Raonic vyzrál na bombarďáka Johanssona, sám mu nastřílel 16 es

18. 10. 2013, 11:52
Aktuality 18
ATP STOCKHOLM - Joachim Johansson patřil před zhruba sedmi osmi lety k nejlépe podávajícím hráčům na okruhu, Milos Raonic k ním patří v současnosti. Včera změřili síly ve Stockholmu, kde potvrdil své ambice zahrát si na Turnaji mistrů dvaadvacetiletý Kanaďan. Na domácího hráče poslal 16 es a po servisu ztratil jen 12 fiftýnů.
Milos Raonic (© stockholmopen.se)

Milos Raonic se ve Stockholmu snaží zvýšit svou šanci na Turnaj mistrů a své úvodní vystoupení zvládl. Loňský semifinalista porazil 6-2 7-6 domácího Joachima Johanssona, proti kterému ztratil jen 12 míčků na podání, a postoupil do čtvrtfinále.

"Bylo opravdu velmi těžké se dostat do rytmu. On je velmi nebezpečný, tlačí se do úderů a to především když má podání," komentoval Raonic hru soupeře, kterou přitom sám své soupeře deptá. Kanaďan nastřílel 16 es, Švéd o pět méně. Hlavní sponzor turnaje tak přispěl 850 dolary na výzkum rakoviny prostaty, neboť za každé eso na centrálním dvorci během celého týdne slíbil darovat 200 švéských korun.

Bývalý devátý hráč světa Johansson se ve Stockholmu vrátil na kurty po dvou a půl letech a včetně kvalifikace vyhrál čtyři zápasy bez ztráty podání. Na jeho dělový servis vyzrál až Raonic, jenž proměnil 2 z 11 brejkbolů.

"Bylo působivé ho vidět hrát po více než dvouleté pauze. Předváděl opravdu konkurenceschopný tenis na úrovni ATP," uvedl Raonic, který se o postup do semifinále utká s Francouzem Benoitem Pairem.

"Do tohoto turnaje jsem šel s vědomím, že chci čelit nejlepším hráčům, protože vím, že v hale umím," řekl jednatřicetiletý Johansson, jenž poprvé ukončil kariéru v roce 2008 kvůli problémům s loktem a ramenem. Podruhé skončil v roce 2011 kvůli ztrátě motivace.

"Právě teď jsem se svou životní situací spokojený. Ale naučil jsem se nikdy něříkej nikdy. Nicméně zítra jdu v 11 zpátky do práce," vyloučil vítěz tří turnajů ATP svůj velký comeback.

Nečekané potíže měl ve svém úvodním utkání nejvýše nasazený David Ferrer, který se do švédské metropole vrátil po sedmi letech. S Američanem Jackem Sockem prohrál první set, i přes kolísavý výkon ale utkání otočil a zvítězil 4-6 6-3 6-1.  

Ferrer si letos na Roland Garros zahrál poprvé v grandslamovém finále, od té doby se však na žádném turnaji nedostal přes čtvrtfinále. Ve Wimbledonu a na US Open to byl víceméně dobrý výsledek, porážky s Bogomolovem, Tursunovem, Sousou či Mayerem však byly nečekané. 

O první semifinále po více než čtyřech měsících si jednatřicetiletý Španěl ahraje s krajanem Fernandem Verdaskem, na kterého se mu dlouho nedařilo. Posledních pět soubojů už ale vyhrál a ve vzájemné bilanci se ujal vedení 9-7. Ze čtyř duelů a tvrdém povrchu prohrál jen před třemi lety na US Open.

Verdasco si ve druhém kole poradil s místním trojnásobným finalistou Finem Jarkkem Nieminenem, jehož porazil 6-2 3-6 6-3.

- ATP 250 STOCKHOLM -
(Švédsko, tv. povrch / hala, 600.565 eur)
čtvrteční výsledky (17. 10. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - Sock (USA) 4-6 6-3 6-1
Raonic (2-Kan.) - J. Johansson (Švéd.) 6-2 7-6(3)
De Schepper (Fr.) - Anderson (4-JAR) 7-6(5) 4-6 6-3
Gulbis (5-Lot.) - Sijsling (Niz.) 6-3 7-6(3)
Dimitrov (7-Bul.) - Struff (Něm.) 6-1 6-3
Verdasco (Šp.) - Nieminen (Fin.) 6-2 3-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
gigin
http://sportacentrs.com/teniss/latvijas_sportisti/18102013-gulbis_parsteidz_janovicu_servejot_no_apa
Reagovat
gigin
odstoupil teda, jak se píše v expreskách. Due to an abdominal injury. Tak Gulbo, zítra musíš proti majiteli "Gesta roku 2011"!! Už kvůli sojce!! Pojď, pojď, pojď, ty Mentální titáne!!
Reagovat
Elrondin
Mentální titáne :o))))
Reagovat
carolyn
I Nando je teda dost velkej mrhač - tzv. Mrhač2
Reagovat
smazaný uživatel
tss, fandit proti někomu.. tak bych se nikdy nesnížila.. ;-)) Davide, clovek není veliky postavou, ale tenisem, my budem zas titan. Kratce! :-)
Reagovat
gigin
carolyn - však Ferdu mám jasně v TOP 5!! :))
sojka - Chazy tu kdysi napsal, že je Gulbis odpad. Tak co bys od jeho fans mohla čekat ;)) A netlačím proti, kdes na to přišla?
Reagovat
carolyn
gigin
v Top5 jo? :-D že nevidím jak ho tlačíš, nebo nedáváš rady při tréninku. Doufám, že od ted se to změní :-P
Reagovat
gigin
Caro, ty tu fakt nečteš všechno ;))) Ferdu tlačím fest.
Reagovat
carolyn
Tak sorry, ne nečtu vždyt to víš, ted už čím déle tu jsem, tím toho čtu méně.
Tak ok příště ho tlačíme spolu a pak postupně další :-P
Reagovat
gigin
Nando, max Feli... Víc se mnou nehneš ani za nic!! I když... :DDDD
Reagovat
carolyn
hihi já myslím že ....... :-P
Reagovat
gigin
Tam to žije, Ernestek podává aj spodem a tak :DDDDDD
Reagovat
a.magerova
A "kerý je kerý", když mají stejné hadry i účes :-/
Reagovat
gigin
Ten blbější je Ernestek.
Reagovat
gigin
Jerzy mrak DF, v podstatě ten brejk Gulbovi daroval...
Reagovat
gigin
... což si ten můj pakoš už teda pohlídal.. Paldies, Ernestku..
Reagovat
carolyn
:-))
gigine, někdy mám z tebe pocit, že už na Noleho ani nevzpomeneš - v hlavě máš ted jen Ernestka. Nejdřív si říkal, že jen bokovka, ale ted bych řekla že už jasně vede :-D
Reagovat
gigin
To se ti jen zdá. Syndrom TP. Na vřískačky kolem Noleho jsou tu už jiní. Já jsem svou misi v tomto směru splnil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist