Ram a Salisbury předvedli jako první po více než 100 letech hattrick v mužské čtyřhře na US Open

8. 9. 2023, 21:12
Aktuality 0
Rajeev Ram s Joem Salisburym jako první mužský pár po více než 100 letech ovládli tři ročníky US Open po sobě, jako poslední tento úspěch zaregistrovali domácí tenisté Maurice McLoughlin a Tom Bundy v letech 1912-14. Američan s Britem ve finále zdolali 2:6, 6:3, 6:4 indicko-australskou dvojici Rohan Bopanna, Matthew Ebden a získali 11. společnou trofej, čtvrtou z grandslamů.
Profily hráčů
© AFP

Devětatřicetiletý Ram a o osm let mladší Salisbury získali čtvrtý společný grandslamový titul. Poprvé triumfovali v roce 2020 na Australian Open a v následujících třech letech vždy v New Yorku. Oba mají také dva tituly v mixu, Ram vyhrál v Austrálii v letech 2019 a 2021 po boku Barbory Krejčíkové.

Ram se Salisburym prodloužili vítěznou sérii ve Flushing Meadows už na 18 zápasů. Naposledy vyhráli třikrát za sebou americký šampionát v mužské čtyřhře domácí tenisté Maurice McLoughlin a Tom Bundy v letech 1912-14.

Ve 43 letech marně usiloval o první grandslamový triumf v mužské čtyřhře Bopanna. Finále US Open hrál už před třinácti lety, ale stejně jako v roce 2010 neuspěl.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist