Ředitel Laver Cupu věří, že do Prahy dorazí všechny hvězdy

22. 2. 2017, 16:40
Aktuality 32
Jedna z největších tenisových událostí letošní sezony proběhne v České republice. Od 22. do 24. září se v pražské O2 areně uskuteční exhibiční klání s názvem Laver Cup. Ředitel týmové soutěže Steve Zacks věří, že se prvního ročníku zúčastní ty největší hvězdy. Jistou účast mají zatím jen Roger Federer a Rafael Nadal.
Laver Cup

Účast Švýcara Rogera Federera a Španěla Rafaela Nadala na zářijovém Laver Cupu v pražské O2 areně je už nyní jistá a ředitel nové týmové soutěže Steve Zacks věří, že chybět nebudou ani další tenisté z elitní desítky žebříčku ATP. Scházet by neměla ani česká jednička Tomáš Berdych.

V Laver Cupu změří síly od 22. do 24. září šest elitních hráčů z Evropy proti šestici ze zbytku světa. Za jednotlivé týmy mají nastoupit první čtyři hráči podle žebříčku po třetím grandslamu sezony Wimbledonu a dva na volnou kartu od kapitánů, jimiž jsou Švéd Björn Borg a Američan John McEnroe.

"Se všemi hráči jsme mluvili a všichni Laver Cup vnímají pozitivně. Očekáváme, že vše půjde dobře, a hned jak to bude jisté, budeme moci oznámit další jména. V každém zápase bude na kurtu top hráč," řekl dnes novinářům Zacks. Zda dorazí i první dva hráči světa, Brit Andy Murray a Srb Novak Djokovič, ale zatím nepotvrdil.

Chybět by neměl Berdych. Aktuálně čtrnáctý hráč světa je sice podle žebříčku až dvanáctým Evropanem, ale i kdyby se mezi šestici nejlepších nedostal, měl by obdržet jednu z volných karet, o kterých mohou kapitáni rozhodnout do konce posledního grandslamu sezony US Open.

Jednatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí je totiž jednou z tváří akce a v pondělí dělal průvodce Federerovi při návštěvě Prahy. "Jak Tomáš řekl, chce udělat vše pro to, aby byl součástí týmu. A my také chceme, aby se zúčastnil," prohlásil Zacks.

V pátek v 10:00 začne online předprodej vstupenek v síti Ticketportal a nejprve bude možné zakoupit lístky na všechny tři hrací dny v cenách od 4500 korun do 17.900 korun.

Později se začnou prodávat vstupenky na jednotlivé hrací bloky za 990 korun. "Zájem fanoušků je enormní a myslím, že během dvou tří dnů by mohlo být vyprodáno," řekl ředitel O2 areny Robert Schaffer.

O2 arena se během akce "oblékne" do barev Laver Cupu. "Barvu kurtu zatím neprozradím, ať mají fanoušci nějaké překvapení. Ale myslím, že černý kurt na řece v pondělí vypadal nádherně," připomněl s úsměvem Zacks pondělní akci na jedné z lodí poblíž Karlova mostu, kde si Federer s Berdychem na improvizovaném dvorci zahráli tenis.

Akce vymyšlená jako pocta Australanovi Rodu Laverovi má tři hrací dny. Během každého z nich se odehrají tři dvouhry a jedna čtyřhra, pokud bude skóre po dvanácti zápasech vyrovnané, rozhodne o vítězi debl.

V případě vyrovnaného stavu 1-1 na sety se ve všech utkáních bude hrát místo třetí sady super tie-break. V pátek bude vítězství v každém zápase ohodnoceno jedním, v sobotu dvěma a v neděli třemi body.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

32
Přidat komentář
brixner
Ale pravda, je to relativní! Já se přiznám, že ty peníze mám a velice rád bych je dal zrovna za tuto akci, vidět tolik hvězd a nemuset jezdit po všech čertech...A zahrát si s Rogerem a tak :-)) Jenže by mi fakt chyběly na mou akci, ale měl jsem dilema...Takže Vy, jenž se zúčastníte, si to náramně užijte a pobavte se, nějaké to foto sem pak snad někam šoupnete, ne? Docela i závidím, ale letos to prostě nedám!
Musim letět, klepe sousedka, minule chtěla hladkou mouku a já z toho do rána zeslábl o pár let...By mě zajímalo, na co tolik mouky, když chci rohlík nebo chlaba, si to snad koupim, né? Depá, nechtěl bych bejt ženská, ani náhodou!
Tak zatim!
Reagovat
Stan_Borowitz
Já když jsem byl hodně mladej, kdysi na VŠ, tak jsem nějakou dobu bydlel v pronajatém bytě v paneláku a jednou dopoledne zazvonil zvonek a tam sousedka, hezká holka, jen v dlouhé košili, takový ty zamlžený oči, a jestli prej nevím, kolik je hodin...

Víš co jsem udělal?
Reagovat
VlS
Podíval se na hodinky a řekl pátek třináctýho
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Stan_Borowitz
No, skoro jsi to uhodl. Jelikož hodinky nenosím a tehdy jsem je taky nenosil, šel jsem do kuchyně, podíval se na nástěnné hodiny, vrátil se zpět a řekl: "Čtvrt na dvanáct" (na ten čas nikdy nezapomenu)
"Cože?" ona na to nechápavě.
"No, čtvrt na dvanáct..."
"A...a..ha. Tak děkuju. Nashle..." řekla a zmizela ve svém bytě.
Pak teprve mi to došlo. Říkám, byl jsem ještě moc mladej, spoustu příležitostí jsem si nechal proklouznout mezi prsty... chtělo by to tlačítko Replay...
Reagovat
a.magerova
Měls bydlet na kolejích.... tam jedna akce střídala druhou... :-P
Reagovat
Stan_Borowitz
Bydlel jsem i na kolejích a zažil tam spoustu skvělých akcí. Ale znáš to, ty nevyužité příležitosti člověku pořád vrtají v hlavě...
Reagovat
Stan_Borowitz
Njn, trochu mne ale s***e, že v tom za ty prachy není nějakých pár exhibičních výměn s hráči...
Reagovat
Stan_Borowitz
To sem nepatří...
Reagovat
smazaný uživatel
Lístky už mám na celou session, během včerejška už bylo vše z předprodeje "sold-out" během pár minut, takže v pátek očekávám pár lupenů, které zmizí během pár minut a hotovo...
Reagovat
Stan_Borowitz
Jaké máš lístky? Já jsem bral do Rocket Clubu, myslím, že je odtamtud opravdu nejlepší výhled.
Reagovat
peRFect
My jsme trochu skromnější no :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Njn, trochu mne ale s***e, že v tom za ty prachy není nějakých pár exhibičních výměn s hráči...
Reagovat
a.magerova
Jakože za 80 tisíc by sis chtěl pinknout s nejlepšími hráči historie?!!!
No to bys musel sáhnout o moc hloubějc do trezoru.... ;-)
Reagovat
sprchon
Tak už máte lístky?
Reagovat
smazaný uživatel
Mám pochyby k hracímu plánu, Rogera a Rafu bych radši viděl hrát proti sobě než v jednom týmu. Kdo těmhle pánesům bude čelit? Nishikori, Raonič, Isner? to je slabota
Reagovat
Gulbis
Kdo vymyslel tuhle pejčovinu? 4 nej hráči z Evropy a 4 z mimo Evropy když jsou skoro všichni z Evropy s výjimkou Raonice, Nišikoriho a Kirgyose, kterej je 17.na světě.
Reagovat
vasekafe
Nevím, jestli se účastní Novak, když se mu akorát někdy v tom období má narodit druhý potomek :)
Reagovat
anajka
A hviezdy budú nielen na kurte, ale aj v hľadisku. Už mám permanentku! :)
Reagovat
ipko
za koľko? :)
Reagovat
anajka
1. kategória 17.900 Kč
Reagovat
smazaný uživatel
WHAT, sedmnáct tisíc? Sedmnáct tisíc? Sedmnáct tisíc? Víš kolik gulášů jsem z toho mohla udělat? Pane bože
Reagovat
anajka
Nuž, je to tak. Niekto má rád guláš, niekto tenis...
Reagovat
tommr
je vidět, že všechno je relativní. Ty dáš bez mrknutí oka 17 táců za vstupenky na jednorázovou akci a tady lidi na TP skuhrají, že si nemůžou dovolit pár stovek měsíčně za tenisovou televizi ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já 17 tisíc nikdy ani neviděla :D
Reagovat
rod_laver
Každý svého štěstí strůjce...
Reagovat
a.magerova
Znám lidi, co prohráli v automatech půl mega i víc.... proti tomu je 17 táců sranda... :-P
Reagovat
peRFect
Dobře ty, já potřeboval 2 vedle sebe a v 11:30hod už byly k dispozici jen ve 4tým sektoru (+ cca 10 kousku po 3Otis). Takže jsem dvě na balkóně vzal, ale obávám se, že bez dalekohledu ani nepoznám kdo je kdo. Zkusím ještě štěstí v pátek a případně tyhle bouchnu na net.
Reagovat
rod_laver
tak mi se bohužel nepodařilo ani v 11 hod. sehnat nějaké rozumné vstupenky, v pátek má jít sice více vstupenek do prodeje, ale bude větší poptávka.
Reagovat
Stan_Borowitz
Rocket Club, Legends Club i West Lounge mají pořád ještě nějaká volná místa.
Reagovat
rod_laver
tak co mám s tebou dělat..
Reagovat
Fandina
Barvu kurtu neprozradím, ale myslím, že černý kurt vypadal nádherně. Tak asi jaká barva to bude?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist