Robredo si v Bastadu zahraje už o třetí titul, vyzve ho Paire

25. 7. 2015, 16:22
Aktuality 9
ATP BASTAD - Tommy Robredo si na antuce ve švédském Bastadu zahraje potřetí v kariéře o titul. Šampion z let 2006 a 2008 dnes v semifinále přehrál německého mladíka Alexandera Zvereva 6-3 6-4. O svůj 13. titul si Španěl zahraje s Francouzem Benoitem Pairem, jenž porazil třetího nasazeného Pabla Cuevase a do finále turnaje ATP tak postoupil teprve potřetí v kariéře.
Tommy Robredo

V loňské sezoně si Tommy Robredo zahrál finále tři malých turnajů - v Umagu, Shenzhenu a ve Valencii, ani jednou však na titul nedosáhl. V letošním roce se však Španělovi příliš nedařilo, jeho maximem byla až do tohoto týdne čtvrtfinálová účast na antuce v Barceloně.

Na antukovém podniku ve švédském Bastadu se ale tento týden aktuálně 21. tenista světa rozjel a bez ztráty setu postoupil do semifinále. V něm dnes narazil na německého mladíka Alexandera Zvereva, ani s ním ale bývalá světová pětka nezaváhala. Robredo sice v každém ze dvou setu přišel jako první o své podání, své zaváhání ale vždy napravil a nad německým talentem nakonec zvítězil po téměř hodině a půl 6-3 6-4.

V Bastadu postoupil Španěl do finále už potřetí, předchozí dvě finálové účasti v letech 2006 a 2008 vždy přetavil v zisk titulu. V zítřejším finále narazí zkušený Robredo na Francouze Benoita Paireho, jenž v semifinále vyřadil třetího nasazeného Pabla Cuevase, kterého porazil 6-4 6-3.

Aktuálně 62. hráč světa postoupil ve Švédsku do svého teprve třetího finále v kariéře bez ztráty setu. Ve finále bude proti Robredovi, s nímž prohrává ve vzájemné bilanci 0-1, bojovat o svou premiérovou trofej z turnaje kategorie ATP.

• ATP 250 BASTAD •
Švédsko, antuka, 494.310 eur
sobotní výsledky (25. 07. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Robredo (2-Šp.) - Zverev (Něm.) 6-3 6-4
Paire (Fr.) - Cuevas (Urug.) 6-4 6-3

Komentáře

9
Přidat komentář
EllNino
Gratulace Benoitovi, je vidět, že když se snaží, hraje skvělý tenis, má talent od boha, ale trochu na něj žehrá :)
Reagovat
smazaný uživatel
taky mu musím pogratulovat, vzhledem k tomu že mi za celý turnaj spolehlivě vydělával :)
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2015_International_German_Open_%E2%80%93_Singles

Nasazenou jedničku Nadala čeká v 1. kole Verdasko, s kterým letos Býk prohrál v Miami. V 2. kole může vítěze utkání dvou španělských leváků čekat další levák - Jirka Veselý. Ten však na to potřebuje zdolat Haidera-Maurera.
Dalšími zajímavými střety v Hamburku jsou: Gulbis-Monaco, Bautista-Čorič, Robredo-Zverev, Kližan-Seppi, Bolelli-Rosol.
Reagovat
tommr
Jirka Veselý měl zase smůlu na los a už ve druhým kole ho čeká jen těžko porazitelnej soupeř ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
no on možná čeká už v prvním, s tou formou :D
Reagovat
smazaný uživatel
U Rosola to při jeho současné formě taky vidím na první, max. druhé kolo. A Štěpánek má sice v Atlantě první kolo slušně hratelné, ale ve druhém bude čekat Isner: https://en.wikipedia.org/wiki/2015_BB%26T_Atlanta_Open_%E2%80%93_Singles
Reagovat
smazaný uživatel
Reprízy z tohoto týdne, Robredo-Zverev a Bautista-Coric zase losoval nějakej kreativec ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis s Mónacem a pak soupeř z kvaldy, to by mohl dát konečně 2 kola :D I když jestli tam bude Pouille, tak nevím :)

Rafa - uvidíme. Nando na začátek není lehký soupeř. Ale na takhle obsazeném turnaji na antuce je pro něj cokoli jiného než titul velký neúspěch. V podstatě tam nemá co získat (kromě laciných bodů), může jen ztratit (sebevědomí).
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist