Riskeová si v Shenzhenu zahraje o druhý titul, vyzve suverénní Radwaňskou

8. 1. 2016, 10:54
Aktuality 0
WTA SHENZHEN - Alison Riskeová si podruhé v kariéře zahraje ve finále turnaje WTA a i tentokrát se do něj dostala na akci v Číně. V Shenzhenu si pětadvacetiletá Američanka zahraje o druhý titul s polskou favoritkou Agnieszkou Radwaňskou, jež dosud neztratila set.
Alison Riskeová

Alison Riskeová se loni se nepovedl závěr roku, v němž prohrála devět z posledních deseti zápasů. Do nové sezony však vstupuje mnohem úspěšněji, neboť v čínském Shenzhenu vyhrála už čtyři zápasy. 

Pětadvacetiletá Američanka po třech třísetových duelech s Annikou Beckovou, Su-Wei Hsieh a Anett Kontaveitovou odehrála nejlepší zápas v dnešním semifinále. V něm si za 78 minut hry poradila 6-2 6-4 s Timeou Babosovou a podruhé v kariéře postoupila do finále. To první si zahrála rovněž v Číně, předloni triumfovala v Tianjinu.

"Konec loňské sezony se mi vůbec nepovedl, o to příjemnější je pro mě vstup do nového roku. Nečekala jsem, že bych tu mohla udělat takový výsledek. Ale teď mě čeká finále a já do něj dám všechno," řekla Riskeová.

V něm narazí na největší favoritku turnaje Agnieszku Radwaňskou, která ještě neztratila ani set. Dnes porazila 6-2 6-4 Němku Annu-Lenu Friedsamovou a v součtu s triumfem na exhibici v Hua Hin vyhrála už šest zápasů v řadě. 

"Cítím, že od začátku roku mám dobrou formu," řekla po utkání Radwaňská. "Hraju dobře a tady v Shenzhenu obzvlášť. Teď mi chybí jeden zápas, abych tu vyhrála," uvedla spokojená rodačka z Krakowa.

Polská tenistka si postupem do finále zajistila posun ve světovém žebříčku, v němž se dostane na čtvrté místo před Marii Šarapovovou.

• WTA INTERNATIONAL SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů
páteční výsledky (08. 01. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
A. Radwaňská (1-Pol.) - Friedsamová (Něm.) 6-2 6-4
Riskeová (USA) - Babosová (Maď.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist