Roddick si v Eastbourne zahraje o první semifinále po 10 měsících

20. 6. 2012, 22:54
Aktuality 23
ATP EASTBOURNE - Andy Roddick na poslední měsíce rád vzpomínat nebude. Bojoval s několika zraněními a výsledky se nedostavovaly. Nyní by se mohl chytit na trávě v Eastbourne, kde je už ve čtvrtfinále a po vypadnutí několika nasazených hráčů může myslet na mety nejvyšší.
Andy Roddick

Andy Roddick měl v úvodu sezony problémy s kolenem a od března 3 měsíce nehrál. Ne že by se mu před pauzou nějak výrazně dařilo, po návratu na kurty ale dlouho čekal na vítězství. Po pěti porážkách v řadě se ho dočkal až tento týden v Eastbourne, kde mu v 1. kole vzdal krajan Querrey. Dnes už si však třicetiletý Američan připsal vítězství pouze svou zásluhou.

V zápase druhého kola bývalý nejlepší tenista světa takřka nechyboval, skvěle podával, pomohl si sedmi esy, nečelil žádnému brejkbolu a nakonec Francouze Jerémyho Chardyho porazil 6-2 7-6. Největší problémy měl americký tenista s proměněním mečbolu; za stavu 6-5 jich na returnu zahodil hned pět, v následném tie-breaku pak potřeboval ještě tři mečboly.

"Dobře jsem podával a docela dobře jsem i returnoval. Ale on (Chardy) skvěle servíroval v důležitých výměnách," komentoval Roddick, kterému se tak zatím v přípravě na Wimbledon, kde byl třikrát ve finále a letos bude nasazenou třicítkou, daří.

"Předpokládal jsem, že mezi nasazenými nebudu. Myslím, že si to za poslední tři roky nezasloužím. Docela jsem se těšil, že budu mezi nenasazenými, byla by to pro mě nová pozice."

Roddick, který si na trávě připsal čtyři ze svých 30 titulů (všechny v letech 2003, 2004, 2005 a 2007 v londýnském Queensu), se o první semifinále od loňského srpna utká s Fabiem Fogninim. Italský tenista dnes překvapivě otočil utkání s Australanem Bernardem Tomicem, kterého udolal 4-6 6-3 7-5.

- ATP 250 EASTBOURNE -
(Velká Británie, tráva, 403.950 dolarů)
středeční výsledky (20. 06. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Istomin (Uzb.) - Granollers (2-Šp.) 6-1 4-6 7-6(2)
Seppi (3-It.) - Berlocq (Arg.) 7-6(2) 6-3
Fognini (It.) - Tomic (4-Austr.) 4-6 6-3 7-5
Roddick (6-USA) - Chardy (Fr.) 6-2 7-6(6)
Kohlschreiber (7-Něm.) - Baker (Brit.) 6-2 3-6 6-3
Darcis (Belg.) - Baghdatis (Kypr) 6-4 4-6 6-4
Harrison (USA) - Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) 6-1 7-6(2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomic prehra s Fogninim na trave!!...Presne toto su tie zapasy,ktore vyvracaju jeho hviezdnu buducnost..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale on byl v tom zápase jasně lepší, ho prostě složila jen demence v psychice, podával na výhru. Tohle moh říkat kdokoliv i o Federerovi, když mu bylo 19 :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu..Sladkych 19..Ako sa hovorí,nepriestrelné alibi..O tri roky uz vsak faktor "vek" nebude hrat rolu..Dufam,ze vtedy uz aspon bude v TOP 10..
Reagovat
smazaný uživatel
Kto by povedal vo Federerových devätnástich, že sa stane najlepším hráčom histórie tenisu ? Predpovedali mu, že vyhrá Wimbledon ale to čo dokázal určite nie. Tomic má špecifickú mentalitu, čím sa vyznačoval aj Federer, akurát Tomic pôsobí arogantnejšie, čo mu však môže aj pomôcť :)

Uvidíme, ale osobne si myslím, že Tomic bude top hráč (v prvej desiatke) s tým, že bude môcť prehrať s hocikým a hocikedy, čo možno ťažko povedať o súčasnej prvej trojke.
Reagovat
Fandina
Někde jsem slyšela, že by se mohl Wimbl termínově posunout o týden, aby byl větší prostor na trávu od antuky, tak třeba by se mohl pohled na trávu přehodnocovat.
Reagovat
carolyn
Jo jojo, konečně Andy, doufám že to zvládneš a pak jim to ještě ukážeš na W
Reagovat
a.magerova
Držím palce i pěsti !!!
Jo a jen taková poznámka - Andy bude mít 30 let až na konci prázdnin - to jen aby si to tu nepřečetl a pak už mě kvůli tomu nepozval na dort :-/
:-))
Reagovat
Stan_Borowitz
docela by mne zajímalo, proč není ani jeden z těch turnajů před WB lépe bodově ohodnocen, když bývají lépe obsazeny než leckterá 500 a srovnatelně s některými 1000.
Reagovat
smazaný uživatel
je serie 9 turnaju masters a ty jsou podle ucasti vsechny stejne. Je tam ucast tenisove spicky povinna.
Reagovat
spaniel
Celkove je trava nejaka podhodnocena... Skoda, ze se na ni nehraje o trochu dele a neni na ni aspon jeden Masters.
Reagovat
spaniel
Celkove je trava nejaka podhodnocena... Skoda, ze se na ni nehraje o trochu dele a neni na ni aspon jeden Masters.
Reagovat
Stan_Borowitz
ale proč nejsou 1000 rovnoměrněji rozloženy podle povrchů, na kterých se hraje, respektive proč není ani jeden na trávě? Nebo proč nejsou třeba Queens nebo Halle alespoň 500? Přece jsou co do kvality obsazení rozhodně výše než Copa Claro Buenos Aires (250) nebo Abierto Mexicano Telcel Acapulco (to je dokonce 500). Připadá mi to jako snaha ATP trávu jako povrch úplně vytlačit.
Reagovat
smazaný uživatel
Mozno s tym suvisi aj velkost mesta..Halle, ci Queens su dedinky oproti Buenos Aires,ci Acapulcu..Tym padom sa aj tazsie zhanaju sponzori,nizsia dotacia,atd..Ani hracske obsadenie na tom bohuzial moc nemeni..Co sa tyka travnatej sezony..Ano,je kratucka..Ona ani nema ako byt dlhsia,kedze FO sa hra az na konci maja a W. je uz v juni..GS je vzdy vrcholom sezony aktualneho povrchu a finito...
Reagovat
Buldozer88
Queens rozhodne dedinka neni, jestli je podle Tebe Londyn dedinka, tak potom ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Hopla...Vlastne hej...
Reagovat
Fandina
Myslím, že turnaje s velikostí města nesouvisí. Takové Indian Wells má asi kolem 5 tisíc obyvatel. Tenisový areál samotní hráči hodnotí jako super někteří nej. Nic nepropaguji ale v Halle na trávě mají zatahovací střechu, ale jinak ho neznám a ... Queens, jak tu tu někdo psal je královský londýnský klub ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě to má v sobě!Patříš stále ke špici, i když to už tak nelétá!
Reagovat
Buldozer88
Pokud nevyhrajes titul tady, tak pak uz nikde ://
Reagovat
fazil
pojd andy, zaber trochu. vrat se do desitky, kam patris.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravim ta : KAM PATRIL.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy, letos ten beton dáš...vole)...skromnej kluk
Reagovat
gocii
hezky že přiznal že by si to nezasloužil za poslední roky, přál bych mu ten titul tady v eastbourne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist