Raonic se po 4 měsících vrátil těsnou porážkou, v Atlantě podlehl Nakashimovi

29. 7. 2021, 08:49
Aktuality 1
ATP ATLANTA - Milos Raonic v prvním zápase po čtyřech měsících, během kterých léčil zranění lýtka, prohrál. V Atlantě nejvýše nasazený Kanaďan podlehl 7-5 3-6 6-7 domácímu teenagerovi Brandonu Nakashimovi. Ten se ve čtvrtfinále utká s Australanem Jordanem Thompsonem, kterého porazil před týdnem cestou do finále v Los Cabos.
Milos Raonic (© AFP)

Milos Raonic odehrál poslední zápas na konci března v Miami, kde vypadl v osmifinále s pozdějším šampionem Hubertem Hurkaczem. Od té doby kvůli zranění lýtka čtyři měsíce nehrál.

Vrátil se až v Atlantě, kde při svém debutu plnil roli nasazené jedničky. Vypadl však hned po svém úvodním vystoupení. 30letý Kanaďan, který měl v prvním kole volný los, podlehl 7-5 3-6 6-7 domácímu teenagerovi Brandonu Nakashimovi.

19letý Američan využil své formy a rozehranosti, neboť minulý týden v mexickém Los Cabos se poprvé dostal do finále turnaje ATP a v Atlantě už odehrál vítězné úvodní kolo. 

O postup do semifinále a premiérový posun do Top 100 se Nakashima, jenž příští týden oslaví 20. narozeniny, utká s Australanem Jordanem Thompsonem, kterého zdolal před týdnem ve stejné fázi turnaje v Los Cabos.

Taylor Fritz tento měsíc už potřetí narazil na krajana Steva Johnsona opět ho dokázal porazit. V Atlantě americký obhájce předloňského finále zvítězil bez ztráty podání 6-7 6-4 6-1 a postoupil do čtvrtfinále.

V něm se pátý nasazený Fritz utká s krajanem Reillym Opelkou, s nímž vyhrál 6 ze 7 vzájemných soubojů. Naposledy po pětisetovém boji na letošním Australian Open.


• ATP 250 ATLANTA •
USA / Georgie, tv. povrch, 638.385 dolarů
středeční výsledky (28. 07. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Nakashima (USA) - Raonic (1-Kan.) 5-7 6-3 7-6(4)
Opelka (4-USA) - Fratangelo (USA) 7-6(3) 7-6(4)
Fritz (5-USA) - Johnson (USA) 6-7(5) 6-4 6-1
Thompson (Austr.) - Gojowczyk (Něm.) 7-6(6) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
OneHandedBackhand
prasopes smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist