Raonic v Petrohradu zdolal Sousu a vybojoval první letošní titul

27. 9. 2015, 17:28
Aktuality 8
ATP PETROHRAD - Devátý tenista světa Milos Raonic vybojoval v ruském Petrohradu svou první letošní trofej. Druhý nasazený Kanaďan ve finále přehrál Portugalce Joaa Sousu 6-3 3-6 6-3 a připsal si tak již svůj sedmý titul v kariéře.
Profily hráčů
Milos Raonic (© St. Petersburg Open)

Milos Raonic vyhrál naposledy minulý rok turnaj v americkém Washingtonu. Od té doby si sice zahrál třikrát ve finále, na titul však ani jednou nedosáhl. V Tokiu vloni nestačil na Nišikoriho a o měsíc později padl v Paříži ve finálové bitvě s Djokovičem. Letos si zahrál finále turnaje v Brisbane, kde však nestačil na Rogera Federera.

Na další finále čekal aktuálně devátý tenista světa více jak osm měsíců a dočkal se ho až tento týden v Petrohradu. Kanaďan v Rusku prošel do závěrečné fáze turnaje bez ztráty setu, když tu postupně porazil domácího Donského, Robreda a v semifinále pak Bautistu-Aguta.

V boji o turnajový vavřín vyzval turnajovou dvojku sedmý nasazený Portugalec Joao Sousa, jenž se do finále probojoval už potřetí v letošní sezoně. Ani v Ženevě, ani v Umagu však šestadvacetiletý Sousa titul nezískal a nedočkal se ho ani v Petrohradu.

Favorizovaný Raonic získal úvodní dějství, v němž odvrátil dva brejkboly, poměrem 6-3. Ve druhém setu pak ale promrhal v úvodních dvou servírovacích hrách Portugalce sedm brejků a ve čtvrté hře sám o podání přišel. Sousa o výhodu nepřišel a ziskem druhé sady srovnal na 1-1 na sety.

V rozhodujícím dějství se Raonic ujal vedení 2-0. Ve třetí a páté hře pak znovu čelil šesti brejkbolům, všechny ale odvrátil a utkání i díky výbornému podání dovedl do vítězného konce, když v deváté hře po více jak dvou hodinách a pěti minutách hry proměnil svůj třetí mečbol.

Kanaďan v Rusku vybojoval svůj první letošní, celkově však již sedmý titul na okruhu ATP a díky vítězství si zajistil setrvání v Top 10.

"Hrál jsem naplno a snažil jsem se předvést maximum. Jsem smutný, že jsem nezískal titul, protože dnes jsem opravdu věřil tomu, že by to mohlo vyjít," přiznal po zápase poražený Sousa. "Soupeř hrál dnes skvělý tenis, výborně podával a byl silnější v důležitých momentech, což nakonec rozhodlo. Musím Milosovi poblahopřát, vyhrál zaslouženě."

"Tahle sezona je skvělá, ale těžká zároveň. Odehrál jsem řadu dobrých zápasů, ale už třikrát jsem prohrál ve finále. Je opravdu těžké to přijmout a vyrovnat se s tím. Cítím ale, že se můžu zlepšovat a budu proto dál tvrdě pracovat. Doufám, že příště už to finále v titul proměním," dodal Portugalec.

• ATP 250 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 1.091.000 dolarů
nedělní výsledky (27. 09. 2015)
• Dvouhra - finále •
Raonic (2-Kan.) - Sousa (7-Portug.) 6-3 3-6 6-3
• Čtyřhra - finále •
Huey, Kontinen (1-Fil./Fin.) - Knowle, Peya (2-Rak.) 7-5 6-3

Komentáře

8
Přidat komentář
Kozoroh
Miloš si sice vylepšil bilanci ve finále ATP turnajů na 7:8, ale dnes to byla utrápená výhra. Hráče jako Sousu měl porazit ve dvou setech a ne se s ním tahat ve třech. Milošova úspěšnost na BP byla mizerná... Servis měl dobrý (63%), ale několikrát musel o své podání tvrdě bojovat.
Ale Miloš to má jinak dobré - má v letošní sezóně turnajový triumf narozdíl od Berdycha. U Birdmana se obávám, že letos na žádný titul nedosáhne...
Reagovat
smazaný uživatel
Turnajový triumf u Bidrmana bude závislý od toho, či sa zúčastní novembrového challengeru v Bratislave..:)
Reagovat
Kytka
Na challengeru hrát nesmí jako hráč první světové desítky. To ATP zakazuje.
Reagovat
Davor1
Vyhrá teraz v Shenzhene...
Reagovat
smazaný uživatel
Finále by mal dať, ak nezakopne s Robredom...Vo finále by som vsak viac veril Cilicovi..
Reagovat
Davor1
Ak si Čilič prinesie formu z USO, tak bude zrejme miernym favoritom, na druhej strane mu dávam aj väčšie šance, že rupne ešte pred finále, ako Berdychovi...
Reagovat
Kytka
Ale Robredo může zakopnout třeba s Bollelim, který je v jeho čtvrtině. To by pak bylo repete.
Reagovat
smazaný uživatel
bravó, Miloš !! 22 es dobré, ale využité brejkbaly 2/12 to je veru bieda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist