěru, kdy Ivanovičová nedokázala při svém podání vybojovat tie-break, a v rozhodujícím setu ztratila srbská tenistka třikrát v řadě servis, díky čemuž se Erraniová dostala do vedení 4-2. Při vlastním podání už Italka nezaváhala a zvítězila 1-6 7-5 6-3.

"Ve třetím setu jsem si vypracovala hodně šancí, ale zkazila jsem spoustu lehkých úderů," litovala Ivanovičová, která v jeden moment v posledním setu udělala tři dvojchyby v řadě. "Některé dvojchyby přišly zničehonic. Možná jsem nedostatečně využívala nohy," analyzovala Srbka.

Teprve svůj druhý zápas v Paříži dnes odehrála Maria Šarapovová. Světová dvojka včera nemohla nastoupit kvůli nečekaně dlouhému duelu mezi Johnem Isnerem a Paulem-Henrim Mathieuem, ale dnes už čas neztrácela a do třetího kola prošla za rovnou hodinu po výhře 6-1 6-1 nad Ajumi Moritaovou.

"Jsem spokojená, jak jsem dnes hrála. Moje taktika dnes byla jasná: hrát rychle a soupeřku rozběhat," komentovala světová dvojka.

Podobně hladce si se svou dnešní soupeřkou poradila i Dominika Cibulková. Patnáctá nasazená Slovenka už v minulých dvou kolech ukázala, že má výbornou formu, když ztratila dohromady pouhých pět gamů. Španělka Maria Jose Martínezová-Sanchezová si nevedla o moc lépe než její předchůdkyně; Cibulkové ani jednou nedokázala sebrat podání, o svůj servis přišla celkem čtyřikrát a za pouhých 67 minut se s turnajem loučila porážkou 2-6 1-6.

Semifinalistka z roku 2009 Cibulková se o čtvrtfinále utká s Victorií Azarenkovou, proti které letos v Miami nevyužila mečboly. V generálce na Paříž v Římě před 14 dny se mohla dočkat odvety, Běloruska ale kvůli problémům s ramenem nenastoupila. Světová jednička Azarenková pokračuje na cestě za druhým grandslamovým titulem poté, co dnes porazila dvakrát 6-4 Kanaďanku Aleksandru Wozniakovou.

Ve svém prvním grandslamovém osmifinále je po dnešku Sloane Stephensová. Devatenáctiletá americká naděje je jednou ze tří zbývajících zámořských hráček v soutěži a jako první z nich i svůj třetí zápas zvládla s přehledem. Přemožitelka Petry Cetkovské Mathilde Johanssonová si proti ní v prvním setu udržela podání jen v úvodní hře, ostatní servisy jí Stephensová sebrala a sadu získala poměrem 6-3. Podobně pak Johanssonová dopadla i v následujícím dějství: znovu si vyhrála jen své první podání, všechna ostatní ztratila a po hodině a půl se s turnajem loučila porážkou 3-6 2-6.

 

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 18,7 milionu eur):

Dvouhra - 2. kolo:
Šarapovová (2-Rus.) - Moritaová (Jap.) 6:1, 6:1.

3. kolo:
Azarenková (1-Běl.) - Wozniaková (Kan.) 6:4, 6:4, Kuzněcovová (26-Rus.) - A. Radwaňská (3-Pol.) 6:1, 6:2, Stosurová (6-Austr.) - Petrovová (27-Rus.) 6:3, 6:3, Kerberová (10-Něm.) - Pennettaová (18-It.) 4:6, 6:3, 6:2, Erraniová (21-It.) - Ivanovičová (13-Srb.) 1:6, 7:5, 6:3, Cibulková (15-SR) - Martínezová (Šp.) 6:2, 6:1, Martičová (Chorv.) - Medinaová (29-Šp.) 6:2, 6:1, Stephensová (USA) - M. Johanssonová (Fr.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - 2. kolo:
Voráčová/Zakopalová (ČR) - Dulková/Suárezová (Arg.) 6:4, 6:4, Chan/Chan (Tchaj-wan) - Grandinová/Uhlířová (9-JAR/ČR) 6:2, 6:4.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

20
Přidat komentář
Bob
ale jsem rád, že Aga vypadla. Je mi prostě nesympatická a nemám ji rád :D to se ale neříká :D hraje dobře, ale ohrožuje tu naší Petru a všichni ví,, ze jí fandím :D
Reagovat
freeteepek
Dobře děláš, že fandíš Petře. Taky jsem rád, že Aga vypadla. Já jí mám celkem rád, ale Petru miluju:-)
Nemyslím si ale, že by Aga ohrožovala Petru víc, než jiné tenistky. Vcelku je to jedno. Petru nejvíc ohrožuje sama Petra:-)Když bude hrát dobře, bude na žebříčku stoupat. A je jedno, kdo se bude motat okolo:-))
Spíš mě vadí ten humbuk okolo Agy, Marie, Viky, Sereny. Petře většinou už nikdo nevěří. Bylo by fajn, kdyby se Petra zase předvedla v dobrém světle a dostala se do středu zájmu:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak první moje favoritka je v osmifinále. :) Musím říct, že se mi hra Viky líbila, i když tam chvílemi byly zbytečné chyby, které Vika normálně nedělá. Přesto si myslím, že se do toho Vika pomalu dostává (vzhledem k tomu úvodnímu dramatu). Aleksandra potvrdila, že je houževantou a nesmírně bojovnou soupeřkou... První dva gemy 1. setu přinesly dva brejky. Pak si obě hráčky držely podání až do stavu 4:4. Potom Vika získala brejk, což rozhodlo první set... Druhý set začal stejně jako ten první, brejkem na obou stranách. Zápas nakonec rozhodl brejk Viky na 4:3. Pak už si obě holky držely podání až do konce... Viku čeká v dalším kole Dominika, která teď vypadá rozjetě. Věřím, že Vika s dalším zápasem předvede opět lepší výkon. :)
Reagovat
freeteepek
Flavia je krásný jméno. V Římě jí to šlo krásně. Tady se snažila, ale něco tomu chybělo. Problém byl v tom, že razantně útočila, ale Angelique to pořád vracela, až Flavia vyrobila chybu. Těžko říct, jestli se to dalo líp uklízet. Asi na to dneska neměla a Andží hrála tu obranu fakt dobře. Myslím, že Lucka Šafářová by si z ní mohla vzít příklad, jak se dobíhaj kraťasy!
Angelique se od ledna fantasticky vypracovala a se Sarou Erani aspiruje na titul "zlepšení roku". Občas si tak představím, jak by dneska vypadal Fed Cupový duel z Němkama. Sabine by seděla na lavičce, Angelique by byla jedničkou. A proti Petře by vůbec nebyla bez šancí...
Reagovat
Heather_Fedex
videla jsem pouze 1. sadu a kousek te 2. a do ted mi neni jasne, jsk to flavia mohla projet. ne ze bych byla nespokojena, prala jsem angelice, ale z toho, co jsem videla, tak jsem si rikala: flavia proste jede. italka hrala tvrde a presne, vetsinou hrala udery podel lajny, spolehlive branila, zatim co angelique se povetsinou jenom branila a sice, vetsinou pouzivala ucinne dropshoty. opet to zrejme byl souboj pennety s pennetou, proste hlava hlava hlava. angie je velka bojovnice, i kdyz se ji nedarilo tak si dokazala s neprijemnou situaci poradit. v dalsim kole nemku ceka petra martic- jeste nikdy jsem ji hrat nevidela, ale verim, ze postaveni favoritky potvrdi. pak nekdo z macu kuznetsova-errani, takze ja angie na semifinale verim.
Reagovat
Heather_Fedex
spravne mnelo byt, ze flavia spolehlive ZAKONCOVALA VYMENY
Reagovat
baggik
Petra Martič rozhodně nebude pro Angeliku snadnou soupeřkou. Má dobrý oba dva údery, hraje docela agresivně a na to jak je mladá moc nekazí. Vidim to na vyrovnaný třísetový zápas.
Reagovat
VlS
tak já jsem naopak viděl 2. a 3. set. Flavia doplatila na naivitu a nedohrávání výměn. Často si myslela, že to Andělka nemůže doběhnout a pak se divila. Prostě míč je potřeba s Andělkou důsledně a definitivně uklidit, všechno ostatní je málo. Flavia byla velmi často nedůsledná.
Reagovat
Heather_Fedex
no, vidis...kazdy sme videli jinou cast toho sameho mace ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Zápasy Any a Mashy jsem dneska bohužel neviděl...

Ana - Sara: Tak Ana měla dneska špatný den, stejně jako já. Je to škoda. Četl jsem, že v 1. setu se jí dařilo, ale pak to bohužel nedotáhla. Sara je navíc výborná antukářka. Co se dá dělat, pořád je to o dvě kola lepší než loni... Když už Aničku na letošním RG neuvidíme, tak sem dám aspoň jedno video. Myslím, že všichni její obdivovatelé to určitě ocení. :)
http://www.youtube.com/watch?v=gxmrDoQgM90

Masha - Morita: Teď jsem se kouknul jenom na krátký sestřih, co je na stránkách RG. Vypadá to, že Masha potvrdila formu. Jsem rád, že hladce postoupila (a nerozhodilo ji ani odložení zápasu). Nic jiného jsem ani nečekal. :)

Vypadá to, že Vika se dneska na kurt asi nepodívá. Simon s Wawrinkou hrajou pátý set a po nich tam ještě bude zápas Djokovice...
Reagovat
Fandina
Vika s Wozniak se připravují na kurtu č. 1 ... za chvíli hrají ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Moc děkuju za info! :) Tak to asi museli přendat, protože ještě před chvilkou byl ten zápas psaný na kurtu Suzanne Lenglen.
Reagovat
Fandina
Ano, mluvili o tom odpoledne, že se jejich zápas přesune podle situace na nejlepší volný kurt ... úsměv
Reagovat
pepin
Tak na rozdíl od tebe jsem zápas viděl a již jsem to zde komentoval začátek dobrý a pak již Anna uvadala až uvadla. Na jednu stranu ji to nepřeji, protože jak řekla chce nahoru, ale na druhou stranu je to dobře, protože zde bude od tebe aspon o komentář k úspěchům Tvých oblíbenkin méně. Ještě Caro a bude klid.
Reagovat
Heather_Fedex
anicka je proste bohyne! opravdu nadherna zenska
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem si pustil sestřih nejlepších výměn mezi Anou a Sarou, co je na webu RG. Asi to byl celkově pěkný zápas. Škoda toho výsledku, ale nedá se nic dělat. Sara umí hrát opravdu špičkový antukový tenis... Nevím, proč ti moje komentáře tak vadí. Považuju za normální, že se tady věnuju svým oblíbeným hráčkám (to dělá asi každý). Snad jen s tím rozdílem, že většina lidí fandí českým tenistkám, zatímco já to mám trochu jinak... Věřím, že Caro půjde dál, ale jednoduché to nebude. S Kaiou odehrála čtyři vzájemné zápasy (3:1 pro Caro) a vždycky to bylo drama.

Heather: Přesně tak. To video mě dostalo! :)
Reagovat
smazaný uživatel
"Nevím, proč ti moje komentáře tak vadí."Nechci kritizovat, ale jemně řečeno mi tvoje komentáře také tak trochu vadí. Připadá mi, že u tebe to není o tenise a sportu jako takovém, ale o tenisových modelkách (rádo by milenkách?), které jsou do omrzení vychvalovány. Právě dnes jsem si vzpoměl na tebe při sledování zápasu Ana-Sara a byl jsem naopak pln obdivu k Saře. Malá vzrůstem, tím pádem i na dnešní tenis neoptimálními proporcemi disponujíc musí dát do píle, sebezapření daleké více, než např dobře stavěná Ana. Jako sportovkyně si podle mě zaslouží Sara ten obdiv daleko více.
Reagovat
Heather_Fedex
tak ja nevim....ana je asi o rok nebo 2 mladsi, ale pres to dosahla v tenisu daleko vetsich uspechu, nez sara
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, míněno pouze aktuálně k tomuto jedinnému klání. Úspěchy sportovní celkově , ale i krásy nijak u Any nezpochybňuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Každý má své oblíbence a jistě pro to má i své důvody. Já už jsem tady několikrát psal, jaké jsou moje priority... Jasně, mám čtyři favoritky, které by z fleku mohly dělat modelky. :) Ale dřív se mi třeba líbila Dinara, která zrovna za krásku považovaná nebyla... Ačkoliv mám čtyři nejoblíbenější hráčky, tak si ode mě můžeš pravidelně přečíst i slova uznání pro spoustu ostatních holek. Ať už je to pro jejich tenisový um, ženskou krásu nebo cokoliv jiného... Vždyť píšu, že Sara umí hrát opravdu špičkový antukový tenis. Mimochodem, Ana už to RG vyhrála. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist