Raonic v Halle vyřadil Petzschnera, postupuje i obhájce titulu Kohlschreiber

11. 6. 2012, 23:37
Aktuality 28
ATP HALLE - Loňský šampion Philipp Kohlschreiber v Halle své úvodní utkání letošního ročníku přípravy na Wimbledon zvládl, poražený finalista Philipp Petzschner nikoliv. Prohrál s Kanaďanem Raonicem, který se přiblížil očekávanému čtvrtfinálovému souboji proti Federerovi.
Milos Raonic

Philipp Petzschner si před rokem na domácím turnaji v Halle zahrál podruhé v kariéře ve finále, v němž nestačil na krajana Kohlschreibera. Během následujících 12 měsíců se ale dvojnásobný grandslamový vítěz ve čtyřhře nedostal na okruhu ATP ani jednou za 2. kolo a mizernou formu nezlomí ani v Halle.

Osmadvacetiletý německý tenista se v 1. kole utkal s Milosem Raonicem, kterého před rokem na cestě do finále vyřadil ve čtvrtfinále. Další dva vzájěmné zápasy však s o sedm let mladším Kanaďanem prohrál a Raonic zvládl i odvetu na německé trávě. Dnes si 22. hráč světa pomohl 19 esy, nečelil jedinému brejkbolu a zvítězil 7-5 7-6. 

"Jen se snažím získat zkušenosti na tomto povrchu," řekl Raonic, který si během loňského Wimbledonu poranil kyčel, se kterou musel na operaci a od té doby na trávě nehrál. "Loni jsem cítil, že před tím zraněním jsem ve Wimbledonu hrál dobře. Mám pocit, že by mi tento povrch mohl vyhovovat," uvažuje taletntovaný Kanaďan.

Zatímco poražený Petzschner se musí připravit na pád z Top 100, Raonic se může připravovat na další zápas proti Číňanu Ze Zhangovi. Ve čtvrtfinále by mohl vyzvat Federera.

Lépe do letošního ročníku Gerry Weber Open vstoupil obhájce titulu Philipp Kohlschreiber, který v souboji domácích hráčů zdolal ve dvou tie-breacích Dustina Browna.

"Myslím, že jsem dnes zvládl první kolo lépe, než před rokem. Soupeř dobře podával, takže jsem spokojený, jak jsem se dokázal soustředit na oba tie-breaky," komentoval Kohlschreiber. O čtvrtfinále si osmý nasazený Němec zahraje s Polákem Lukaszem Kubotem.

Diváci v Halle se v příštích dnech mohou těšit na tradičního účastníka Rogera Federera, který soutěž v minulosti už pětkrát vyhrál, a poprvé také na Rafaela Nadala, jenž do Německa letí bezprostředně po zisku rekordního sedmého titulu na French Open. Turnajovou trojkou bude sedmý hráč světa Tomáš Berdych, který má stejně jako obě nejvýše nasazené hvězdy v úvodním kole volný los. Radek Štěpánek v 1. kole vyzve turnajovou sedmičku Andrease Seppiho, se kterým vyhrál všechyn čtyři vzájemné duely, včetně letošní pětisetové bitvy v Davis Cupu.

- ATP 250 HALLE -
(Německo, tráva, 750.000 euro)
pondělní výsledky (11. 06. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Raonic (5-Kan.) - Petzschner (Něm.) 7-5 7-6(1)
Kohlschreiber (8-Něm.) - Brown (Něm.) 7-6(4) 7-6(4)
Kubot (Pol.) - Nieminen (Fin.) 6-4 6-4
Stebe (Něm.) - Berlocq (Arg.) 6-3 3-6 7-5
Ze Zhang (Čína) - Kamke (Něm.) 6-4 7-6(2)
Južnyj (Rus.) - Haase (Niz.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
"Fandíš Nadalovi, aby porazil Berdycha?"

A co je na tom špatného?
Reagovat
Fandina
Mutademus fandit komukoli je dobré ... úsměv. A dobrá zpráva pro Toma, že Nadalovi fandové automaticky s výhrou nad Berdychem nepočítají ... úsměv
Reagovat
tommr
stejně jako loni. Doufám, že i výsledek bude stejnej ... :)
Reagovat
tommr
koukám, že zápas Štěpánka byl přerušenej kvůli dešti, ale na centrkurtu se normálně pokračuje ve hře. To tam mají zatahovací střechu?
Reagovat
Fandina
V Halle asi mají centrkurt v halle ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
je to stadion , kde probihaji ne jen sportovni akce.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, v Halle je na centru zatahovací střecha. Je to moc pěknej stadion.
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne, kdyz se tam hraje tenis na trave, tak je to tam pekne vsechno sladeny do zelena:).
Reagovat
tommr
jsem zvědavej jestli do Halle dorazí i Nadal. Vzhledem k tomu, že se finále FO dohrávalo až v pondělí je jeho start dost nejistej. Pokud ale přesto přijede tak to asi bude pro Tomáše Berdycha znamenat konečnou už v semifinále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Odpočatej berdych na trávě mírně unevenýho nadala může trošku potrápit. Nadal si na trávu bude teprve zvykat... Každopádně fandím nadalovi :-)
Reagovat
Fandina
Fandíš Nadalovi, aby porazil Berdycha?
Reagovat
tommr
taky si myslím, že Nadal bude mít určitý problémy s přechodem na trávu podobně jako měl loni na turnaji Queen´s. Na rozdíl od tebe ale doufám, že toho Tomáš využije a Nadala konečně zase jednou porazí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To se nesmí?
Reagovat
spaniel
No, Roger to s Raonicem zrovna nevychytal. Bude mit co delat.
Reagovat
Matti
Lepší pro něj, že ho chytil tady. Horší to bude mít ten, kdo ho dostane ve Wimbledonu. Brrrrrr :-)
Reagovat
spaniel
Tak určitěěě :) Ale zas když by s ním v Halle prohrál, tak by mu to moc sebevědomí před W asi nepřidalo...
Reagovat
Padme
Raonic měl 19 es a 72% prvního servisu:( Doufám, že na něj Roger něco vymyslí.
Reagovat
smazaný uživatel
bude to mozna zapas na 2 nebo 3 TB.
Reagovat
smazaný uživatel
Z utkání Brown-Kohlschreiber jsem viděl začátek a konec, a musím říct, že ten Brown je vážně zjev. Jen kdyby to ten komentátor na digi tolik neřešil. Phillip si zasloužil vyhrát, za začátku bylo vidět, jaké problémy mu dělá přechod z antuky na trávu, ale pak už to jelo, Brown některé voleje vážně odflákl. Jinak Phillipa jsem si oblíbil, je paradox, že své dva poslední tituly získal ze zcela odlišných povrchů - loni právě na trávě v Halle a letos na antuce v Mnichově. Bohužel letos mu tady moc šancí nedávám, QF s Nadalem bude asi konečná.
Já bych Radka v zápase se Seppim nějak výrazně nefavarizoval. Je sice, že vzájemná bilance hraje v jeho prospěch, stejně jako povrch, ale možná právě úspěchy z antuky Seppiho povzbudí a Radka si podá. Ale snad se mýlím.
Velice jsem zrovna na trávě zvědavý na Tomiče. Jsem přesvědčený, že si QF s Tomem zahraje, a že jeho šance nejsou nulové.
Reagovat
tommr
Tomic už letos Tomáše jednou porazil - byla to sice jen exhibice před AO, ale i tak je to pro Tomáše dostatečný varování ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze letosni Halle by Tomasovi mohlo dodat na Wimbledon hodne sebevedomi.....
Reagovat
Padme
Tomáš má sebevědomí dost, v tom rozhodně problém není:)
Reagovat
smazaný uživatel
to mu ale v Parizi po nevyuzitych sancich v prvnim setu s Del Potrem trochu opet chybelo.
Reagovat
Padme
Del Potro odehrál výborný turnaj. Kluci jsou dost vyrovnaní, takže tentokrát měl víc štěstí Del Potro, ale nemyslím, že by ho porazil proto, že si Tomáš nevěřil.
Reagovat
smazaný uživatel
by ale po prvnim viteznem setu hral ale vic na riziko a to mu chybelo.Verim ale, ze by letos mohl ve Wimbledonu zopakovat predlonsky rok:).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak k souboji Toma s Bernardem nedojde, protože to Bernard skrečoval. Doufám, že to nebude nic vážného, ve Wimbledonu by mohl udělat nějaký skvělý výsledek.
Jak jsem předpokládal, zápas Radka se Seppim byl těsný a velice varovnaný.
Reagovat
tommr
je to škoda - na ten zápas Berdych-Tomic jsem byl docela zvědavej ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist