Raonic byl se zápěstím na operaci a přijde o US Open

24. 8. 2017, 07:34
Aktuality 25
Po Djokovičovi, Wawrinkovi a Nišikorim, kteří předčasně ukončili sezonu, se z US Open odhlásil už čtvrtý hráč z popředí žebříčku. Kvůli přetrvávajícím problémům se zápěstím, s nímž byl na operaci, se omluvil také jedenáctý tenista světa Kanaďan Milos Raonic.
Profily hráčů
Milos Raonic

Jedenáctý hráč světa Milos Raonic před dvěma týdny v Montrealu prohrál hned svůj první zápas a následně se odhlásil z dalšího turnaje Masters v Cincinnati. A nyní šestadvacetiletý Kanaďan na instagramu uvedl, že se podrobil zákroku zápěstí, při němž mu byla z ruky odstraněna problémová část kosti, a nestihne tak US Open.

"Udělal jsem vše, co bylo v mých silách, abych zrehabilitoval včas do US Open. Nemám ale jinou možnost, než se odhlásit. Chovám k tomuto turnaji a svým kolegům příliš velký respekt na to, abych zabíral místo v pavouku, když vím, že kvůli zranění nemůžu hrát naplno," uvedl Raonic, který loni v New Yokru vypadl už ve druhém kole s domácím Ryanem Harrisonem.

Rodák z černohorské Podgorice předpokládá, že se letos na ATP Tour vrátí, a nebude tak následovat další elitní hráče Novaka Djokoviče (loket), Stana Wawrinku (koleno) či Keie Nišikoriho (zápěstí), kteří kvůli zranění předčasně ukončili sezonu. Za měsíc by měl Raonic být jednou z hvězd premiérového ročníku Laver Cupu v Praze.

Poslední grandslam sezony v New Yorku startuje v pondělí a nejistý je kvůli zdravotnímu stavu i start dalších hvězd a bývalých šampionů. Rogera Federera trápily bolesti zad, Andy Murray od Wimbledonu nehraje kvůli problémům s kyčlí a Marina Čiliče v létě do hry nepustilo zranění přitahovače.

To all my friends and fans, I’m writing to provide you with an update on my injury. As you know, I’ve been dealing with a painful condition in my left wrist, which has been bothering me for many weeks now and recently forced me to withdraw from the Cincinnati Masters. I have tried everything in my power to rehabilitate this injury in time for the US Open in order to play an event that is so truly special to me. However, the pain is too great and, in consultation with my doctors, I am left with no option but to withdraw from the event. Today, I underwent a procedure to remove portions of the bone that have been causing the discomfort and preventing me from being able to play the way I normally can. I have too much respect for the US Open and my fellow competitors to take a spot in the draw when I know I cannot give full effort due to this injury. I am crushed to miss this event and a chance to play in front of the fantastic New York crowd, but I truly had no other options. I am already back in the gym starting my rehabilitation, and hope to be recovered and back on the court in a matter of a few weeks. I look forward to rejoining the tour healthier and stronger and finishing the 2017 year in proper form. Thank you for all the support. I’ll keep you updated in the days to come, and look forward to seeing you all at a match soon. Yours, Milos Raonic #TeamMilos

Příspěvek sdílený Milos Raonic (@mraonic), Srp 23, 2017 v 7:17 PDT

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
Kozoroh
https://www.sporcle.com/games/narb13/tennis-grand- slam-winners-age-30--men

https://www.sporcle.com/games/narb13/tennis-grand- slam-winners-age-30--women

Zvládnete odpovědět na všechny otázky správně (bez pomůcek - Wikipedie, Google) za minutu a půl, resp. minutu a čtvrt?

Ve slově grand- slam je mezera, kterou vymažte.
Reagovat
Tornes
U mužů jsem to dal, byť pomaleji. Nemohl jsem si vzpomenout na AO 75 a u W 75 mě ani nenapadlo, že už mu bylo přes třicet ;)

U žen jsem to nedal. Jména z W 77 a 69 mi neříkají vůbec nic.
Reagovat
smazaný uživatel
To ses dobrej...z tema chlapama...jeden spis mlha...a ty co jsme si nevzpomnel znam, ale priznam se, ze bych musel mit na to asi vic casu, nebo to na hodku zapauzovat:))) A jeste me se nektera prijmeni spatne pamatuji, kdyz si je nejak nepripominam...
Proto taky holkam rikam upravenym jmenem, abych si nemusel prijmeni pamatovat...takze u jedne holky jsem musel hoooodne maknout, abych napsal to jeji prijmeni:D))) a jeste spravne...:)
Reagovat
janek_da
Já pořád zkoušel na konci Goolagong na ten W77, a ona tam nebyla
Reagovat
smazaný uživatel
tu jsem zkousel taky:)

Ale hlavne Janku koukni na FTL, byl jsi v letnim hlasovani, lepe receno tvuj tym LTC Cvokhausen vybran do AllStars:)
Tak at vis co mas do 4 dnu udelat:)))
Reagovat
janek_da
twl, se mi rozklepala kolena. Jak poprve před a.magerovou
Reagovat
smazaný uživatel
jj je to prvni roznik naseho AllStars, takze nejsi sam, komu se ty kolena klepou...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se koukni na obsazeni tymu!!!:)
Reagovat
smazaný uživatel
ale nastesti AllStars je takove spis show:D)
Reagovat
smazaný uživatel
nebo take šou...:)
Reagovat
smazaný uživatel
holky celkem dobry:) 22/24 - to podle me da kazdy...
chlapi o dost hur 15/23

vyhoda toho ale je, ze proste zkousis a trebas ti projde nebo ne:)
U zenskych das tri jmena a uz mas tu patnactku:)
U chlapu jsem byl u dvou jmen prekvapeny, ze me prosli...nevnimal jsem je tehdy jako tricatniky...ale ja tomu tolik pozornost nevenuji, takze spis pisu, co projde, myslim hlavne ty viteze starsich dat...
Reagovat
MartinPa
Bohužel, toto je jedna z nevýhod obouručného backhandu. Ne vždy jste v ideálním postavení a pak je zápěstí "backhandové" ruky v nepřirozených polohách.
Reagovat
babolat.cz
současný sport je děsně likvidační. Co se týče tenisu, není to už dávno jen pinkání, ale velmi silový sport. Ladnost Federera už málokdo zvládá a používá hrubou sílu, a tělo to nezvládá celou sezonu. Tak je to i v práci. Ať psychicky či fyzicky, člověk se dokáže držet snad jen pomocí preparátů...
Reagovat
Padme
Nelze než souhlasit...
Reagovat
Pe3k
Nedovedu si představit že by ženy měly hrát na 3 vítězné.
Reagovat
Kozoroh
Ale prachy chtěly a mají stejné...
Reagovat
smazaný uživatel
Bolt za 10sekund zarobi viac ako maratonci a nikomu to nepripada divne
Reagovat
lars
to je asi tim, ze Bolt ten zavod bezel VICEkrat ve forme rozbehu :)
Reagovat
janek_da
422x?
Reagovat
Fandina
Stará písnička. Náklady pro tenistu nebo tenistku než se člověk dostane na GS jsou stejné. A nemá na to vliv, jestli se hraje na dva nebo tři vítězné sety.
Reagovat
smazaný uživatel
ak vsak niekto robi to co nikoho nezaujima,preco by mal mat preplatene naklady?
Reagovat
babolat.cz
to by pak nebyly moc ženy, ale spíše něco jako toto:
http://img.4plebs.org/boards/pol/image/1471/89/1471895756495.jpg
mimochodem to jsou první tři v Riu na 800m.
Reagovat
svetova.dvojka
ženy dříve hrály na tři vítězné...
Reagovat
lars
Vsak proto se hraje v zari LC - liquidation cup :(
Reagovat
gigin
škoda ho. V plnej zbroji by došel daleko.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist