Radwaňská znovu nezaváhala, ve finále ji vyzve Wickmayerová

4. 1. 2013, 07:05
Aktuality 12
Yanina Wickmayerová postoupila již potřetí v kariéře do finále turnaje v novozélandském Aucklandu. Letos se však Belgičance v boji o titul postaví světová čtyřka Agnieszka Radwaňská, která ještě neztratila ani set.
Yanina Wickmayerová

Yanina Wickmayerová na okruhu WTA získala celkem tři tituly a ten poslední před třemi lety právě v Aucklandu. O rok později zisk trofeje neobhájila, když ve finále padla s Maďarkou Arnovou. Letos si finálový zápas zopakuje, když po dvousetových postupech v semifinále zdolala 6-4 1-6 7-6 osmou nasazenou Němku Monu Barthelovou.

"Dnes to bylo opravdu těžké, byl to zápas nahoru dolů," komentovala turnajová trojka Wickmayerová. "Začala jsem dobře, ale (Barthelová) ve druhém setu začala hrát agresivně a to hlavně po mém servisu. Odešla jsem na chvíli do šaten a snažila jsem se soustředit na to, abych hrála jen svůj nejlepší tenis. Měla jsem štěstí, že jsem ve třetím setu pokračovala ve své hře," dodala třiadvacetiletá Belgičanka.

Ve svém celkově devátém finále se Wickmayerová utká s největší favoritkou letošního ročníku Agnieszkou Radwaňskou. Se svou polskou vrstevnicí má bilanci 1-1 na zápasy.

Polská světová čtyřka cestou do semifinále ztratila ve třech zápasech jen 14 gamů, v boji o finále ji však agresivně hrající Jamie Hamptonová hodně potrápila. Američanka se v prvním setu dopustila 40 nevynucených chyb, přesto Radwaňská musela za stavu 5-6 odvracet setbol při podání soupeřky. Ve druhé sadě zase polská favoritka neudržela vedení 4-0. Nakonec však znovu neztratila set a postoupila do finále.

"Bylo to velmi těžké a těsné. Jsem moc ráda, že jsem v každém setu byla o ty dva body lepší," komentovala svůj semifinálový zápas Radwaňská.

- WTA AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 235.000 dolarů)
páteční výsledky (04. 01. 2012)

Dvouhra - semifinále:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Hamptonová (USA) 7-6(4) 7-6(3)
Wickmayerová (3-Belg.) - Barthelová (8-Něm.) 6-4 1-6 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Monty, počuj. Viem, že medzi tvoje favoritky Yanina nepatrí, no posledné dni som si všimol jej mnou dosiaľ neobjavený pôvab...myslím, že bez toho šiltu, čo zvykla nosiť jej to celkom pristane..Navyše som ju videl aj v civile v Bratislave a musím uznať, že jej to veľmi pristane..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já vím, že Yanina má moc hezkou postavu. :) Naposledy jsem ji viděl asi na olympiádě, protože s ní Caro hrála 2. kolo. Byl to pro mě jeden z nejlepších tenisových zápasů, který jsem v Londýně viděl. Hra od obou se mi moc líbila a přestože fandím Caroline a měl jsem radost z jejího vítězství, bylo mi Yaniny trošku líto... No a právě v tom zápase mě taky zaujalo, jak to Yanině sluší. Sice se neobjevila v mém žebříčku tenisových krásek, ale hezká je. :)
Reagovat
dadaft
loňská sezóna byla pro Jamie průlomová. na antuce a na trávě to sice ještě není úplně ono, ale když se podíváme na výsledky na tvrdém povrchu (venku), uvidíme poměrně zajímavý obrázek - v roce 2012 Jamie dokázaly porazit jedině hráčky z Top40 (nejníže postavená hráčka, která ji dokázala porazit, byla Polona Hercogová, tehdy No.38), a zároveň Jamie byla schopna na turnajích běžně vyhrávat 6 zápasů v řadě (v jejím případě byly samozřejmě 3 z nich kvalifikace) a v sezóně porazit třeba i No.14, 15 nebo 29.
http://www.wtatennis.com/players/player/11956/title/jamie-hampton
to je velmi slušné, bych řekl.
už jsem ji párkrát viděl hrát, forhend tak trochu podobný Samanthě a velice štiplavý bekhend. skvělé voleje (i když na síť se jí moc nechce).
navíc, pokud jde o servis, je to taková anti-kirilenková - pěkně to odsejpá, mezi prvním a druhým servisem je minimální prodleva - a to já rád. ))
zkrátka si mě začíná získávat. )))))))))
Reagovat
dadaft
ovšem fotka u profilu J.H. na TP - to je psycho. ))
Reagovat
Fandina
Kousek zápasu jsem viděla a Jamie se mi líbila, jak hrála. Ale nedivím se, že vyhrála Aga, obě hrály pěkně, Aga tradičně ... úsměv
Reagovat
dadaft
jj, zkušeně. umí si to pohlídat. s hráčkami mimo padesátku neprohrává.
bekhendy po lajně z těžkých pozic perfektní - ale Jamie ji občas skvěle přečetla.
Yanina taky nehrála špatně - Mona ji drtila jen chvíli ve druhém setu servisem a returnem, padalo ji tam všechno. jinak ji ale Yanina přehrála.
bude to zajímavé finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Budu fandit Agnieszce, doufám že vyhraje:)
Reagovat
smazaný uživatel
Za to Sabine dnes nehrála svůj zápas v Sydney..Podle FB je prý nemocná..:( Jen doufám, že na AO bude v pohodě...
Reagovat
freeteepek
Dneska to Kláře nešlo tak dobře jako včera. Přesto skvělý výkon především po taktické stránce. Klára má i skvělý pohyb. Ve druhém setu šla úroveň hry trochu dolu. Hlavně Niculescu už byla dost bezradná. Jednou naběhla na Klářin slabý druhý servis a napálila šílenou ránou out. Podruhý zkusila kraťas, jenomže z toho byl out...Ve finále s Li Na to bude mít Klára hodně těžký. Uvidíme:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Li Na ještě nepostoupila ;-)
Reagovat
pepin
Super, gratulace Kláře, jde dál ani to tak moc nebolelo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist