Raonic porazil Thiema a je v semifinále Turnaje mistrů

17. 11. 2016, 22:46
Aktuality 15
TURNAJ MISTRŮ - Milos Raonic proměnil svůj druhý start na Turnaji mistrů v premiérové semifinále. V boji o něj porazil v přímém souboji Rakušana Dominica Thiema, pro kterého sezona skončila. Kanadský tenista, jenž může zakončit sezonu na 3. místě světového žebříčku, si na jméno příštího soupeře musí počkat do pátku.
Profily hráčů
Milos Raonic

Milos Raonic si před 14 dny na turnaji Masters v Paříži natrhl stehenní sval a jeho start na Turnaji mistrů byl nejistý. Pětadvacetiletý Kanaďan se však stihl zázračně uzdravit, v Londýně prošel základní skupinou a poprvé postoupil do semifinále. Při svém prvním startu v roce 2014 ve skupině dvakrát prohrál kvůli zranění odstoupil.

Raonic v O2 areně porazil Monfilse a po boji prohrál s Djokovičem, a když se stejně vedlo i Dominicu Thiemovi, rozdali si to dnes spolu v přímém souboji o druhé místo ve skupině. Vybojoval ho o dva roky starší Kanaďan, který debutanta a nejmladšího účastníka letošního ročníku porazil 7-6 6-3.

Statistiky zápasu
Raonic - Thiem
13 esa 4
1 dvojchyby 2
69 % 1. podání 'in' 56 %
85 % úsp. 1. podání 67 %
61 % úsp. 2. podání 53 %
31 winnery 17
14 nevyn. chyby 18
11/15 hra na síti 8/10
2/6 brejkboly 0/0
čas: 1:30

Raonic za celý zápas nečelil brejkbolu, přesto byl k zisku první sady blíže Thiem. Ani on totiž neměl v úvodním dějství při svém podání problémy a v tie-breaku si vypracoval vedení 4-2. Navíc následně usiloval o zisk dalšího bodu, ale dobře rozehranou výměnu nakonec prohrál a tím se zápas zlomil.

Kanadský hráč vyhrál čtyři výměny po sobě a náskok již nepustil. Ve druhé sadě Rakušan nedokázal držet krok, dvakrát neudržel servis, zatímco Raonic pokračoval v soustředěném výkonu, kterým si minimálně o jeden zápas prodloužil sezonu.

"Dnes jsem vyhrál hlavně díky svému servisu, opírat jsem se mohl o všechny své zbraně. Byl to ode mě skvělý zápas, pro nás oba to vlastně bylo takové čtvrtfinále," komentoval Raonic, v jehož lóži seděli tři trenéři: Riccardo Piatti, Carlos Moya a poradce John McEnroe.

Čtvrtý hráč světa Raonic letos vyhrál sice pouze menší turnaj ATP 250 již v lednu v Brisbane, ale navzdory dlouhému čekání na titul prožívá životní sezonu. Byl v semifinále Australian Open, ve finále Wimbledonu či turnaje Masters 1000 v Indian Wells a nyní má velkou šanci na to, že zakončí sezonu na 3. místě světového žebříčku. Teoreticky k tomu už nebude potřebovat žádnou další výhru.



V sobotním semifinále se Raonic utká s vítězem druhé skupiny, kterou mohou vyhrát ještě tři tenisté. Nejblíže k tomu má domácí favorit Andy Murray, šanci ale mají i Britův zítřejší soupeř Stan Wawrinka ze Švýcarska a Japonec Kei Nišikori.

• TURNAJ MISTRŮ 2016 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch / hala, 7.500.000 dolarů
čtvrteční výsledky (17. 11. 2016)
• Skupina Ivana Lendla •
Djokovič (2-Srb.) - Goffin (9-Belg.) 6-1 6-2
Raonic (4-Kan.) - Thiem (8-Rak.) 7-6(5) 6-3
Tabulka:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Djokovič 3 3 0 6-1 44-24 3
2. Raonic 3 2 1 4-2 37-30 2
3. Thiem 3 1 2 3-5 31-44 1
4. Monfils 2 0 2 1-4 20-25 0
5. Goffin 1 0 1 0-2 3-12 0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Známy prispievateľ TP označil Dominiku za babu z E55. Niekto sa jej chce podobať, hlavne foto na nafukovačke. Vyzerá ako kostlivec. :D

http://sport24.aktualne.atlas.sk/tenis/cech-berdych-inspiroval-cibulkovou-rovnake-miesto-dovolenky-horuce-foto-so-zenou.html
Reagovat
smazaný uživatel
tu tiež

http://sportky.zoznam.sk/c/154752/opicia-sa-po-cibulkovej-manzelka-ceskeho-tenistu-kopiruje-jej-foto
Reagovat
janek_da
http://kazdydenscitatem.cz/wp-content/uploads/2014/03/cit%C3%A1ty-Nenech-lidi-aby-t%C4%9B-natla%C4%8Dili-do-jejich-605x605.jpg
Reagovat
PetaM
Ty fotky jsou úplně jiné :D :D :D :D

A máme zákaz jezdit na stejná místa, jako Svatá Dominička?
Reagovat
janek_da
Cibulka se zase po nich opičila se svatbou. Je to 1:1
Reagovat
smazaný uživatel
jasne, musia byť iné, sú na nich iné osoby, ide o námet :D

Svätá Dominika tam bola už druhý raz, ale môže každý. Maldivy sú nudáá.
Reagovat
PetaM
I to, na čem se nechaly vyfotit, je úplně jiné :D

A děkujeme sousedům Slovákům, že si můžeme jezdit, kam chceme :D
Reagovat
smazaný uživatel
s radosťou :)
Reagovat
Mayo
Milosko robí veľké pokroky. Jeho semifinálový super bude mat co robiť.
Reagovat
Frick
https://youtu.be/5XAWhbTxCtA?t=24s

Kurt bez deblových koridorů. Docela pakárna (muselo to zhoršovat orientaci). Ale zajímavé, že se tam debl nehrál.
Reagovat
Frick
jako na tom dvorci, že neprobíhala deblová soutěž, která by vynucovala klasický kurt
Reagovat
rusedski
To pamatuju, mně se to docela líbilo, ten menší kurt byl takový útulnější. A ještě jak to bylo barevně odlišené, tak mi přišlo, že je snazší trefit míček do dvorce :) https://www.youtube.com/watch?v=OPsu-zL2Ah0
Reagovat
EllNino
https://www.youtube.com/watch?v=cmtDmdTQa28

deblový koridor také nebyl třeba na turnaji šampionek na Bali :)
Reagovat
smazaný uživatel
pro pripad, ze by Pomuckare uz nikdo nepochvalil.. :-) A nevim, proc se stale zduraznuje (zpochybnuje) jeho "zazracne" uzdraveni, kdyz vubec nikdo nezna rozsah toho svaloveho poraneni..
Reagovat
VlS
Je dobrej, tak je potřeba si kopnout, ne?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist