Rochus je v Aucklandu ve finále, přitom tam kvůli chřipce málem ani nezačal

13. 1. 2012, 17:56
Aktuality 3
ATP AUCKLAND - Do finále turnaje v Aucklandu postoupili dva nejmenší hráči Top 100 David Ferrer a Olivier Rochus. Španělský tenista vysoký 175 centimetrů může na Novém Zélandu triumfovat celkově již potřetí, v cestě mu však stojí ještě o 7 centimetrů menší Belgičan.
Olivier Rochus

Pokud chtěl David Ferrer v Aucklandu pomýšlet na zopakování triumfů z let 2007 a 2011, musel dnes zvládnout dva duely. Čtvrtfinále, které se včera kvůli dešti nestihlo odehrát, zvládl proti Kolumbijci Santiagu Giraldovi vyhrát ve třech setech. O pár hodin později si už poradil i s krajanem Fernandem Verdaskem, kterému nenabídl jediný brejkbol, sám 2 z 12 proměnil a vyhrál 6-3 6-4.

V loňském finále devětadvacetiletý Ferrer porazil Nalbandiana, před pěti lety si poradil s krajanem Robredem a letos se o svůj celkově 12. titul utká s Olivierem Rochusem.

Třicetiletý Belgičan postoupil do svého jubilejního 10. finále, v němž bude usilovat o třetí titul, první po šesti letech. Dnes dokázal po dvou a půl hodinách udolat šampina z roku 2008 Philippa Kohlschreibera.

Olivier Rochus"Už v prvním kole jsem málem do zápasu proti Kamkemu nenastoupil, protože jsem měl chřipku a bylo mi dost špatně. A o pět dní později jsem ve finále, vůbec tomu nemůžu uvěřit," prohlásil šťastný Rochus. "Toje kouzlo této hry. Mám teď skoro pocit, že hraju svůj nejlepší tenis kariéry," dodal 68. hráč světa.

"Zítra si to půjdu užít, nebudu pod tlakem. Budu hrát finále proti jednomu z nejlepších tenistů světa a to jsou chvíle, pro které trénujete," těší se Rochus na sobotní finále.

Čermák o titul v deblu
Český deblista František Čermák postoupil hned na svém prvním letošním turnaji do finále a v Aucklandu bude usilovat už o 27. titul na okruhu ATP. Se slovenským tenistou Filipem Poláškem mají možnost navázat na tři loňské trofeje, které posbírali v Moskvě, Gstaadu a Bělehradě. V minulém týdnu Polášek vyhrál turnaj v Dauhá s jiným Čechem Lukášem Rosolem.

Čermák s Poláškem jsou v Aucklandu nasazeni jako trojky a v semifinále svedli obrovskou bitvu s Američanem Erikem Butoracem a Brazilcem Brunem Soaresem, které porazili 7-6 5-7 10-7. O celkové vítězství se utkají s nejvýše nasazenou rakouskou dvojicí Marach/Peya.

- ATP 250 AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 398.250 dolarů)
páteční výsledky (13. 01. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Ferrer (1-Šp.) - Falla (Kol.) 6-4 4-6 6-3
Verdasco (3-Šp.) - García-López (Šp.) 7-5 6-4

Dvouhra - semifinále:
Ferrer (1-Šp.) - Verdasco (3-Šp.) 6-3 6-4
O. Rochus (Belg.) - Kohlschreiber (8-Něm.) 6-7(4) 6-1 6-4

Čtyřhra - semifinále:
Čermák/Polášek (3-ČR/SR) - Butorac/Soares (2-USA/Braz.) 7-6(3) 5-7 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Moc to Olivierovi preji,je to sympaticky hrac s nadhernym jednorucnym beckhandem. Bude to mit s Davidem hodne tezke,ale spravny pristup, proste si to uzit, Buh vi, kolik takovych finale jeste zazije, asi moc ne.Tak at je to poradny tenisovy boj nejlepe na tri sety.
Reagovat
smazaný uživatel
musím říct, že Rochuse jsem moc hrát za jeho kariéru neviděl a byl jsem velmi překvapen, že to měl Kohli tak těžký v 1. setu, dál už jsem nekoukal a šel radši spát s nadějí, že to Kohli dál uhraje:-) bohužel se nestalo a Rochus si to finále vybojoval a asi i zaslouženě, hrál ten první set opravdu parádně... s Ferrerem to asi bude o něčem jiném, ale třeba bude překvapení:-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak David zadne prekvapeni nepripustil a "odpracoval" to s prehledem. :-) Mila spontanni radost zaverem, moc mu to preju.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist