Roddick a Mayer v Brisbane smetli domácí outsidery

3. 1. 2011, 22:38
Aktuality 2
ATP BRISBANE - Pořadatelé turnaje v Brisbane udělali tři divoké karty domácím tenistům, dva z nich se už ale se soutěží rozloučili. Matosevic nepřekvapil obhájce titulu Andyho Roddicka, Tomic propadl v duelu s Němcem Florianem Mayerem.
Andy Roddick

Poprvé po nevydařeném vystoupení na Turnaji mistrů se na kurtech objevil Andy Roddick. Za obhájením titulu v Brisbane vykročil pohodlnou výhrou, když za 70 minut porazil Australana Marinka Matosevice.

Druhý nasazený hráč soupeři sebral podání poprvé v šesté hře a v následné odvrátil jediný brejkbol, kterému v prvním setu čelil. V druhém dějství se ujal vedení 5-0, 'kanárem' však nakonec domácího tenistu nezostudil a postoupil po výhře 6-3 6-2.

"V úvodním kole se hledáte, chcete se hlavně dostat dál. Takže s dnešním výsledkem jsem spokojený," řekl Roddick. "Myslím, že jsem dobře returnoval. Kdykoliv získáte polovinu fiftýnů po soupeřově podání, tak je to dobré," dodal osmadvacetiletý Američan.

"Asi poprvé od loňského května se cítím být zcela zdravý. Není nic, co by mě v současné době trápilo," pochvaloval si rodák z texaské Nebrasky.

Highlights ze zápasu Roddick - Matosevic:


Ani další Australan, jenž se do soutěže dostal jen díky divoké kartě od pořadatelů, proti favoritovi nepřekvapil. Osmnáctiletého Bernarda Tomice deklasoval za pouhých 52 minut Němec Florian Mayer, který po svém servisu ztratil pouhé tři výměny.

Nasazenou jedničkou je v Brisbane Švéd Robin Söderling a z českých hráčů se představí loňský finalista a předloňský šampion Radek Štěpánek. Na úvod ho čeká nejlepší nováček minulé sezony Tobias Kamke.

- ATP 250 BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 422.300 dolarů) -
pondělní výsledky (03. 01. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Roddick (2-USA) - Matosevic (Austr.) 6-3 6-2
Mayer (7-Něm.) - Tomic (Austr.) 6-2 6-2
Berrer (Něm.) - Sela (Izr.) 1-6 7-6(3) 6-2
Kubot (Pol.) - Brands (Něm.) 6-2 6-2
Giraldo (Kol.) - Simon (Fr.) 6-2 6-3
Dolgopolov (Ukr.) - Andrejev (Rus.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bernard Tomič je prý outsider?! To měla zdejší redakce rovnou říci, že Federer je ,,nejhorším'' tenistou první tisícovky, což se jednoho dne dočkáme od Barneyho, tenisového analytika-fanatika, který neustále zpochybňuje Rožérovy tenisové schopnosti. :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
nevim co ty si predstavujes pod pojmem outsider, ale pro me je to hrac ktereho ceka utkani proti ohodne vys postavemu hraci a tudiz je v danem zapase outsider. Coz v zapase Mayer-Tomic rozhodne plati pro Tomice.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist