Roddick po 11 letech navázal na svůj premiérový titul

23. 7. 2012, 08:37
Aktuality 21
ATP ATLANTA - Andy Roddick v Atlantě zopakoval svůj triumf z roku 2001. Devětadvacetiletý Američan ve finále zdolal Lucemburčana Gillesa Mullera, který tak svůj první turnaj ATP nevyhrál ani na třetí pokus.
Profily hráčů
Andy Roddick

Právě v Atlantě si Andy Roddick připsal před 11 lety svůj premiérový titul na okruhu ATP. Od té doby vyhrál dalších 30 turnajů včetně US Open a včera devětadvacetiletý Američan v Atlantě získal celkově již 32. titul.

Roddick musel finálový duel s Gillesem Mullerem z Lucemburska táčet, neboť v prvním setu se mu nedařilo na podání a prohrál 1-6, další dvě sady ale zvládl lépe a k radosti publika je vyhrál je 7-6 6-2.

"Vím, že výsledek setu je irelevantní. Jestli je to 7-6 nebo 6-1 vyjde nastejno. V tenise mužete o výhru bojovat do posledního míčku," komentoval Roddick povedený obrat. "Myslím, že (Muller) byl ve třetím setu už trochu unavený," dodal.

Favorizovaný Roddick se s třiašedesátým tenistou světového žebříčku Mullerem, jehož maximem byla dosud dvě finále na amerických turnajích ve Washingtonu (2004) a Los Angeles (2005), hodně natrápil. 

V prvním setu Američan brzy prohrával 0-3 a zejména díky překvapivým zkrácením hry soupeře podlehl 1-6. Ve druhé sadě v horkém počasí již Roddick přestal ztrácet svá podání, na vysokého soupeře ale recept nenašel a musel předvést až vítězství v tie-breaku.

Jednoznačná zkrácená hra Lucemburčana zlomila a v rozhodující sadě již na přesněji hrajícího Roddicka nestačil. Ani na třetí pokus tak ve finále nevyhrál, slabou útěchou mu bude fakt, že poprvé nepodlehl 0-2.

"Dva sety jsem hrál dobře, na konci toho druhého to bylo velmi těsné. Měl jsem pocit, jako bych byl v pozici, že mám zápas vyhrát. Ale byl jsem také trochu nervózní a Andy pak začal hrát lépe. Začal vracet můj servis a já více chyboval. Asi jsem ztratil víru v sám sebe, že bych zápas mohl vyhrát," řekl Muller.

Roddick, který od začátku sezony laboroval se zraněními a na jaře dva měsíce vůbec nehrál, se tak vrátil do slušné formy. Po pauze sice včetně Světového poháru družstev prohrál 5 zápasů v řadě, pak však triumfoval na trávě v Eastbourne, ve Wimbledonu vypadl ve 3. kole s Ferrerem a po triumfu v Atlantě má za sebou už 11 výher z posledních 12 zápasů.

- ATP 250 ATLANTA -
(USA / Georgie, tv. povrch, 477.900 dolarů)
nedělní výsledky (22. 07. 2012)

Dvouhra - finále:
Roddick (4-USA) - Muller (Luc.) 1-6 7-6(2) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy ma na top 10. Nechapu proc ho odepisovat jen proto, ze na chvili vypadl ze desitky. Potreboval vyhrat turnaj aby se chytnul, antukova sezona se neda pocitat, protoze antuku pro pinkalky nesnasi.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně nechápu, jak jsem ho někdy moh mít rád, jeho výstupy na hřišti jsou na facku.

Ale každopádně gratulace, nevěřil jsem mu ani v nejmenším, že ještě nějakej trunaj vyhraje a myslím, že ten konec kariéry je hodně blízko.
Reagovat
smazaný uživatel
"na hřišti" :)))) horko..
Reagovat
a.magerova
To mi nedělej, já jak pako hledala v původním slově "na hřišti" chybu než mi došlo vo-co-de :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, příště místo "na hřišti" rovnou napíšu "na palubovce", aby to i tobě bylo divné :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Andy ma stale na TOP 20...Tusim bol tohto roku uz aj 40 a to je fakt mimo jeho zaber..Kazdopadne,obavam sa, ze turnaje ATP 500, ci 1000 su pre neho už pasé..Mozno este americké 500ky je schopný dat..
Reagovat
smazaný uživatel
no konecne Andy taky neco vyhral:)
Reagovat
BooOoo
ted prohrava 1/6 a 4/5 .. a navic si zavolala osetreni, tak doufam, ze nic vazneho co by mohlo ohrozit start na olympiade .. je to neco se zadama
Reagovat
horska.kraslice
Velká radost pro mne jako velkého fanouška Roddicka. Přála bych mu ještě mnoho takových vítězství. Jsem sice realista, ale zázraky se občas dějí, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Sice si Andy mohl v prvním se tu odpustit ty scény s rozhodčím, které ho akorát rozhodil a zbytečně si tak prohrál první set, ale snad to na OH bude fyzicky a hlavně PSYCHIKCY LEPŠÍ! Obávám se, že s takovým výkonem, co včera předvedl by to nestačilo ani na druhé kolo.. doufám, že dojdeš alespoň do SF, když Rafa nehraje..
Reagovat
spaniel
Neskutecny kolaps od Mullera na konci druhe sady. Ale Andymu to preji.
Reagovat
a.magerova
No ještěže tak ... už jsem myslela, že ani jeden můj oblíbenec (Janko, Tommy, Andy) včera titul neurve :-/
Reagovat
smazaný uživatel
No já to měl včera stejně --- fandil jsem Tipsymu (Bellucciho můžu, ale k Jankovi mám blíž), Tommymu (sympatický chlápek-veterán, oproti tomu Monaca nemusím) a Andymu (moje srdcovka). Skore po včerejčku tak mám objektivně vzato 1:2, avšak A-Rod mi udělal takovou radost, že subjektivně to přebil na 3:2. :-))
Reagovat
a.magerova
Tak tak ...
Ještěže máme někoho, kdo Tommymu letos titul dopřál - třeba v Halle :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, Roger je prostě charakter. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
V poslední době mi zase děláš velkou radost!
Reagovat
smazaný uživatel
Fandil jsem Mullerovi ale Roddickovi to přeji také a gratuluji mu
Reagovat
smazaný uživatel
Andy SUPER
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně se to snad Zlomilo
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně se to snad zlomilo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist