Raonic porazil Blakea, zahraje si o první semifinále

10. 2. 2011, 11:12
Aktuality 2
Pořádně dal o sobě vědět už na Australian Open a tento týden dává v San Jose najevo, že jeho předchozí dobré výsledky nebyly náhodou. Kanaďan Milos Raonic si v Kalifornii poradil i s domácím veteránem Jamesem Blakem a postoupil už do čtvrtfinále. O něj teprve budou hrát nejvýše nasazení Fernando Verdasco a Gael Monfils, kteří bez problémů zvládli své první zápasy.
Milos Raonic

Dvacetiletý Milos Raonic, který je letos zatím nejvýraznější "mladou puškou" mužského okruhu, narazil v San Jose na dva výrazně zkušenější soupeře. Bez ztráty setu ale porazil jak Belgičana Malisseho, tak včera Američana Jamese Blakea.

I proti němu Raonic využil svou nejsilnější zbraň, kterou je vynikající podání. V prvním setu Blakeovi nastřílel pět es a hlavně při svém servisu neprohrál jedinou výměnu. Ani ve druhém setu dlouho nedal svému soupeři při vlastním podání šanci a za stavu 5-4 mohl osmifinálový duel doservírovat do vítězného konce. Tehdy si vybral slabší chvíli, Blake mu konečně prorazil podání a vynutil si tie-break. V něm byl ale lepší Raonic, který za 70 minut zvítězil 6-2 7-6.

Momentálně 84. hráč světa se tak podruhé ve své dosavadní kariéře probojoval na turnaji ATP mezi nejlepší osmičku, poprvé se mu to podařilo loni v Kuala Lumpuru.

"Hraju dobře, věřím si a dělám věci, které bych měl dělat - dobře podávám a na returnu soupeře dostávám pod tlak," řekl po utkání spokojený Raonic. "Všechno začíná fungovat. Využívám své šance, ale to nespadlo z nebe. Je zatím spousta dřiny a dobrá příprava před sezonou," dodal.

Jeho soupeřem v příštím kole bude další dvacetiletý hráč Richard Berankis, který je po Raonicovi třetím nejmladším hráčem v elitní světové stovce. A mládí není to jediné, co oba hráče spoluje: také Litevec, který včera udolal domácího Donalda Younga 6-4 5-7 7-5, si zahraje ve svém druhém životním čtvrtfinále na okruhu ATP. Poprvé se mu to podařilo před rokem rovněž v San Jose, kde podlehl Fernandu Verdaskovi.

"Je nám úplně stejně, rostli jsme spolu," řekl na adresu svého příštího soupeře Raonic. "Viděl mě hodněkrát a já viděl hodněkrát jeho. V posledních týdnech jsme si párkrát zatrénovali, v Austrálii i tady, takže se na ten zápas těším."

Svůj teprve první zápas ve dvouhře odehrál v San Jose loňský vítěz turnaje Fernando Verdasco. Američanovi Rajeevu Ramovi nedal v úvodním kole šanci; v hodinu a jednu minutu trvajícím zápase nedal soupeři jedinou možnost k tomu, aby mu sebral podání, a zvítězil přesvědčivě 6-3 6-2. Stejně hladce jako turnajová jednička zvítězil i druhý nasazený Gael Monfils. Ten rovněž domácího Bradleyho Klahna porazil úplně stejným výsledkem, a navíc rovněž za 61 minut.

Výsledky - San Jose (tvrdý povrch, dotace 531.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Verdasco (1-Šp.) - Ram (USA) 6:3, 6:2, Monfils (2-Fr.) - Klahn (USA) 6:3, 6:2, Kendrick (USA) - Kunicyn (Rus.) 7:5, 3:6, 6:4.

2. kolo:
Raonic (Kan.) - Blake (USA) 6:2, 7:6 (7:4).

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
No jenže Raonic bude hrát s Berankisem, což je můj oblíbenec, takže fandit budu Richardovi. Ale Raonic ho asi přestřílí, přece jen Berankis ten servis nemá tak dělový. A včera s Yougem otočil ve 3. setu z 2:5 na 7:5, takže měl dost tak haluz.
Reagovat
misoSK
kazdopadne to bude zaujimavy zapas dvoch hracov ktorych tipujem do buducna na TOP 10
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist