Recept na úspěch? Zlepšená kondice a psychika, říká Kerberová

11. 9. 2016, 13:14
Aktuality 13
Angelique Kerberové se vyplatilo, že před letošní sezonou zapracovala na fyzické kondici i na psychice. Poprvé sklidila ovoce na Australian Open, kde ve finále porazila Američanku Serenu Williamsovou a získala svůj první grandslamový titul. Po sobotním triumfu na US Open, kde si v rozhodujícím duelu o titul poradila v třísetové bitvě s Karolínou Plíškovou, se v novém vydání světového žebříčku posune v 28 letech až na úplný vrchol.
Profily hráčů
Angelique Kerberové

"Snažila jsem se zlepšit řadu věcí," vysvětlovala Kerberová tajemství svého úspěchu. "V první řadě to byla kondice. Také jsem chtěla být agresivnější a chodit si více pro vítězné míče, než jen vracet je přes síť. A také se snažím být silnější mentálně, být pozitivnější a na kurtu soustředěnější," dodala.

"Vždycky jsem snila o tom, že se stanu světovou jedničkou a budu vyhrávat grandslamy. Když teď vidím, že se všechna ta dřina vyplatila, je to ten nejlepší pocit," řekla Kerberová, které po finálové výhře nad Plíškovou gratulovala i slavná krajanka Steffi Grafová, jež byla od malička jejím vzorem.

Levoruká rodačka z Brém, která žije v polském městečku Puszczykowo, dlouho platila za skvělou obranářku, ale mívala problémy s psychikou. Díky zlepšené kondici si teď na kurtu více věří. "Když víte, že vydržíte běhat po kurtu celou dobu a nebojíte se třísetových bitev, hodně to zvedne vaši sebedůvěru," řekla Němka, jež si díky vítězství vydělala 3,5 milionu dolarů.

Teď se finalistka Wimbledonu a stříbrná z olympijských her těší, že se po dlouhé době uvidí se svými nejbližšími a odpočine si. Po dvoutýdenní pauze ji čekají turnaje v Číně, má už jistou i účast na říjnovém Turnaji mistryň v Singapuru. "Musíte věřit svým snům, ale musíte být trpěliví," zakončila Kerberová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
brixner
Mám tě rád!
Reagovat
Frick
http://live-tennis.eu/wta-live-ranking

Ikdyž je velmi předčasné o tom uvažovat, tak kdyby to USO vyhrála, tak by ta šance možná fakt byla (Kája +700, Angie -700..) Někdy před Cinci...
Reagovat
VlS
Ježíši, to je zase blaf. Už Angie obhájila Austrálii? Možná je trochu napřed.
Reagovat
FulnekUltras
za dlouholetou dřinu ze zadních pozic zcela zaslouženě - a navíc je na ni (nemyslím až tak úplně hru ;) konečně ;) i hezký pohled.
Reagovat
letityfanousek
Nejlepší hráčka je jasně zdravá Serena, ale svojí aurou vypadá jak američtí sprinteři, studení arogantní psí čumáci. Angelika je povahově mnohem sympatičtější a je to Evropanka
Reagovat
smazaný uživatel
S tou kondicí to tak dobře ve 3. setu nevypadalo,ale Kája jí to usnadnila. Winnery uměla už dříve,ale teď je používá více.To ,že je pozitivnější po špatných míčích vidět ale je.
Reagovat
sprchon
Používá winnery? :D Tak to jsem ještě neslyšel.
Reagovat
smazaný uživatel
díky jednomu parádnímu do růžku otočila ve 3. setu zápas
Reagovat
smazaný uživatel
jasně ,že je obranářka,ale zaútočit umí a používá to někdy
Reagovat
EllNino
sprchoňovi šlo spíš o to slovní spojení "používat winnery" :D
Reagovat
sprchon
Já se divil tý formulaci "používat winnery". Třeba dávat nebo trefovat winnery, to jo. Ale používat? To mi přijde divný. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
a co "používá protiútok "?
Reagovat
sprchon
To mi přijde taky divný. Používá třeba raketu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist