Rakouský lockdown Davis Cup v Innsbrucku neohrozí. Hrát se ale bude bez diváků

19. 11. 2021, 16:02
Aktuality 10
Rakousko spustí od pondělí kvůli rostoucím počtům nakažených koronavirem už čtvrtou plošnou uzávěru od začátku pandemie pro všechny obyvatele. Profesionální sport se při ní nezastaví, ale akce se budou muset konat před prázdnými tribunami bez diváků. Pořadatelé ujišťují, že ohroženo není ani konání jedné ze skupin finálového turnaje Davis Cupu v Innsbrucku, kde budou hrát čeští tenisté.

"Rakouští organizátoři jednají s místní vládou, aby zjistili, jaký to (vyhlášení lockdownu) může mít vliv na covidová opatření na akci. Nicméně v současnosti můžeme potvrdit, že se turnaj bude konat," uvedl mluvčí pořádající organizace Kosmos Tennis.

V hale v Innsbrucku se budou hrát zápasy základních skupin C a F a také jedno čtvrtfinále. Program zahájí ve čtvrtek zápas českých tenistů proti Francii, druhým soupeřem svěřenců kapitána Jaroslava Navrátila budou Britové.

V době uzávěry se budou v Rakousku konat bez diváků zápasy typu fotbalové či hokejové ligy, ale také biatlonový Světový pohár v Hochfilzenu či Světový pohár ve snowboardcrossu v Montafonu.

Na rozdíl od vrcholového se ale musí zastavit amatérský sport. Lockdown pro všechny očkované i neočkované potrvá podle rozhodnutí vlády od pondělí minimálně deset a maximálně dvacet dnů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
pseudoDaviscupu zdarma. Prosím přejmenovat a nekydat hnůj na legendusmilesmile
Reagovat
vojta91
To jsou naši v pr*eli když nepřijede fanklub s trubkami.
Reagovat
misa
S lockdownem na věčné časy a nikdy jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
za chvíli to bude fakt lepší na marsu. A stejně te lockdown nic nevyřeší, šířit se to bude dál.
Reagovat
PetaM
Trapné.
Reagovat
smazaný uživatel
smile chybí mi moje smile
Reagovat
peek
to je jako sex bez partnerky...
smile
Reagovat
aligo
Hlavně ať do Prahy nestrkají další takovýhle odpad za milióny eur...
Reagovat
aligo
To je fakt komedie tohle
Reagovat
Krisboy
Jakej Davis Cup zas? Vždyť už neexistuje! smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist