Robredo je po 7 letech ve finále turnaje na tvrdém povrchu, Murray poprvé od Wimbledonu 2013

27. 9. 2014, 09:26
Aktuality 21
ATP SHENZHEN - Tommy Robredo na turnaji v Shenzhenu porazil Kolumbijce Santiaga Giralda a po sedmi letech postoupil do finále turnaje na tvrdém povrchu. O svůj celkově 13. titul se dvaatřicetiletý Španěl utká s nejvýše nasazeným Britem Andym Murraym, který si finále zahraje poprvé od loňského triumfu ve Wimbledonu.
Tommy Robredo

Tommy Robredo si na třech letošních grandslamech zahrál v osmifinále, v srpnu v Cincinnati si připsal skalp světové jedničky Novaka Djokoviče, ale jen jednou byl ve finále. A na antuce v Umagu v něm navíc překvapivě neuspěl proti Cuevasovi.

Tento týden útočí na první letošní titul v čínském Shenzhenu, kde po dvou třísetových zápasech zvládl dnešní semifinále se Santiagem Giraldem zcela bez vážných potíží. Kolumbijského tenistu porazil 6-1 6-4, když v druhé sadě otočil vývoj z 0-3.

"Začal jsem skvěle, ale pak jsem na chvíli ztratil koncentraci. Naštěstí se mi ji povedlo znovu najít a jsem rád, že jsem vyhrál ve dvou setech," řekl Robredo.

Dvaatřicetiletý Španěl postoupil do svého již 21. finále, na tvrdém povrchu však teprve počtvrté a poprvé od roku 2007. Tehdy byl ve finále v Aucklandu, Pekingu a v Métách vybojoval titul.

O svou 13. singlovou trofej na okruhu ATP bude 22. hráč světa Robredo usilovat proti Andymu Murraymu, který dnes ukončil 15 měsíců dlouhé čekání na finále. Druhý nasazený Brit zdolal 2-6 6-3 6-0 Juana Mónaka a poprvé od loňského triumfu ve Wimbledonu tak bude hrát o titul.

Murray měl přitom dost namále. Proti výborně hrajícímu Argentinci se mu dlouho nedařilo, prohrál první set a ve druhém neudržel náskok brejku. Od stavu 3-3 v druhé sadě ale přepnul na vyšší level po zisku devíti gamů v řadě postoupil do finále.

Sedmadvacetiletý Skot musí v závěru sezony zabrat, aby se kvalifikoval mezi elitní osmičku na Turnaj mistrů v Londýně. Momentálně mu patří v pořadí této sezony jedenácté místo.

"Byl to pro mě těžký rok. V prvních měsících sezony jsem se sebou bojoval po operaci zad, pak jsem trochu přišel o sebevědomí. Ale poslední dobou už se cítím lépe a snad mi konec sezony vyjde," řekl Murray, jenž v březnu ukončil spolupráci s Ivanem Lendlem a od června ho trénuje Amélie Mauresmová.

Robredo má s Murraym negativní bilanci 2-3 a prohrál s ním poslední tři duely.

- ATP 250 SHENZHEN -
(Čína, tv. povrch, 655.955 dolarů)
sobotní výsledky (27. 09. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Murray (1-Brit.) - Mónaco (Arg.) 2-6 6-3 6-0
Robredo (4-Šp.) - Giraldo (6-Kol.) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
Mayo
nejaký hajlajt murray vs monaco ?
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, to je teďka tenis. To takhle nešlo hned?
Reagovat
smazaný uživatel
Andy se dokonce naučil hrát FH po lajně pořádně, teď to tram sází luxusně, ta změna k ofenzivě je fajn, jen to chce být konzistentní v zápase a nemít takové výpadky.
Reagovat
smazaný uživatel
No uf, 1. finále je nakonec tady. Monaco polevil, Andy přidal a třetí set byl jednoznačná záležitost. Ještěže tak, Tommyho musí taky dát.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
A zas :DDDDDDDDDDDDDDD On musí vyhrát set jak proti Tsongovi na USO, teda, že set vyhraje brejkem. Protože na každý brejk přijde rebrejk, to je šílenost zase, co předvedl při potvrzení.
Reagovat
smazaný uživatel
ja se sice nedivam, sleduju jeste ovenceni Petry, ale netvar se tu, ze je Monaco na hardu nejaky nazdarek, ma uz sice trochu PO, ale umi na nem vsechno, hala mu taky svedci, vzpomen si zpatky na Pariz... a IW, Miami.. co jsem se s nim natrapila, kdyz hral s Johnem... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to já netvrdím, ale kdyby Andy hrál prostě minimálně o nějakých 10-20% lépe, neměl by prostě mít takové problémy. A Ano, Monaco na hardu umí, ale letos byl jalový celý rok, proto mě překvapuje. A hlavně mě překvapil docela zlepšený servis a hlavně BH.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřím, potvrzený brejk :OO Otvírám šampus!
Reagovat
smazaný uživatel
Monaco zatím parádní, tohle mu nemůže vydržet. Hlavně BH má lepší, než kdykoliv jindy, rychlý s nízkým odskokem. Takhle jsem ho neviděl hrát hodně dlouho.
Reagovat
smazaný uživatel
A když se k tomu přidá chybující Murray, je z toho double break no. Ale jak říkám, takovýá úroveň Monacovi nemůže vydržet dlouho. Časem přijdou chyby.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDDDDDDD

A letošní klasika, získá jeden brejk zpátky, měl by být trochu nahoře a on 3 chybama v řadě vrátí Monaca do trháku. Já už fakt nevím, ale tohle je fakt na odbornou pomoc. Jednou, dvakrát, ok. Ale dělat tohle víc jak půl roku? Pochopím, že zahraje prd a prohraje, ale tohle mě vytočí daleko víc, když prostě ukáže, že na to má, začne soupeře trošičku přehrávat a pak ho vrátí na koně zpátky.
Reagovat
smazaný uživatel
A zas ty vole dvě takové chyby od stavu 30:30. Mám chuť to normálně vypnout, to je hrůza tohleto. A ještě k tomu Monaco někde nabral servis.
Reagovat
a.magerova
Hele, potřebuju k Tommymu lehčího soupeře, který z Těch dvou to je?
Reagovat
smazaný uživatel
Podle 1. setu Andy, ale stejně si myslím, že by spíše porazil Monaca.
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis ven!!!! xDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
hele, ja mam srdce, takze myslim na gigina, jak se leduje, ale, ale, ale.. reknu to teda... smeju se tu samozrejme do dlani, protoze Benetka mi svym vzezrenim i projevem evokuje kavarnicky, lehkoziti takove.. coz je smerem ke Gulbisovi proste pikantni.. ;-)
Reagovat
gigin
Aj mi lezl na nervy :-)))
Reagovat
a.magerova
Gulbis ven? :-/
Reagovat
a.magerova
Držím pěsti dál !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist