Ramos v tříhodinové bitvě se Sousou přežil mečbol. O titul se utká s Cuevasem

4. 3. 2017, 22:02
Aktuality 0
ATP SAO PAULO - Albert Ramos na antuce v Sao Paulu udolal po třech hodinách boje a odvrácení mečbolu Portugalce Joaa Sousu a počtvrté v kariéře postoupil do finále. V něm si druhý nasazený Španěl zahraje s dvojnásobným obhájcem titulu Uruguaycem Pablem Cuevasem, který si poradil s nejvýše nasazeným Pablem Carreñem-Bustou.
Albert Ramos

Albert Ramos podruhé během tří týdnů vyhrál zápas, v němž odvrátil mečbol. Dnes v semifinále antukového turnaje v Sao Paulu zdolal po více než třech hodinách Portugalce Joaa Sousu, kterému oplatil porážku z úvodu sezony. 

Dlouhatánský první set trval 87 minut. Sousa v něm neudržel vedení 3-0 a za stavu 6-5 nevyužil setbol, přesto v tie-breaku úvodní sadu vybojoval. V druhém dějství kráčel za postupem, jenže nadějné skóre promrhal. Nejprve ztratil náskok 3-1 a zanedlouho po brejku na 5-4 nevyužil při svém podání mečbol.

Od té chvíle Sousa získal už jen dva z jedenácti posledních gamů. Španěl Ramos tak nakonec zvítězil 6-7 7-5 6-2 a v sedmém vzájemném duelu si připsal pátou výhru. Letošní bilanci na jihoamerických antukách vylepšil na 10-3.

Devětadvacetiletý rodák z Barcelony Ramos postoupil do svého čtvrtého finále na okruhu ATP. Svůj jediný titul získal loni na antuce v Bastadu. 

O druhou trofej si Ramos zahraje s dvojnásobným obhájcem titulu Pablem Cuevasem z Uruguaye, který dnes v repríze loňského finále porazil 6-3 7-6 s nejvýše nasazeného Španěla Pabla Carreña-Bustu. Jednatřicetiletý Uruguayec, který v Brazílii vyhrál po osmi měsících dva zápasy po sobě a dnes přidal i výhru číslo tři, prodloužil svou neporazitelnost na antuce v Sao Paulu už na 12 zápasů.

V neděli bude Cuevas ve svém devátém finále na okruhu ATP usilovat o šestý titul, z toho třetí ze Sao Paula.

• ATP 250 SAO PAULO •
Brazílie, antuka, 520.285 dolarů
sobotní výsledky (04. 03. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Cuevas (3-Urug.) - Carreňo (1-Šp.) 6-3 7-6(2)
Ramos (2-Šp.) - Sousa (4-Portug.) 6-7(5) 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist