Rakouský mladík Thiem v Nice vybojoval premiérovou trofej z turnaje ATP

23. 5. 2015, 17:30
Aktuality 24
ATP NICE - Jednadvacetiletý Rakušan Dominic Thiem v bezmála tříhodinovém finále antukového turnaje v Nice udolal Argentince Leonarda Mayera a získal svůj první titul na okruhu ATP.
Profily hráčů
Dominic Thiem

Loni na antuce v Kitzbühelu své první finále před domácím publikem ještě nezvládnul, dnes na dalším antukovém turnaji ve francouzském Nice se ale Dominic Thiem premiérového triumfu již dočkal.  

Jednadvacetiletý mladík v průběhu týdne porazil Victora Estrellu, Nicka Kyrgiose, který v průběhu prvního setu vzdal, kamaráda Ernestse Gulbise, nasazenou dvojku Johna Isnera a v dnešním vyvrcholení turnaje odešel jako vítěz ze souboje s Leonardem Mayerem. Čtvrtého nasazeného Argentince udolal po dvou hodinách a padesáti minutách 6-7 7-5 7-6.

Maratónské finále u Azurového pobřeží nabídlo velkou bitvu servisů. Thiem vyhrál všech 18 gamů po svém podání, když odvrátil celkem šest brejkbolů. Sám proměnil jedinou z deseti šancí na brejk.



"Tohle je pro mě něco opravdu velmi speciálního, vyhrát první titul. Ale nejen proto. I dnešní zápas byl na opravdu vysoké úrovni. Leonardo hrál výborně a já bojoval až do konce. Myslím, že to byl jeden z nejlepších zápasů, co jsem kdy hrál. Jsem moc šťastný," pochvaloval si Thiem.

Dominic Thiem"První titul si budu navždy pamatovat, takže si navždy zapamatuju také Nice," dodal rakouský tenista, který se stal osmým vítězem turnaje ATP narozeným v 90. letech minulého století. Zapsal se tak do splečnosti Milose Raonice, Grigora Dimitrova, Davida Goffina, Bernarda Tomice, Federika Delbonise, Jiřího Veselého a Jacka Socka.

Thiem se díky prvnímu titulu na okruhu ATP posune ve světovém žebříčku o dvanáct příček a do Roland Garros, kde ho v prvním kole čeká naturalizovaný Brit Bedene, bude vstupovat jako už světová třicítka.

Osmadvacetiletý Mayer hrál dnes ve svém třetím finále a opět na antuce. Jediný triumf vybojoval loni v červenci na podniku ATP 500 v Hamburku. V novém vydání žebříčku se posune ze 24. na 22. místo a vylepší tak své nejlepší umístění. Na French Open se v prvním kole utká s Jiřím Veselým.

• ATP 250 NICE •
Francie, antuka, 494.310 eur
sobotní výsledky (23. 05. 2015)
• Dvouhra - finále •
Thiem (Rak.) - Mayer (4-Arg.) 6-7(8) 7-5 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
EllNino
Jooo Dome, to je paráda :D
Reagovat
Carter
Paráda Domm!! len tak ďalej :)
Bamos!
Reagovat
smazaný uživatel
youngster na okruhu. Kokkinakkis, Kyrgios a Čorič jsou všichni nesnesitelní. Veselku mám rád, ale kdybych nebyl čech, byl by takový nemastný neslaný
Reagovat
gigin
Kokk je v pohodě.
Reagovat
Kozoroh
Borna taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Kokk OK, ale Čorič a Kyrgios jsou totální odpad.. Je to dáno tím, že se o nich píše, jací jsou TOP na svůj věk a nedokážou se s ním srovnat. O Kokkovi se to nepsalo, nahoru jde postupně a díky tomu se asi nechová jako takovej keket (stačí se podívat na jeden zápas Čoriče a pochopíte o čem mluvím, on i s umpirema mluví jako Federer a já nejsem typ, kterej by někoho protěžoval kvůli tomu, kolik vyhrál turnajů, ale tohle si prostě nějakej Čorič dovolovat nemůže)
Reagovat
spaniel
Tak uz jeho výrok, ze kdyz hraje dobre, hraje jako Djokovic a kdyz blbe, tak jako Murray nebyl zrovna košér.
Reagovat
smazaný uživatel
Dominic je můj oblíbený hráč od října 2013, kdy jsem ho viděl hrát naživo ve Vídni. A dnes mi udělal obrovskou radost - má před sebou velkou budoucnost a tohle je jeho první titul z mnoha....... SUPER DOMI!!!!!!
Reagovat
gigin
A jéje..
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem pomaly vďaka slabším výsledkom schádzal z očí, no neexistuje lepší spôsob ako sa svetu pripomenúť.

Vždy som vedel, že na antuke bude dobrý, no ak by mu niekto pred rokom povedal, že v tejto sezóne získa na tehle rovnaký počet titulov ako Nadal, asi by ho vysmial. Výborná vizitka, legenda!
Reagovat
Roger_Federer
Legenda;)..co by ne.
Reagovat
baggik
Pár lidí tu začátkem roku psalo,že se nějak vytratil, ale vy si lidi neuvdomujete, že on je zatímpředevším antukář, ale to je u mladých hráčů normální, že se prosazují zpočátku jen na oblíbeném povrchu.
Reagovat
PH94
Yeees :) Gratec Domčo
Reagovat
smazaný uživatel
Dlhý zápas s úspešným koncom. Konečne, Domino, nech sa darí. Mladá krv v tenise je potrebná ako soľ.
Reagovat
PH94
Tak tak :) Konečně to vypadá, že se s těma mladýma roztrhl pytel :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte by sa mohli udržať aspoň na štandarde a postupne svoj výkon gradovať.
Reagovat
PH94
Už příští rok bude hodně zajímavý :) Nejvíc jsem zvědavý na Rubleva. Ten se mi líbí asi nejvíc
Reagovat
smazaný uživatel
Mňa zaujal aj Zverev, uvidíme.
Reagovat
mrafe
Doufejme, že si Jirka vezme z Doma příklad a Mayera porazí.
Reagovat
spaniel
Paráda, Dom ma prvni titul. Snad jich přidá jeste mnoho. A hodne dobry zapas, spousta krásných winneru.
Reagovat
gigin
Paráda Domi! Zasloužíš si.
Reagovat
elda
Bresnik to má v Nice předplacené! :)
Reagovat
spaniel
Na trofeji jsou minuli vítězové a Dom uz se díval na Ernest Gulbis :)
Reagovat
gigin
:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist