Robsonová vyhrála tříhodinový maratón, může ukončit britské čekání

20. 9. 2012, 22:03
Aktuality 16
Třísetovou bitvou mezi domácí Shuai Peng a Laurou Robsonovou vyvrcholil čtvrtfinálový program v čínském Guangzhou. Vítězně ze souboje vyšla Robsonová, která po více než třech hodinách zvítězila 7-5 5-7 a 6-2. V semifinále vyzve 18letá hráčka Rumunku Cirsteaovou, a pokud porazí i ji, bude první Britkou ve finále turnaje WTA po 22 letech.
Laura Robsonová

Laura Robsonová během své dosavadní kariéry už jednou do turnajového semifinále prošla, letos v Palermu v něm ale nestačila na Barboru Záhlavovou-Strýcovou. Druhou šanci vybojovat finále bude mít zítra v Guangzhou.

Zatímco své první dva duely v čínském městě zvládla mladá Britka bez vážnějších problémů, domácí Shuai Peng dnes pro ni byla těžkým testem. Poprvé ji potrápila, když v úvodním setu stáhla ztrátu 1-5 a dokázala srovnat. Robsonová jí ale vzápětí znovu sebrala podání a set už doservírovala.

Ve druhé sadě to byla čínská tenistka, kdo šel jako první do vedení. Po několika brejcích se začalo schylovat k tie-breaku, tentokrát ale před ním udeřila Shuai Peng, která se tak vynutila rozhodující set. V něm ale držela krok s mladší soupeřkou jen v úvodních gamech. Od stavu 1-1 získala Robsonová čtyři hry v řadě a po více než třech hodinách se radovala z vítězství 7-5 5-7 6-2.

"Teď jsem pořádně unavená, ale byla jsem na masáži a ledové koupeli, takže zítra budu v pořádku," řekla Robsonová krátce po zápase. "Po New Yorku (Robsonová na US Open porazila Na Li a Kim Clijstersovou, pozn.) si na kurtu věřím a momentálně nemám problém doservírovat podání. Pořád ale mám co zlepšovat, takže se snažím neřídit tím, co se ode mě čeká, ale soustředím se jen na to, abych se zlepšovala a poslouchala trenéra," dodala.

V semifinále narazí talentovaná Britka na Soranu Cirsteaovou z Rumunska, která dnes porazila Alize Cornetovou z Francie 6-4 6-3. Pokud se jí podaří vyřadit i nasazenou trojku, ukončí 22 let dlouhé čekání britských fanoušků na to, až se ve finále turnaje WTA objeví hráčka z jejich země. Naposledy se to podařilo v roce 1990 Jo Duriové; poslední britskou vítězkou podniku WTA byla v roce 1988 Sara Gomerové, která uspěla v kalifornském Aptosu.

Ve druhém semifinále narazí mladší ze sester Radwaňských Urszula na Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu. Ani jedna z hráček zatím na turnaji neztratila set: Radwaňská dnes porazila Chanelle Scheepersovou z Jihoafrické republiky 6-1 7-5, Su-Wei Hsieh přehrála Mathilde Johanssonovou jasně 6-3 6-0.

Výsledky Guangzhou (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Cirsteaová (3-Rum.) - Cornetová (8-Fr.) 6:4, 6:3, U. Radwaňská (4-Pol.) - Scheepersová (5-JAR) 6:1, 7:5, Robsonová (Brit.) - Pcheng Šuaj (7-Čína) 7:5, 5:7, 6:2, Hsieh (Tchaj-wan) - Johanssonová (Fr.) 6:3, 6:0.

Semifinálové dvojice: Hsieh Su-Wei - U. Radwaňská, Cirsteaová - Robsonová.

 

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
dadaft
ve stejný den, kdy bude hrát semi, má hrát Laura kvalifikaci v Tokiu proti CAMILE gIORGI.
takže zřejmě pokud Lauře japonští pořadatelé neudělí divokou kartu, tak ji tam neuvidíme...
Reagovat
tommr
na tohle myslím pamatujou pravidla a hráčky, který dojdou na předchozím turnaji až do semifinále nemusí na následujícím hrát kvalifikaci, ale nasazují se přímo do hlavní soutěže jako SE ...
Reagovat
dadaft
tak to je fajn. ))
Reagovat
dadaft
tvůj zápas se Soranou je bezpochyby trhák zítřka. ))
Reagovat
smazaný uživatel
To každopádně a taky držím palce. Bylo by skvělé, kdyby Laura po úspěchu na US open přidala i titul v Asii ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoznačně, zápas dvou sympaťaček. :) Jenom mě mrzí, že z Guangzhou asi nejsou žádné streamy...
Reagovat
dadaft
jj, nejsou. ((
chtěl jsem se podívat už na Lauru se Shuai, ale kde nic tu nic.
Reagovat
dadaft
tak streamy jsou a ve 12:00 SEČ to vypukne. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Super! Tak to se rád podívám. :)
Reagovat
dadaft
protože Ula a Su-Wei teprve začínají....
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, taky se podívám asi. Konečně stream, Laura musí dát finále. Případně fanděte za mě ve finále, nebudu tu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve finále budu určitě přát vítězce toho semifinále Laura - Sorana. :) Přál bych si, aby ze druhého semifinále postoupila Urszula, protože tu mám taky docela rád. To ale nic nemění na mojí první větě. :)
Reagovat
dadaft
taky bych ve finále rád viděl Ulu, ale zatím to tedy nevypadá. ((
Reagovat
Ceslo
Máš adresu nějakýho fungujícího streamu? Díky!
Reagovat
Ceslo
Tak jsem se kvůli tomu zaregistroval na bet365. A hned jsem celý vstupní vklad vsadil na Lauru. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist