Roddick: Odesnik by měl zmizet z tenisu

27. 3. 2010, 20:17
Aktuality 5
Američan Wayne Odesnik teprve čeká na případný trest za nález ampulí s nepovolenými růstovými hormony. Pokud by záleželo na jeho krajanovi Andym Roddickovi, už by si tenis nezahrál. Pro něco takového tu není místo, zlobí se Roddick.
Wayne Odesnik

"Nic horšího neexistuje. Tohle je jasný podvod, měli by ho vyprovodit z tenisu. Pro něco takového tu není místo," řekl Roddick během turnaje v Miami na adresu Odesnika.

Když momentálně 98. hráč světového žebříčku Odesnik přicestoval v lednu na turnaje do Austrálie a úředníci na letišti otevřeli jeho zavazadla, uviděli osm ampulí. Jak se později ukázalo, každá z nich obsahovala šest miligramů zakázaného růstového hormonu HGH.

Rodák z Jihoafrické republiky Odesnik dostal v pátek od soudu v Brisbane pokutu 8.000 australských dolarů (asi 137.000 korun). Navíc musí zaplatit soudní výlohy ve výši zhruba 20.000 korun. Za držení nepovolených podpůrných látek mu hrozí také disciplinární trest včetně zákazu startů až na dva roky.

Vedení mezinárodní federace ITF čeká s dalším postupem na to, až bude moci nahlédnout do soudních spisů. Američana už ale hráčská asociace ATP podrobila kritice. "Jsme mimořádně zklamáni chováním osoby, která v žádném případě nereprezentuje náš sport," uvedla v prohlášení.

Odesnik trénuje v Miami pod vedením Guillerma Caňase, který v těchto dnech ohlásil konec kariéry. Sám Caňas měl problémy s nepovolenými látkami a v letech 2005 a 2006 nehrál 15 měsíců, když neprošel antidopingovým testem. Podle svých slov ale o Odesnikově případu nic bližšího neví.

"Slyšel jsem to dnes ráno, ale opravdu nic nevím. Těžko k tomu můžu něco říct, protože o tom nevím vůbec nic," řekl Caňas.

Spojení Odesnika s dopingem překvapilo dalšího amerického tenistu Jamese Blakea, který s ním dřív hrál Světový pohár družstev. Podle svých slov ho příliš nezná, ale dosud mu byl sympatický.

"Je to to samé, jako když slyšíte o kriminálníkovi odvedle. Vypadá jeho milý chlapík, dokud se neukáže, že je v něčem namočený. Je to frustrující. Chcete věřit, že všichni hrajou fér. Jsem rád, že ho chytli."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
weak
...at uz je pozadi pribehu jakekoliv, tak je to jen dukaz, ze WAYNE ODESNIK je absolutni de*il, ze vubec neco takoveho taha do australie - k tomu neni co dodat a preju mu osobne, at dostane poradnou palku... tady asi zadna pravni agentura nepomuze (jako v pripadech canase, chely, corii a dalsich), tohle "proste nevysvetlis"...

jinak spojeni s CANASEM me vubec neprekvapuje - naopak, jen to cele dost napovida, ze se Wayne vydal na argentinskou cestu za uspechem... tak at si to poradne vyzere...
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste me napada treba Puerta..
Reagovat
smazaný uživatel
Sice v članku je, že ho vede Canas, ale je to trochu jinak, Odesnik, Canas a Capdeville maji v Miami společnou tenisovou akademii.
Je to ale podle mě největši masakr, když v minulosti někoho chytli, tak to bylo bud lek, doplněk, sterojd. Ted 8 ampuli rustače, to je trošku moc silne kafe.. Tady by to možna bylo i na dele než 2 roky..
Reagovat
smazaný uživatel
odesnika nesnáším...jsou s nim neustále nějaký problémy,není to tak dlouho,co zde byl článek o tom, že kalil na nějaké párty večer před důležitým zápasem,samotní účastníci zmíněné akce ho vyhnali, aby byl fit :-) jak zapas dopadl si nemusite domýšlet...no a ted zase todle,ad zkončí trapák...
Reagovat
gambon
to má dobrýho trenéra, ten to bral kdysi taky. Tyhle lidi musej ze sportu zmizet, pro mě to jsoui "smažky"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist