Ramos si v Estorilu došel pro třetí titul. Opět triumfoval na antuce

2. 5. 2021, 19:51
Aktuality 1
ATP ESTORIL - Albert Ramos proměnil své jubilejní 10. finále na okruhu ATP ve 3. titul a opět z antuky. V portugalském Estorilu 33letý Španěl triumfoval po finálové výhře 4-6 6-3 7-6 nad Britem Cameronem Norriem.
Albert Ramos

Albert Ramos letos na své oblíbené antuce odehrál už šest turnajů a na čtyřech z nich byl minimálně v semifinále. Dvakrát to dotáhl do finále, tento týden v Estorilu se do něj dostal bez ztráty setu a nakonec po dvou letech nenašel přemožitele.

Ve svém jubilejním 10. finále třiatřicetiletý Španěl zdolal 4-6 6-3 7-6 Brita Camerona Norrieho, byť byl set a brejk dole. V rozhodujícím tie-breaku prohrával 1-3, ale pak v náročných větrných podmínkách získal šest míčků v řadě a mohl se radovat.

"Od začátku týdny jsem se cítil skvěle. Věřil jsem, že by to tu pro mě mohlo skončit dobrým výsledkem. Dnešní finále ale bylo strašně těžké, vyhrát jsme mohli oba. Rozhodlo pár míčků," komentoval rodák z Andorry.

Levou rukou hrající Ramos získal svůj celkově třetí titul. Také oba předchozí slavil na evropských antukách - ve švédském Bastadu 2016 a ve švýcarském Gstaadu 2019.



25letý Norrie hrál finále podruhé a opět neuspěl. Předloni v Aucklandu nestačil na Američana Tennyse Sandgrena.

"Finále je pro mě úspěchem, i když porážka bolí. Ale věřím, že titul jednou přijde. Albert je pro mě jako bratr, protože mií na okruhu hodně pomáhá. I díky němu jsem tam, kde teď jsem," řekl Norrie.

Oba finalisté se nyní z Portugalska přesunou do Španělska na Masters 1000 do Madridu. Ramos se v úterý utká s Američanem Taylorem Fritzem, Norrie bude čelit Srbu Filipu Krajinovičovi.

• ATP 250 ESTORIL •
Portugalsko, antuka, 481.270 eur
nedělní výsledky (02. 05. 2021)
• Dvouhra - finále •
Ramos (7-Šp.) - Norrie (Brit.) 4-6 6-3 7-6(3)
• Čtyřhra - finále •
Nys/Pütz (Mon./Něm.) - Bambridge/Inglot (Brit.) 7-5 3-6 10-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Behem finale ukazovali obrazky z Estorilu, a opravdu pekne misto:)
Behem ceremonialu se Cameroba ptali, proc Estoril, jako Brit, proc takovy vyber, no a jasna odpoved, velmi prijemne misto, plaze, pekne hotely, atd.

Jinak Cameron behem ceremonialu podekoval Albertovi Ramosovi za jeho pomoc na okruhu, ze je neco jako jeho starsi bracha... a ze i diky tomu se mu lepe hraje.

Na konci zapasu, pred TB ukazovali stats z celkovych vyhranych micu 100/95 pro Ramose, no a ten TB to potvrdil, ikdyz to vypadalo nadejne, ze to Cameron zlomi, kdyz sel do vedeni 3:1.

No nestalo se, a Cameron tedy musi cekat dal:) Posledni micek zapasu byl trochu neskutecny, prohoz na lajnu, ani clovek nevi jak to tam Albert dal, a tezko se dalo zahravat.

Cameron se dost zlepsil, coz je pred Wimbledonem pekna nadeje pro Brity.

Snad mu ten titul vyjde, at to bude kdekoliv a na cemkoliv.

No a prechod do Madridu musi byt rychly, uz v utery hraje s Krajinovicem, no a Albert s Fritzem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist