Raonic vítězí dál, poprvé si poradil i s Dodigem a je znovu ve finále

5. 10. 2013, 08:11
Aktuality 8
ATP TOKIO - Milos Raonic prodloužil svou neporazitelnost už na osm zápasů. Kanadský tenista v Tokiu porazil i neoblíbeného soka Ivana Dodiga a postupem do finále znovu zvýšil svou šanci zahrát si poprvé na Turnaji mistrů. O druhý titul během dvou týdnů se utká s Del Potrem.
Milos Raonic

Před týdnem Milos Raonic triumfoval v hale v thajském Bangkoku a nyní se mu daří i v outdoorových podmínkách v Tokiu. Dvaadvacetiletý Kanaďan v Japonsku postoupil bez ztráty setu do druhého finále během dvou týdnů, když dnes porazil Ivana Dodiga

S chorvatským tenistou Raonic prohrál oba vzájemné souboje (předloni na antuce v Barceloně i letos na trávě v Eastbourme), dnes však s Dodigem ovrátil jedinou brejkovou hrozbu a i díky 12 esům vyhrál za 83 minut hry 7-6 6-1. 

Raonic tak neprohrál už osm zápasů v řadě a pokud v japonské metropoli dokáže získat třetí letošní titul, bude ho dělit už jen pár desítek bodů od místa zaručujícího start na Turnaji mistrů, na kterém si ještě nezahrál. 

O zvýšení naděje na vstupenku do londýnské O2 areny si v neděli zahraje proti nejvýše nasazenému Juanu Martínu Del Potrovi, kterého letos v Montrealu v jediném vzájemném střetnutí porazil ve dvou setech. Argentinský tenista si dnes ve dvou tie-breacích poradil se Španělem Nicolásem Almagrem, s nímž se na okruhu ATP utkal vůbec poprvé.

Také tokijský finalista z roku 2008 Del Potro v Japonsku usiluje o třetí turnajové vítězství v sezoně. Už postupem do finále si zajistil posun ze sedmého na páté místo světového žebříčku, ve kterém předstihne Tomáše Berdycha a Rogera Federera. A pokud v Tokiu zvítězí, dostane se před českou jedničku i v pořadí pro Turnaj mistrů.

- ATP 500 TOKIO -
(Japonsko, tv. povrch, 1.437.800 dolarů)
sobotní výsledky (05. 10. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Del Potro (1-Arg.) - Almagro (6-Šp.) 7-6(7) 7-6(1)
Raonic (3-Kan.) - Dodig (Chorv.) 7-6(4) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Reti64
Juanovi gratuluju k letošnímu třetímu titulu (Rotterdam, Washington), v kariéře už šestnáctému, Milošovi po titulu v Bangkoku k dalšímu finále. Dnes rozhodly zkušenosti, v průběhu zápasu Juan lepším hráčem nebyl, ale těch několik šancí, které měl, využil dokonale. Z tohoto pohledu tedy vyhrál zaslouženě. Čtyři Juanovy dvojchyby se daly napravit, jediná Milošova v závěru tiebreaku ho stála první set. Při Milošově servisu byl průběh jednoznačný, podával v zápase 64x a Juan uhrál pouhých 14 míčů. Výjimkou byl jedenáctý game druhého setu, který Juan v rozhodující chvíli sehrál mistrovsky. Při servisu Juana Martína to mnohdy tak jednoznačné nebylo, více se hrálo, ostatně o tom svědčí i to, že Juan musel podávat 90x. Miloš na příjmu bodoval častěji, 27x, ale bohužel to nestačilo, Juan si svůj servis nakonec vždy udržel. Na Milošově hře je však vidět soustavná práce s Ivanem Ljubičičem, stále se herně zlepšuje, máme se na co těšit!:-)
Reagovat
Sonja
Tak gratulace Delpovi.
Dnes mrzí ta dvojchyba v TB 1.setu, ale co už no...ve 2. to bylo hodně vyrovnané až do stavu 5-5, kdy si Delpo vypracoval hned 3bb v řadě a ten poslední dokázal proměnit.
Z Miloše mám i tak radost- líbil se mi herně a navíc získal titul + došel do finále následujícího turnaje bez ztráty setu (dokonce bez ztráty podání):-)
Uvidíme, co Šanghaj, ale tam (jak už jsem psala), nemá moc příznivej los:-/
Reagovat
Sonja
Achjo...vybrat si dvojchybu zrovna v TB za stavu 4-5, to je fakt na prd, Miloši:-(( Přitom jsi byl v 1.setu lepším hráčem.
Reagovat
Sonja
hodně štěstí ve finále:-))
Reagovat
Reti64
Rád se připojuju, bude ho potřebovat:-) Začíná se v sedm ráno, Nole s Rafou v deset a Serena s Jecou v půl druhé.
Reagovat
smazaný uživatel
Nech si zajít chuť, Bankok musí stačit, Vámos Delpo!
Reagovat
Sonja
Nenechám, Miloš má těžký los v Šanghaji, takže tam moc bodů nejspíš neuhraje (navíc už bude určitě i hodně unavený-3.turnaj v řadě)...tzn.toto musí vyhrát:-)) IDEMO!
Reagovat
smazaný uživatel
Delpovi, krásný zápas od obou, i když v druhém TB nejspíš Nicovi odešly nervy :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist