Rafter je po 10 letech zpátky. Zahraje si čtyřhru s Hewittem

12. 1. 2014, 11:54
Aktuality 6
Jeden nečekaný comeback zažije letošní Australian Open. První grandslamový turnaj sezony oživí návrat bývalé světové jedničky Patricka Raftera, který v 41 letech nastoupí do čtyřhry s Lleytonem Hewittem. Soutěžní zápas na elitní úrovni ho čeká po dlouhých 10 letech.
Profily hráčů
Patrick Rafter a Lleyton Hewitt

"Až budu pod tlakem, asi budu lapat po dechu," řekl s úsměvem novinářům Rafter, jenž vládl světovému žebříčku na konci 90. let. V roce 1999 právě v Melbourne získal po boku Švéda Björkmana titul ve čtyřhře, v singlu se mu domácí grandslam nepodařilo nikdy dobýt. Dvakrát ale slavil na US Open.

Rafter ukončil kariéru po prohraném finále Davis Cupu v roce 2001, v němž právě po boku Hewitta nestačil v deblu na Francii a Austrálie nakonec prohrála 2-3 na zápasy. Nynější daviscupový kapitán bude mít znovu s Hewittem za první soupeře americko-jihoafrický pár Eric Butorac/Raven Klaasen, proti kterému chce předvést lepší výkon než před 14 lety proti Francii.

"Bylo to hrozné, hrál jsem fakt špatně," zavzpomínal Rafter, který svůj návrat nebere přehnaně vážně. "Kamarádi mi teď posílají textovky 'Prosím tě, zapracuj na returnu'. Určitě budu nejhorší hráč v pavouku, ale bude to zábava," dodal Australan, který se už jednou vrátil, před 10 lety s krajen Joshuou Eaglem ale v Adelaide i na Australian Open oba zápasy prohráli.

"Myslím, ža Patrick to v sobě stále má. Takže doufám, že jeho výkon na kurtu nebudu muset moc držet," žertoval Hewitt a pak zvážnil. "Pat má pořád velmi dobré údery, minulý měsíc porazil Henmana a Ivaniševiče. Pro nás oba to bude legrace a pro mě to navíc i příjemné zpestření dnů mezi zápasy ve dvouhře, " dodal jednatřicetiletý Australan, který letos ve dvouhře vyhrál turnaj v Brisbane a v pátek v exhibici v Kooyongu porazil Murrayho.

Rafter s Hewittem, kteří spolu odehráli celkem 16 zápasů a z toho 12 vyhráli (nejdál byli v Hamburku a v Miami v semifinále), mohou hrát díky divoké kartě. Dohromady je sledované australské dvojici 73 let a i když vypadne hned v 1. kole, rozdělí si prémii 12 tisíc dolarů (asi 240 tisíc korun).

Rafter ale vyloučil, že by s Hewittem hrál i začátkem února čtyřhru v 1. kole Davis Cupu proti Francii. "Doufám že ne, Tam bych se mohl otrávit jídlem. To by byla moje nejhorší noční můra," usmál se.

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
babolat.cz
tak těm fandím, nejlépe finále proti Radkovi.
Reagovat
W.G.M.
Ach, uz jsem ani nemyslela, ze se dockam, muj milovani zpet na kurtech! ;-) :-)
Reagovat
W.G.M.
*milovany
Reagovat
JStriegler
Nahrávání

Přátelé ,jde nějákým způsobem nahrát zápas, třeba z livestreamu? Ráno jedu do školy a bohužel musím spát, zápasy bych chtěl vidět :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na YouTube Zadat australian open 2014 a najdeš tam všechny zápasy v jednom dlouhým videu.meli tam i kvalifikace:)
Reagovat
brixner
Mozilla Firefox+DownloadHelper...YouTube-nahrát jakýkoli zápas...Přehrát video v PC, pokud používáš nějaký starší WMP, nutno stažený formát z YouTube" flv." převést na wmv, avi...Např. přehrávač KMPlayer přehrává i formát "flv."***Vím, že jsem neobjevil Ameriku, ale třeba to pomůže! Brix
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist