Roddick vyhrál prestižní turnaj v Dubaji

8. 3. 2008, 18:49
Aktuality 0
Americký tenista Andy Roddick dnes ve finále v Dubaji porazil levorukého Španěla Feliciana Lópeze 6-7 6-4 6-2 a bez ztráty vlastního podání behěm celého tunaje získal svůj 25. titul. López ve svém pátém finále už počtvrté prohrál.
Andy Roddick v Dubaji vyhrál svůj 25. titul

Andy Roddick potvrdil prognózy tenisových odborníků, že má v Dubaji na to, aby získal titul. Motivaci měl velkou - cestoval přes půlku světa jen kvůli tomuto podniku, aby se po skončení vrátil zpět do USA na turnaje Masters Series. A brzký návrat rozhodně neplánoval, přestože v turnaji bylo přihlášeno hned osm hráčů ze světové desítky.

Pětadvacetiletý Roddick své fanoušky rozhodně nezklamal. Bez ztráty setu i vlastního servisu se dostal postupně přes J. C. Ferrera, Mathieua a světovou dvojku a trojku Nadala s Djokovičem až do finále. V něm narazil na levorukého Feliciana Lópeze, se kterým ve třech předchozích duelech neztratil ani set. Ovšem o rok starší Španěl ve Spojených arabských emirátech podával překvapivé výkony. Ale ikdyž už získal skalp Tipsareviče, Berdycha, Ferrera a Davyděnka, do duelu proti Roddickovi vstupoval jako outsider.

První set byl vyrovnaný. Sice se Roddick dostal ke třem možnostem k prolomení soupeřova servisu, ale jelikož ani jedné nevyužil, set dospěl až do tiebreaku. V něm měl více nervů López a vyhrál ho 10-8. Američana však ztráta prvního setu vůbec v celém turnaji nezlomila. I nadále skvěle podával, a když během druhého a třetího setu soupeři dovolil na returnu uhrát dohromady jen osm míčků, zaslouženě utkání otočil a vyhrál 6-7 6-4 6-2.

Pro Roddicka to je již jubilejní 25. titul, naopak López ve svém pátém finále už počtvrté neuspěl. Ve finálovém duelu bylo k vidění celkem 46 es - v této statistice byl lepší Španěl, když se mu povedla o dvě esa více. K vítězství mu to však nepomohlo. I tak ale může být López spokojen - před dubajským podnikem měl letošní zápasovou bilanci 1-5.

Damm s Víznerem druhý letošní titul nezískali
Martin Damm s Pavlem Víznerem nedotáhli úspěšně do konce své účinkování na turnaji v Dubaji. V dnešním finále čtyřhry podlehli Maheši Bhúpathímu s Markem Knowlesem 5:7 a 6:7.

Čeští veteráni ztratili vyrovnaný první set až v závěru po jediné ztrátě podání v celém zápasu. Ve druhé sadě měli několik možností k brejku, žádnou ale nedokázali využít. Proto musel rozhodnout až tie-break, v němž Damm s Víznerem prohráli 7:9.

Čeští deblisté tak druhý letošní titul nepřidali - ten první získali na turnaji v Marseille.

ATP Dubaj - výsledky 6. dne:

Dvouhra - finále:
Roddick (6-USA) - F. López (Špa) 6-7(8) 6-4 6-2

Čtyřhra - finále:
Bhupathí/Knowles (4-Ind/Bah) - Damm/Vízner (3-ČR) 7-5 7-6 (7)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist