Robsonová mění historii, zahraje si o titul

21. 9. 2012, 15:12
Aktuality 22
Laura Robsonová je blízko tomu, aby ukončila více než dvacetileté čekání Velké Británie na turnajový titul pro ostrovní tenistku. Osmnáctiletou hráčku nezastavila v Guangzhou ani dnes Rumunka Cirsteaová, kterou stříbrná medailistka z londýnské olympiády porazila 6-4 6-2. Ve finále čeká Robsonovou Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu.
Laura Robsonová

Laura Robsonová přepsala historii už svým dnešním postupem do finále, tak daleko se totiž nedostala žádná britská hráčka dlouhých 22 let. V Guangzhou přitom nastoupila necelých 24 hodin po včerejším maratónu s domácí Shuai Peng a proti ní stála turnajová trojka Sorana Cirsteaová; i v duelu s ní ale osmnáctiletá tenistka předvedla suverénní výkon a zaslouženě zvítězila.

Už ve včerejším čtvrtfinále měla Robsonová parádní nástup a dnes ho zopakovala: tvrdými a přesnými údery dostávala Rumunku pod tlak a díky dvěma brejkům rychle vedla 5-1. Cirsteaová se dokázala vzpamatovat, zpřesnila hru a snížila na 4-5. Znovu si však neudržela podání a úvodní set ztratila poměrem 4-6.

Ani ve druhé sadě Cirsteaová nezachytila její úvod a brzy prohrávala 0-3, a když pak za stavu 1-4 osmkrát promarnila šanci snížit, byla Robsonová jediný game od finále. Rumunská tenistka ještě závěr trochu zdramatizovala, vzápětí ale čistou hrou ztratila servis a prohrála 4-6 2-6.

Robsonová je tak první Britkou po Jo Duriové, které se podařilo projít na turnaji WTA až do finále. O tom, jestli bude první tenistkou své země s turnajovým titulem od roku 1988, se rozhodne v zítřejším souboji, v němž osmnáctiletá hráčka vyzve Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu. Ta potvrdila dobrou formu i dnes proti Urszule Radwaňské, kterou v úvodním setu ničila přesně umístěnými údery. Po prohrané první sadě Radwaňská přitvrdila hru, od stavu 2-3 získala čtyři gamy v řadě a srovnala na 1:1. To od ní ale bylo vše: v rozhodujícím dějství nezískala ani game a s turnajem se rozloučila porážkou 1-6 6-3 a 0-6.

Výsledky - Guangzhou (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Robsonová - Cirsteaová (3-Rum.) 6:4, 6:2, Hsieh (Tchaj-wan) - U. Radwaňská (4-Pol.) 6:1, 3:6, 6:0.

 

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
dadaft
vynikající zápas, boj o každý fiftýn. první dva sety lahůdkové.
(pokud byste zvažovali, jestli na youtube zápas zkouknout, doporučuji jako ochutnávku výměnu za stavu 5:3 30:0 )))))))
Reagovat
dadaft
Laura zatím sem tam zbytečná chyba, ale to nic nemění na tom, že Su-Wei hraje fantasticky. před chvílí Lauru naprosto a dokonale rozebrala do posledního šroubku.
její cit pro úder mě ohromuje. ))
Reagovat
dadaft
vstávejte lenoši a koukejte koukat. ))
Laura místy po výměnách stojí, máchá rukama, chystá se něco říct....
...... a neřekne nic.
není co.
například za stavu 5:3 30:0 naprostá exhibiční rozborka. diváci včetně mě nadšení........
Reagovat
dadaft
.
Reagovat
dadaft
mnóóó
Laura má problém.
soupeřka hraje skvěle.
jsem zvědav, jak se to vyvrbí.
třetí set, prosím. ))
Reagovat
dadaft
huuuf
Reagovat
smazaný uživatel
pěkně ten set otočilaa!:)
Reagovat
dadaft
jj, utekla z několika mečbolů !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dejte mi link prosím :(
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.sportlemon.tv/v-4/4/116/v-451615.html
Reagovat
smazaný uživatel
nemáte někdo stream, prosím?
Reagovat
dadaft
kurňa, už začly hrát a nemůžu nikde nic najít !!!!!!!
přitom včera v pohodě...
Reagovat
smazaný uživatel
právě taky nemůžu nic najít:/ a to jsem kvuli ní vstávala
Reagovat
dadaft
ha, na Sport Lemonu už to fachčí...
:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Come on!!! To je paráda, neskutečná forma, snad to zúročí i ve finále.
Reagovat
freeteepek
Má po US Open neskutečný sebevědomí. Sázejte na Lauru, dokud jsou kurzy vysoký. Ale bacha, už to klesá. Je to paradox. Na žebříčku je Laura o několik desítek příček níž, ještě spolu nehrály, ale kurz má nižší. Laura je raketa nadcházejícího podzimu a nejžhavější adeptka na hráčku, která letos nejvíc prorazila. Mluví o tom, jak očekávání ohledně jejích výsledků rostou. Celá Británie, nejakých 60mil. lidí k ní upírá svý zraky, ale ona se z toho ve svých necelých 19ti neskládá. Obdivuhodné!
Reagovat
Heather_Fedex
rekla bych, ze to sebevedomi nabrala jiz na olympiade
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Laura udělala enormní pokrok v posledních měsících. Je to hodně sympatická holka (navíc Birtka a Británii já rád :)) a nedivil bych se, kdyby příští rok atakovala top 10. Snad jí to finále vyjde :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je skoro neuvěřitelné, jak dlouho už britské tenistky čekají na úspěch... Věřím, že díky Lauře se to v budoucnu výrazně změní. :) Moc jí přeju, aby to ve finále vyšlo. Hsieh určitě nebude snadná soupeřka. Hraje skoro doma a její výsledky v Guangzhou jsou hodně dobré. Během turnaje už rozdala tři kanáry...
Reagovat
dadaft
každopádně si Laura zítra zaběhá.
s tím horkem jsi měl pravdu - obě hráčky byly hodně zpocené.
už se na ten zápas těším. ))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist