Roddick neproměnil tři mečboly a semifinále s Isnerem si nezahraje

3. 3. 2012, 08:35
Aktuality 29
ATP DELRAY BEACH - Andy Roddick si první letošní semifinále v Delray Beach nezahraje. V boji o něj bývalý nejlepší tenista světa neproměnil tři mečboly a s Jihoafričanem Kevinem Andersonem nakonec ve třech setech prohrál. Připravil se tak o semifinále s nejvýše nasazeným krajanem Johnem Isnerem.
Andy Roddick

Andy Roddick letos během pouhých dvou měsíců laboroval se zraněním kolenní šlachy a kotníku a z pěti zápasů pouze dvakrát zvítězil. Dva zápasy po sobě tak poprvé v letošní sezoně vyhrál až tento týden v Delray Beach (nad Petzschnerem a Istominem) a byl také blízko svému prvnímu semifinále od loňského srpna, jenže ve čtvrtfinálovém duelu s Kevinem Andersonem nevyužil tři mečboly a prohrál 6-2 6-7 4-6.

V prvním setu Roddick ztratil po servisu jen 6 míčků a brejkbolu nečelil ani v sadě druhé. Jenže svůj servis zlepšil také dvoumetrový Jihoafričan rozhodovalo se tak až v dramatickém tie-breaku. V něm měl devětadvacetiletý Američan tři šance zápas ukončit, Anderson však všechny kritické momenty ustál. Hned na úvod třetího dějství Roddick poprvé ztratil své podání, a i když si ho ve čtvrtém gamu vzal zpět, rebrejk nepotvrdil a zápas už zachránit nedokázal.

"Nestává se často, že bych po zápasu musel říct, že jsem si servisem prohrál zápas. Ale to dnes to ten případ byl," litoval Roddick, který vinou neúspěchů klesl v žebříčku ATP nejníže od roku 2001 - na 30. místo. "Ale tenhle týden jsem hrál dobře. Lépe jsem returnoval a je to jenm otázka času, kdy zlepším procenta i po svém servisu," věří Roddick.

Anderson, který poprvé v kariéře přežil v jediném zápase tři mečboly, si o finále zahraje s dalším domácím hráčem Johnem Isnerem. Nejvýše nasazený Američan ve čtvrtfinále porazil až nečekaně snadno 6-3 6-2 devatenáctiletého Australana Bernarda Tomice.

"Chtěl jsem hrát krátké výměny, abych mu to znepříjemnil. Ale snažím se o to vlastně v každém zápase, jen dnes to bylo těžší, protože opět silně foukalo," komentoval 11. hráč světa Isner.

Poprvé ve čtvrtfinále turnaje ATP si v Delray Beach zahrál Marinko Matosevic , ani v něm ale přemožitele nenašel. Šestadvacetiletý Australan zdolal 3-6 6-1 6-1 předloňského šampiona Ernestse Gulbise a postoupil už do semifinále. Matosevic vyhrál už 11 zápasů v řadě, když na Floridě prošel kvalifikací a předtím triumfoval na challengeru v Caloundře.

O finále si zahraje s Dudim Selou, který si zahraje v prvním semifinále od ledna 2010. Izraelský tenista v pátek vyřadil nasazenou pětku Němce Philippem Kohlschreiberem

- ATP 250 DELRAY BEACH -
(USA / Florida, tv. povrch, 442.500 dolarů)
páteční výsledky (02. 03. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Isner (1-USA) - Tomic (8-Austr.) 6-3 6-2
Anderson (7-JAR) - Roddick (4-USA) 2-6 7-6(9) 6-4
Sela (Izr.) - Kohlschreiber (5-Něm.) 6-4 6-7(4) 6-0
Matosevic (Austr.) - Gulbis (Lot.) 3-6 6-1 6-1

Semifinálové dvojice: Isner (1-USA) - Anderson, Sela (Izr.) - Matosevic (Austr.)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
10 stupňů východně: Eutelsat W2A
Feed, frekvence 11680 MHz, symbolrate 6111, polarizace H, parabola 90-100 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Asi měl dnes smůlu když neproměnil 3 matchboly!! :(
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju ve finále Johnovi, mám tak nějak ráda jak jeho, tak Andyho i Fishe, bohužel Andy možná má nejlepší tenisová léta za sebou, i když bych se ráda mýlila, Fish měl skvělou minulou sezonu, letos zatím nijak oslnivý výsledky, nějaká zranění, ale ted v IW a Miami věřím všem třem, že to bude zas o něco lepší :-)
Ještě k Johnovi: kdyby měl jen servis, nemohl by hrát s Rafou na RG vyrovnaný zápas :-) na antuce se třeba takový Andy nechytá.
nikdy jsem Johna snad neviděla hádat se s rozhodčím, nějaký výrazný negativní emoce, on vypadá, že se jen tak po kurtu plouží a pak se nějak zázračně probere :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doufejme, že do toho finále Johny postoupí ;-)).
Reagovat
smazaný uživatel
Nějak předbíhám událostem:-)) chtěla jsem napsat semifinále;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím, že jsi schopná věštkyně :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
Já věřím, že až se ráno podívám na výsledky, bude tam, že John postoupil do finále a moje "předpověd" se vyplní:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže můžu v klidu do pelechu..věřím ti! :-)

P.S. Když to vyjde, tak ti zaaportuju..třeba pak pomine tvůj strach z velkých psů :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
Pejsku, žádný aport bohužel nebude:-(( a můj strach z velkých psů bude trvat dál..no, to je život:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem měl připravený míček! :-(

Nevadí, tak příště ;-)
Reagovat
VlS
Tak sem s ním, ochotně ti ho hodím (třeba někam mezi kry a tak :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No, to jsem dočkal věcí :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
se divis? Samanuv pes a jen nespolehlive cmucha a aportuje...... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák pejsek, to si nezaslouží :-))
Reagovat
smazaný uživatel
sojka: vždy spolehlivě! vzpomeň na pavouky! :-P

milá Ema: děkuji, to pohlazení sedlo moc pěkně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ema: pes dobre vi, kde ho packa tlaci!

pes: to byla jen hezka nahoda. A co pavouk v Delray Beach, ha?
Reagovat
smazaný uživatel
No v Delray bohužel vyhrál nesprávný pavouk :-))). (A nebyla sláma!)

Prý náhoda...1: 1- 26)
Reagovat
smazaný uživatel
Už mlčím.
Pes :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatímco mě jeden včera jeden Andy potěšil, dnes mě druhý Andy zklamal. Doufám, že to není pomalý ústup ze slávy, této stálice tenisových výšin. Hrozně se mi totiž líbí ten jeho servis.
Jinak osobně si myslím, že titul vybojuje Isner, i když Anderson je určitě ve formě a Sela s Matosevicem jsou nevyzpytatelní.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace Johnovi, jednoznacne! Ze soucasneho Kevina mam vetsi strach, nez bych mela ze soucasneho Roddicka. Hodne neprijemny bude i vitr a "tam nahore" fuci jeste hur, ale tentokrat problem pro oba .. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pripojuji gratulace:) Vzajemne zapasy s Kevinem ma celkem vyrovnane, John vede 3:2...Posledni zapas v Miami sice Kevin vyhral, ale pred tim vzdy vitezne odchazel John. Verim, ze tento sympatak Kevina porazi.
Pokud bude hodne foukat, tak i tak doufam, ze ho John udela, dlouhan se velmi zlepsil na siti a nejan tam:)
Reagovat
smazaný uživatel
tak jak hra Johna - Pohodare zdarne kosati, to tu pripominam vsem, co mluvi do kolecka jen o servisu.. :-) Kevin je krehci tenisove i fyzicky, melo by to vyjit, ale.... Mimochodem, zminil jsi Miami, proti Djokovicovi to pak byla Kevinova takticka sebevrazda, pritom vubec nehral spatne.
Reagovat
misoSK
tak ja sa staviam na stranu fanusikov Kevina, na jeho vysku vyborny pohyb po kurte, sem-tam zbytocne chyby ci uz na sieti alebo od baseline, ale psychicky bude po vcerajsku na tom dobre, a snad zaskoci Johna
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud jsem dobre jednou porozumel komentatorovi, ktery rikal o Johnovi par zajimavosti, tak hral kosikovou, a byl velmi nadejny, az tak, ze by si asi mohl sahnout i na NBA. Nechal se ale "ukecat" na tenis:) Podle mne celkem zajimava obet. Dva roky zpatky to byl opravdu cisty servisman. Ale uz jsem si ho zapsal do seznamu zajimavych hracu, hlavne po historickem souboji Isner vs Mahut ve Wimbledonu:D

Minuly rok na RG, v zapase s Rafou ukazal, ze opravdu nechce hrat jen servis, jeho pokrok me i dojal. Tohle ho opravdu muselo asi stat spoustu driny.

Wimbledon 2011 - 1.kolo a opacko s Mahutem jen ukazalo, jak se posunul dal.

Dulezity moment 18 ledna 2012 - zapas John vs David. Nouni nechce priznat jestraba. David povolava nejakeho urednickeho pohunka a hada se. Na druhe strane John totalne mrtvej tak, ze sotva chodi. Kazdy jiny be jen stal a cekal, byl rad, ze se rozhazuje souper sam, ale John - to neeeee:). Sebere ty sve posledni sily, aby se dobelhal k empajru a vyslovi svuj jasny postoj, ze tohle se proste - v tuto chvili protihraci!!! fakt nedela a plouzi se nastvane zpatky. Jako veta jak sto mohl Davidovi udelat---Timhle mne fakt chlap dostal, to se uz nevidi...Po tomhle si ho ihned zapisuji a vyryvam do oblibenych a preji mu jen sama vitezstvi a mnoho uspechu v rozvoji vsech uderu atd. Aby dal na zadek vsem tem TOP hracum...

Par tydnu nato sejme Fedexe na antuce:)!!!

Johny Diky:) Ted jeste prosim sejmi ty TOP hrace:) na GS. Nejlepe Djokera na RG. Fedexe na trave ve W. Nadala na OH. A na USO vsechny najednou:D pekne poporadku:)

Sojko > to pisi jen proto, abys vedela, ze Kevin mi zily netrha.:) Verim, ze John postoupi. Je uz opravdu nekde jinde, nez dva roky zpatky.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že jsme to psali skoro ve stejný čas:-) je zajímavý, že jsem přesně tohle měla taky na mysli , s tím rozhodčím, a Davidem. Hodně si mě tam taky získal, ale já už k němu měla sympatie dřív :-)
Jinak s tebou souhlasím, krásný příspěvek :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ohledně Johna.. Myslím, že na jeho vzestupu má zásluhu i kouč Craig Boynton (trénoval dřív tuším i Mardyho a Jima Couriera)..spolupracuje s ním od začátku roku 2009. V té době byl John ve druhé stovce.
Reagovat
smazaný uživatel
diky Vlkovi za perlicky, postreh s Nalbou se mi rovnez okamzite vybavil.... ale jak pobiham, jsem lina o vsem psat a na vsechno reagovat. Za nejdulezitejsi stejne povazuju, ze to JE! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to v USA není nic neobvyklýho. Teda to, že se vyprd na NBA kvůli tenisu, to určitě ano, ale prakticky neustále NBA přichází o obrovský talenty (Austin Jackson, Jimmy Graham), kteří dávají přednost MLB a NFL. Fakt ze strany sportovců je o ten sport docela výraznej nezájem :)...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist