Raonic se na prvním turnaji po operací zápěstí znovu zranil

5. 10. 2017, 15:54
Aktuality 2
Pouze jediný game odehrál dnes ve druhém kole turnaje v Tokiu kanadský tenista Milos Raonic. Třetí nasazený hráč, jenž se v Japonsku vrátil na okruh ATP po sedmitýdenní pauze po operaci zápěstí, vzdal duel s domácím Juičim Sugitou za stavu 0-1 kvůli zranění pravého lýtka.
Profily hráčů
Milos Raonic

"Zatím je těžké určit rozsah zranění. Budu muset počkat, protože na podrobné vyšetření je ještě brzy," uvedl v oficiálním prohlášení loňský finalista Wimbledonu. "Došlo k tomu, když bylo skóre na shodě. Ucítil jsem ostrou bolest vzadu v noze," dodal.

Pro Raonice je to letos už osmý turnaj, který ze zdravotních důvodů nezvládl. Z pěti se musel odhlásit, na dvou se předčasně loučil bez boje. "Byl to náročný a frustrující rok. Samozřejmě bych si přál, abych se mohl více soustředit na tenis a ne na shánění pomoci," uvedl.

Po vítězství v prvním kole nad Viktorem Troickým vyzval Raonic, který během nucené přestávky klesl ve světovém žebříčku z třetího na dvanácté místo, ke změnám na tenisovém okruhu. Program by podle něho měl brát více ohledů na zdraví hráčů.

Sugitovi stačilo zatím na turnaji k postupu do čtvrtfinále vyhrát jen jeden celý set. V úvodním kole mu za stavu 6-4 vzdal Benoit Paire. Jeho příštím soupeřem bude další Francouz Adrian Mannarino.

• ATP 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 1,563.795 dolarů
čtvrteční výsledky (5. 10. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Sugita (Jap.) - Raonic (3-Kan.) 1-0 / skreč R.
Goffin (4-Belg.) - Ebden (Austr.) 2-6 7-5 7-6(1)
Johnson (USA) - Dolgopolov (Ukr.) 6-2 6-4
Gasquet (Fr.) - Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) 6-0 7-6(5)
TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

2
Přidat komentář
Krisboy
Trapné.
Reagovat
Fandina
Nikdo tu nepíše, tak jenom Milošku, ty jsi takový pořád zraněný a nemocný. S Nišinkou takové dvě skleněnky. Tak přeji zdraví. A to ostatní už budeš vědět sám. Go!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist