Robredo si v Bastadu poradil s Ramosem, jednička Goffin dohrál

23. 7. 2015, 21:58
Aktuality 2
ATP BASTAD - Dvojnásobný šampion Tommy Robredo na antuce v Bastadu zdolal krajana Ramose a po čtvrt roce postoupil do čtvrtfinále. To už bude bez turnajové jedničky David Goffina, kterého vyřadil Francouz Paire.
Tommy Robredo

Vítěz turnaje z let 2006 a 2008 a letos druhý nasazený Španěl Tommy Robredo zdolal ve svém úvodním zápase 6-4 6-4 krajana Alberta Ramose, přestože v druhém setu prohrával 3-4 a 0-40 při svém podání.

"Bylo to těžké. Ve druhém setu jsem měl štěstí, ale jsem teď šťastný," řekl Robredo, který se do Švédska přesunul z haly v ruském Vladivostoku. Tam o víkendu nedokázal pomoci své zemi k postupu do baráže Davis Cupu. 

Třiatřicetiletému Robredovi stačilo vyhrát jeden zápas, aby se po třech měsících a teprve podruhé v sezoně podíval do čtvrtfinále. O první letošní semifinále se utká se svým francouzským vrstevníkem Paulem-Henrim Mathieum, s nímž si zahrál naposledy před devíti lety. Španěl vede ve vzájemné bilanci 4-2.

"Když jsme byli mladí, potkávali jsme se skoro v každém juniorském finále. Ale jako prefosionálové jsme spolu hráli asi jen jednou, nebo dvakrát. Bude to dobrý zápas," těší se 21. hráč světa Robredo na páteční duel.

Mathieu,  který se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace, v Bastadu vyhrál už deset setů v řadě. Dnes porazil 6-3 6-3 Lotyše Ernestse Gulbise, se kterým si poradil i ve čtvrtém vzájemném souboji.

Zatímco Robredo na severu Evropy rozdýchává daviscupový neúspěch, David Goffin byl o víkendu u prvního belgického postupu do semifinále po šestnácti letech. Goffin ale v Bastadu na rozdíl od Robreda svůj úvodní zápas nezvládl, když prohrál 2-6 3-6 s Francouzem Benoitem Pairem.

"Jsem šťastný, že jsem tenhle zápas vyhrál," řekl Paire, kterého ve čtvrtfinále vyzve Denis Istomin. "Denis je dobrý hráč, ale já si věřím," prohlásil francouzský tenista.

Uzbek Istomin dnes odvrátil všech pět brejkbolů proti vítězi turnaje z roku 2010 Španělu Nicolasi Almagrovi, kterého porazil 6-3 6-3 a vyhrál tak i pátý vzájemný duel.

Třetí nasazený Pablo Cuevas ve Švédsku vykročil za obhajobou titulu, který byl před rokem jeho vůbec prvním na okruhu ATP. Třetí nasazený Uruguayec dnes zdolal 6-4 6-7 6-0 Argentince Federika Delbonise a postoupil do čtvrtfinále.

V něm se střetne s Belgičanem Stevem Darcisem, jenž porazil 6-1 6-4 osmého nasazeného Poláka Jerzyho Janowicze.

• ATP 250 BASTAD •
Švédsko, antuka, 494.310 eur
čtvrteční výsledky (23. 07. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Paire (Fr.) - Goffin (1-Belg.) 6-2 6-3
Robredo (2-Šp.) - Ramos (Šp.) 6-4 6-4
Cuevas (3-Urug.) - Delbonis (Arg.) 6-4 6-7(6) 6-0
Darcis (Belg.) - Janowicz (8-Pol.) 6-1 6-4
Mathieu (Fr.) - Gulbis (Lot.) 6-3 6-3
Istomin (Uzb.) - Almagro (Šp.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
a.magerova
Reagovat
janek_da
Ten Paire je hodně velký frajírek nebo si spletl happy s lucky. Nebýt Davidových zdr. problémů, tak dostal kartáč.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist