Raonic v Delray Beach porazil Del Potra, ve finále narazí na Socka

26. 2. 2017, 09:20
Aktuality 16
ATP DELRAY BEACH - Nejvýše nasazený Milos Raonic v Delray Beach zdolal argentinského šampiona z roku 2011 Juana Martína Del Potra a poprvé v sezoně postoupil do finále. V něm se čtvrtý hráč světa utká s domácím Jackem Sockem, nad kterým vede ve vzájemné bilanci 8-2, ale poslední duel loni na podzim prohrál.
Milos Raonic

Milos Raonic hraje na prvním turnaji od Australian Open, po němž léčil zranění stehenního svalu. A při premiéře v Delray Beach se mu daří.

Nejvýše nasazený Kanaďan si na Floridě poradil s domácím Smyczekem, Chorvatem Čoričem, Britem Edmundem a v semifinále zvládl i šlágr s Juanem Martínem Del Potrem, který hrál po problémech se zápěstím dokonce na prvním turnaji v sezoně.

Raonic byl ve třetím vzájemném střetnutí s šampionem z roku 2011 dlouho neprůstřelný na servisu a díky svému druhému brejku šel za stavu 6-3 a 6-5 podávat na postup, V tu chvíli si ale zápas zkomplikoval. O servis poprvé přišel a v následném tie-breaku musel odvracet setbol, ale přežil ho a zvítězil 6-3 7-6.



"V zápasech s Juanem se snažíte nehrát mu do forhendu, protože ten má strašně nebezpečný. Dnešní zápas byl o tom ho dostat co nejčastěji do bekhendových úderů. V závěru zápasu předvedl několik fantastický bodů a sami víte, čeho už v tenisu dosáhl. Měl jsem štěstí, že jsem tie-break zvládl," komentoval Raonic.

Šestadvacetiletý Raonic tak poprvé od loňského Wimbledonu postoupil do finále, v němž si zahraje podvacáté v kariéře. O devátý titul si svěřenec Riccarda Piattiho a Richarda Krajiceka zahraje už pojedenácté s Jackem Sockem, nad nímž vede ve vzájemné bilanci 8-2. Poslední duel loni v Šanghaji ale po nevyužití dvou mečbolů prohrál.

"Už jsme spolu hráli mnohokrát. Jsem proti němu docela úspěšný, ale naposledy mě porazil. Vždy jsou to těsné zápasy a já vím, že zase budu muset hodně bojovat. Musím hrát disciplinovaně a udržet si pozitivní přístup," řekl Raonic.

Čtyřiadvacetiletý Američan Sock si v semifinále poradil 6-4 7-6 s krajanem a předloňským finalistou Donaldem Youngem, jehož přehrál i v pátém vzájemném duelu.

21. hráč světa Sock bude ve svém sedmém finále bojovat o třetí titul a druhý během dvou měsíců. Poprvé triumfoval v roce 2015 na antuce v Houstonu, podruhé pak na začátku letošní sezony v Aucklandu.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 599.345 dolarů
sobotní výsledky (25. 02. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Raonic (1-Kan.) - Del Potro (Arg.) 6-3 7-6(6)
Sock (3-USA) - Young (USA) 6-4 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Alexandria
Milos Raonic porazil Juana Martina del Potra a nasledne odstupil!Samozrejme i ked fandim J.M.del Potrovi,Milosovi Raonicovi zelam nech sa uzdravi
Reagovat
kada.tom
Hmm, Milos odstoupil, takže Jack má titul W/O ..
Reagovat
Nola
https://twitter.com/DelrayBeachOpen/status/835924439695036416?ref_src=twsrc%5Etfw

Milos nenastupi na finale
Reagovat
Nola
https://twitter.com/ATPWorldTour/status/835933389882449920

Milos je znovu zraneny....
Reagovat
panzer.dragon
rao out
Reagovat
gigin
https://www.o2tvsport.cz/nazory/return-vojty-bidrmana-o-tom-jedinem-co-del-potrovi-schazi-k-navratu-mezi-nejlepsi/
Reagovat
Kozoroh
Snad Miloš vylepší bilanci ve finále turnajů ATP, která u něj teď činí 8-11.
Reagovat
Alexandria
I ja si prajem aby vyhral Jack Sock vs Milos Raonic./P.S.Nie som k Vam devotna ci podlizava,to nie som nikdy
Reagovat
VlS
Ponožko
Reagovat
Lunej..
Mam to stejne:)
Reagovat
VlS
Připadá mi totiž jako člověk mezi roboty
Reagovat
Krisboy
Jj, takovej pohodář. Už jenom za tohle ho člověk musí mít rád :)

https://www.youtube.com/watch?v=cFj2GJFckFI
Reagovat
Alexandria
P.S.Este dodavam,ze chirurgicka liecba v takom pripade nie je pre "slabe povahy",ak sa chcu najprv vratit do povodneho stavu a nasledne zlepsovat ten povodny stav,dobry den prajem vsetkym
Reagovat
Alexandria
Som smutna,velmi smutna,z toho "realizmu"Juana Martina del Potra.Super v osobe Milosa Raonica je velmi ambiciozny a postup cez neho bol pre Juana Martina del Potra realne len velmi tazky.Ale vzdy budem fandit prave Juanovi Martinovi del Potrovi.Je to velky muz po kazdej stranke,mam ho rada a velmi si ho vazim.Nehovoriac o tom,ze minuly rok vo febr.som mala operovane prave zapastie a trvalo mi nez som dala na istu uroven hoc rukopis/jemna lokomotorika/
Reagovat
Mayo
Bohužiaľ DelPo neprekvapil.
Reagovat
kada.tom
Super obsazení finále, stejně jako v Riu mi bude jedno, který můj oblíbenec získá titul :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist