Robsonová utekla hrobníkovi z lopaty, zahraje si s Kvitovou

31. 7. 2013, 10:23
Aktuality 38
Parádní otočku předvedla na turnaji v Carlsbadu britská teenagerka Laura Robsonová. Ve svém prvním utkání od Wimbledonu byla za stavu 4-6 4-5 dva míče od vyřazení, duel s Japonkou Moritaovou ale otočila a po téměř třech hodinách zvítězila. V dalším kole prověří českou jedničku Petru Kvitovou.
Laura Robsonová

Laura Robsonová se na kurtu objevila v soutěžním utkání téměř po měsíci, jejím posledním zápasem bylo prohrané osmifinále s Estonkou Kanepiovou ve Wimbledonu. V kalifornském Carlsbadu ji na úvod čekala Ajumi Moritaová, která od poloviny května prohrála šest zápasů v řadě. Svou černou sérii mohla Japonka dnes přerušit: za stavu 6-4 5-4 a 30:0 sahala při svém podání po vítězství, ale ani dnes se ho nedočkala.

Robsonová třemi získanými hrami v řadě otočila vývoj druhého setu a vynutila si třetí. V něm už nechala soupeřku uhrát jen dva gamy a po necelých třech hodinách zvítězila 4-6 7-5 a 6-2.

"Prostě jsem to jen zkusila otočit. Když prohraju, prohraju, ale ze všeho nejhorší by bylo to aspoň nezkusit," řekla po utkání mladá Britka, která si tak vybojovala právo vyzvat v dalším kole Petru Kvitovou. Tu už letos jednou porazila - na Australian Open podlehla česká jednička Robsonové 9-11 ve třetím setu.

Výrazně lehčí práci měla se svou první soupeřkou v Carlsbadu Daniela Hantuchová, která uzavírala úterní program. Na kurtu strávila pouhých 47 minut, během nichž zničila Tamiru Paszekovou výmluvným výsledkem 6-0 6-0.

"Tohle jsem rozhodně nečekala, Tamira je výborná hráčka," řekla na adresu deblové partnerky Petry Kvitové v Carlsbadu Hantuchová, která dvakrát 6-0 vyhrála vůbec poprvé ve své kariéře. "Nedělala jsem moc chyb, všechno fungovalo. Sama sebe jsem překvapila," dodala.

Výsledky - Carlsbad (tvrdý povrch, dotace 795.707 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Suárezová (8-Šp.) - Išizuová (Jap.) 6:4, 6:3, Hantuchová (SR) - Paszeková (Rak.) 6:0, 6:0, Robsonová (Brit.) - Moritaová (Jap.) 4:6, 7:5, 6:2, U. Radwaňská (Pol.) - Erakovicová (N. Zél.) 7:6 (7:3), 6:4, Karatančevová (Kaz.) - Görgesová (Něm.) 6:3, 7:5, Vandewegheová - Kiicková (obě USA) 6:1, 6:2.

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak dneska taky takový úsměv prosím. POJĎ
http://farm6.staticflickr.com/5547/9402546496_b7e083126d_b.jpg
http://farm4.staticflickr.com/3736/9402453856_e368dc02ae_b.jpg
Reagovat
PetaM
Hodně štěstí přeju :) Vrať Lauře porážku i s úroky a na minulý zápas s ní vůbec nemysli :) Pojď pojď!!! :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, jestli na ten zápas budou nějaké streamy? :)
Reagovat
smazaný uživatel
nebudou :( musí nám stačit čísílka..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad má tomasinho radost, že i Laura umí otáčet zápasy... :)

Dnešek bude hodně zajímavý, ale bohužel bez streamu. :( Nejvíc mě samozřejmě budou zajímat Ana a Vika, ovšem i zápasy Laura - Petra a Bethanie - Roberta můžou být zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, navíc evidentně jí to sedlo s Milesem a dohodli se na spolupráci do konce sezony. Takže jsem zvědavý, zápas s Petrou bych rád viděl, obě jsou si neskutečně podobné herně. Dobrý první servis, který netrefují tak často, jak by měli. Mizerný druhý servis a z toho plynoucí DF, až přílišné riziko a zbytečné chyby pramenící taky ze slabšího pohybu a pozdnímu přístupu k míčům.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Petra nebude mít hlavně v hlavě jejich poslední vzájemný zápas.. ať jí jde první podání a nedělá tolik autů... to zase bude něco pro fanoušky :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak asi to nebude zase moc pohledný zápas, stejně jak v Austrálii, kde ani jedna nebyla blízko svému maximu.
Reagovat
smazaný uživatel
O tom zápase radši ani nemluv, to bylo strašný... Obě hrály blbě, Petra bohužel ještě blbějc.. jsem se na to trápení nemohla ani dívat. Laura zdržovala s nadhozem míčků, Petra byla chvílema na zhroucení...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prosímtě, s tím zdržováním to ještě pořád někdo myslí vážně? :D Však se jí to stává furt, má špatný nadhoz, proto má probléym se servisem, byla prostě nervózní a šlo to v tom zápase víc vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
Nečerti se :)) Jen popisuju jak to byl blbej zápas, nervní byly obě. A ty Lauřiny opakované nadhozy je jen konstatování, mně osobně je to úplně jedno, pokud to nevadilo Petře :)))
Reagovat
smazaný uživatel
O jakém zápase to mluvíte?
Reagovat
Reti64
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle neznám. Asi fejk.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle zápas pasuju mezi nejhorší Petřiny a ještě loňskej s Bartoli, kde Petra dostala kanára..
Reagovat
smazaný uživatel
To mám štěstí, že jsem ani jeden z těch dvou ''bohužel'' neviděla. Dnešní zápas s Laurou bude úplně jiný. Hlavně doufám, že vítězný..
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš se podívat, máš tu hozené video :) třeba by ti to nepřišlo tak hrozný jako mně :)
Reagovat
smazaný uživatel
já se koukla na highlights, to mi stačilo.. ten Petřin výraz... :(
Reagovat
smazaný uživatel
No horší výraz měla Petra, když jí Bartoli dala kanára, to jí bylo opravdu do breku .. no, nebudu se tady trápit, dneska bude mít výraz doufám jinej a ukáže, co za ten skoro měsíc natrénovala..:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to taky doufám... V noci jsem měla divný sny, což je dobrý znamení, protože většinou ( tak na 85%) Petra vyhraje, když v noci blbě spím... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam, ze to Petra Laure natre!! Hrozna skoda, ze to neni streamovany...:-(
Reagovat
smazaný uživatel
No jestli to měříte podle toho, jak moc blízko či daleko měla k slzám, tak teď po porážce na Wimbledonu se na férovku rozbrečela..

Každopádně já bych se té Laury vyloženě nebál, na AO sice Petru porazila, nicméně Petra v tom zápase horší nebyla, ale totálně si nevěřila, což snad tentokrát platit nebude. Matně přemýšlím, jestli Laura od té doby porazila nějakou jinou top hráčku, myslím, že ne, kdyžtak mě někdo opravte.
Reagovat
smazaný uživatel
Agu (ale na antuce), Kirilenkovou :D
Reagovat
Reti64
Drama by to být nemuselo. V Melbourne bylo vedro, Petra toho v závěru měla plný kecky a udělala i 18 dvojchyb...Dobrou zprávou je, že pokud Petra dnes vyhraje, bude od zítřka levnější hovězí...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak že na antuce to nesnižuje nijak, ona stejně jako Aga má antuku jako nejslabší povrch.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak na tyhle dvě jsem zapomněl..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak letos po porazce ve Wimbledonu jsem taky brecela a bylo mi to lito jeste vic, kdyz jsem videla finale....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak do podvědomí se Laura dostala, když vloni porazila Kim na US Open, která se tímto zápasem loučila úplně s kariérou, pokud se nepletu :)
Reagovat
smazaný uživatel
PetraFans: letos na Wimbledonu byla šance velká. o to víc ta porážka mrzí.

Lunej: já si Lauru pamatuju už z OH, kde nejdřív v singlu vyřadila Šafi a v mixu druhou Lucku s Radkem (a nakonec si po boku Andyho došla pro placku..)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak po pozorné sledovatele je Laura známá už od Hopman Cupu 2010.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, hrála tam s Andym, ale myslim že všechno projela
ale kolik jí bylo? 16? :O
Reagovat
smazaný uživatel
Právěže neprojela, to bylo o rok později, v roce 2010 dokonce ve finále porazila Martinezovou, ale pak to Andy podělal porážko us Robredem a zkazili i debla. Prohrála s Jarkou a Sabine, ale vyhrála i s Ruskou, už nevím, kdo tehdy hrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejprve trochu odbočím, protože včera večer hrála Katka Siniaková svůj první zápas na turnaji v Německu... Zvládla ho úspěšně, když porazila Rumunku Andrei 6:3, 6:2. :) Její soupeřka byla v žebříčku o 46 míst výše než Katka, takže je to určitě pěkný výsledek... V zápase bylo docela dost brejků. Obě hráčky si vypracovaly 11 brejkbolů, přičemž Katka jich využila šest, zatímco Andrei jenom tři. Katka by měla tuhle statistiku ještě lepší nebýt třetího gemu 2. setu, kde při podání soupeřky ztratila vedení 40-0. Přesto i v tomto gemu nakonec získala brejk... Na stránkách turnaje je sice livestream (byl tady odkaz), ale mně se to moc nehýbalo. Tak jsem se díval na Barcelonu a Katku jsem sledoval aspoň přes čísílka. :) Jinak Katka včera hrála vyloženě "night session". :D
http://www.knollopen.de/photogalleries/1375135200/IMG_0949.JPG
Reagovat
Michaelus
Mě to běželo v pohodě.Stream byl celkem i kvalitní,jediné,co chybělo bylo skóre.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to taky běželo v pohodě.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Můj komp už je starý křáp a občas nestíhá, takže bych se vůbec nedivil, kdyby to bylo kvůli tomu... :D
Reagovat
BooOoo
suprová fotka!
Reagovat
smazaný uživatel
Katka hraje i čtyřhru s Bárou Krejčíkovou, která včera postoupila z kvalifikace do hlavní soutěže. Holky, POJĎTE!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist