Rekordní duel na US Open: Estrella porazil o 17 let mladšího Čoriče

29. 8. 2014, 08:49
Aktuality 7
Sedmnáct let dělilo na tenisovém US Open v utkání 2. kola Victora Estrellu z Dominikánské republiky a Chorvata Bornu Čoriče, což je nový největší věkový rozdíl v historii turnaje ve dvouhře mužů. Vítězem se stal ten starší, čtyřiatřicetiletý Estrella postoupil po setech 7-6 4-6 6-4 6-2.
Profily hráčů
Victor Estrella

"Věk je jenom číslo," řekl spokojeně osmdesátý hráč světa Estrella, který jako první tenista z Dominikánské republiky vyhrál na grandslamu zápas, což dokázal v úterním 1. kole ve Flushing Meadows proti Nizozemci Sijslingovi. Ve čtvrtek přidal druhou výhru.

Estrella přehrál loňského vítěze juniorky na US Open Čoriče, který v 1. kolě vyřadil Lukáše Rosola, trpělivou hrou a nepříjemnými čopy. "Věděl jsem, kolik mu je a že má před sebou zářnou budoucnost, ale nepřemýšlel jsem na tím."

Na kurtu číslo šest měl Estrella stejně jako při prvním utkání velkou diváckou podporu. Fanoušci skandovali "Victor!" Victor" po každé výměně. "Bylo tam tisíc Dominikánců a také tisíc trenérů," smál se tenista. "Pořád na mě volali, ať podávám na střed a abych hrál co nejvíc slice. Dominikánci jsou nejlepší fanoušci."

Estrella se stal tenisovým profesionálem v roce 2002, ale měl finanční problémy a musel přestat. Na okruh se vrátil v roce 2006 a pak ho trápily potíže s bolavým ramenem. "Až před třemi lety jsem se začal správně připravovat a starat o své tělo. Teď vím, že jsem schopný konkurovat každému," řekl.

Ukázat své kvality může ve 3. kole proti jednomu z favoritů - pátému nasazenému Milosi Raonicovi. S Kanaďanem prohrál v roce 2010 v Davisově poháru až v pěti setech. "Teď je někde jinde, ale i já jsem jiný Victor," prohlásil Estrella.

34letý Estrella byl ještě před rokem hráčem třetí světové stovky, ale už letos v březnu poprvé nakouknul do Top 100 a před měsícem si po výhře nad Richardem Gasquetem zahrál v Bogotě své první semifinále na turnaji ATP. Po US Open by se měl posunout minimálně na 70. místo, čímž překoná své dosud nejlepší žebříčkové postavení.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Tomasito
Takze neni mozne aby mu bylo 44let jak se pise v clanku!? :-) Je to 34lety Dominikanec..ale i tak klobouk dolu,ze se zacina prosazovat i takovem veku! :-)
Reagovat
Alois_Mlok
A je tu nová hvězda.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem se mu dřív posmíval že na hvězdu nehraje nic moc, ale v poslední době se dost zviditelnil
Reagovat
Alois_Mlok
Jo, šel nahoru kluk. Hrát nejlepší tenis ve čtyřiatřiceti, tomu říkám zrání...
Reagovat
Roger_Federer
Oto divnejsi je naprosty debakl Rosola..
Reagovat
darek.vrana
Záleží na stylu. Třeba Čorič neumí hrát na takový styl, čopy, ale na Rosolovy rány se mu hraje dobře. Nic jiného bych v tom nehledal. Čorič hraje výborně, sledoval jsem ho v Umagu, jak málem dal Fogniniho na antuce, a je to fakt talent. V Davis Cupu porazil i Janowicze. Divná mi přišla spíš prohra Estrelly s Matoševičem v Atlantě 6:0 6:2, kde v prvním setu nedal absolutně nic.
Reagovat
Cico93
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist