Raonic s Monfilsem neztratil set

13. 11. 2016, 22:43
Aktuality 1
TURNAJ MISTRŮ - Duel dvou zraněných hráčů na Turnaji mistrů v Londýně zvládl lépe Milos Raonic. Kanaďan porazil ve druhém utkání skupiny Ivana Lendla Francouze Gaëla Monfilse 6-3 6-4 a díky dvousetové výhře se ve skupině ujímá vedení. Navíc si připisuje na akci pro osm nejlepších tenistů sezony premiérové vítězství.
Profily hráčů
Milos Raonic

Druhý duel skupiny Ivana Lendla obstarali Gaël Monfils a Milos Raonic. Oba hráči laborují se zraněními. Monfilse trápí žebro, Raonic zase léčí pravý stehenní sval.

Oba tenisté nedávno potvrdili, že minimálně k prvnímu utkání nastoupí. Je však možné, že jeden z nich po dnešku z turnaje odstoupí a šanci dostane David Goffin a případně i Roberto Bautista. Zranění ale viditelně ani jednoho z nich v zápase nelimitovalo.

"Naštěstí mě nic nebolelo. Je možné, že ostatní svaly pracují více, proto ten zraněný tolik nevnímám, jelikož po zápase jsem ostatní svaly cítil více než obvykle," hodnotil po zápase své zranění Raonic.

Monfils je letos na akci pro osm nejlepších tenistů sezony poprvé v kariéře. Třicetiletý Francouz má za sebou nejlepší sezonu, avšak na Turnaji mistrů nehraje ve stoprocentní fyzické kondici.

Statistiky zápasu
Raonic - Monfils
12 esa 5
0 dvojchyby 2
57% 1. servis do kurtu 51%
30 vítězné míče 16
13 nevynucené chyby 10
20/24 hra na síti 11/15
2/9 brejkboly 0/0
čas: 1:24

To samé může říct i Milos Raonic, nad jehož účastí visel do poslední chvíle otazník kvůli jeho zranění, jež si přivodil na turnaji Masters v Paříži. Kanaďan už si jednou Turnaj mistrů zahrál. Před dvěma lety skončil už ve skupině.

Letos však vykročil za premiérovým postupem do semifinále tou správnou nohou. Dnešní výhra ve dvou setech ho posune na první místo skupiny, Monfils bude naopak poslední, jelikož Thiem sebral Djokovičovi set.

V prvním setu dominoval čtvrtý hráč světa Milos Raonic. Na podání, jímž si hodně pomáhal, ztratil jen pět fiftýnů a Monfilsovi nenabídl ani jednu brejkbolovou příležitost. Navíc zahrál o osm vítězných míčů více a snadno úvodní dějství rozdílem jednoho brejku ovládl.

Ani ve druhé sadě nehrozilo, že by Raonic o servis přišel. Naopak to byl Kanaďan, kdo lépe returnoval, a náskok jednoho brejku mu opět stačil.

Francouz vůbec nehrál špatně, na dnes exceletního Raonice to ale nemohlo stačit. Světová čtyřka se hodně tlačila k síti, kde neuspěla jen čtyřikrát ze 24 náběhů.

"Dnes jsem hrál skvěle. Dařilo se mi hlavně na servisu. Vše fungovalo, jak mělo," radoval se po výhře Kanaďan. "Proti Novakovi to bude ohromně těžké, kus jeho zápasu jsem viděl. Začal pomaleji, ale pak dominoval a hrál moc dobře," komentoval výkon svého středečního soupeře Raonic.

"Před turnajem jsem kvůli zranění trénoval asi jen tři až čtyři dny a to je málo. Proti těmhle klukům je to těžké i ve 100% fyzické kondici. Milos je čtvrtý na světě. Jsem rád, že jsem prohrál v každém setu jen o brejk," komentoval zápas Monfils.

• TURNAJ MISTRŮ •
Londýn, tv. povrch (hala), 7,500.000 dolarů
nedělní výsledky (13. 11. 2016)
Skupina Ivana Lendla
Raonic (4-Kan.) - Monfils (6-Fr.) 6-3 6-4
Djokovič (2-Srb.) - Thiem (8-Rak.) 6-7(10) 6-0 6-2


Pro Raonice je dnešní výhra prvním vítězstvím na Turnaji mistrů v kariéře. Při své premiéře v roce 2014 nestačil na Murrayho ani Federera.

Finalista letošního Wimbledonu se na kurtu zdržel jen 84 minut a hodně tak ušetřil zraněný stehenní sval. Pravděpodobnost že by nenastoupil do druhého utkání skupiny je tak takřka mizivá.

TURNAJ MISTRŮ - SKUPINA IVANA LENDLA
Výhry - Prohry Bilance setů Bilance gamů
1. Raonic (4-Kan.) 1-0 2-0 12-7
2. Djokovič (2-Srb.) 1-0 2-1 18-9
3. Thiem (8-Rak.) 0-1 1-2 9-18
4. Monfils (6-Fr.) 0-1 0-2 7-12

 

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
turista
Miloš Raonic během posledních 2 let neskutečně zlepšil hru od základní čáry z obou stran, kterou má dnes na tak skvělé úrovni, že už nepotřebuje hrát stylem bum-bum a to je asi příčina jeho úspěchů i postavení na žebříčku ATP.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist