Roddick znovu ztratil set. Čeká ho rozjetý kamarád Fish

24. 7. 2010, 09:02
Aktuality 4
ATP ATLANTA - Andy Roddick první z přípravných turnajů na US Open zahájil už dvěma třísetovými výhrami. I postup přes Belgičana Malisse si však pohlídal a o finále se v Atlantě utká s krajanem Fishem, který vyhrál už osm duelů v řadě. Na první semifinále nedosáhl ani na pátý pokus Slovák Lukáš Lacko.
Mardy Fish

Andy Roddick se vrátil na turnaj, kde před devíti lety získal svůj první titul. Od roku 2001 se v Atlantě hraje tento týden turnaj ATP poprvé a sedmadvacetiletý Američan je tak obhájcem prvenství.

V úvodním kole měl jako nasazená jednička volný los a ve druhém narazil na krajana Rajeeva Rama. Toho porazil ve třech setech, když si vybral slabší chvilku v závěru druhé a na úvod třetí sady.

Ve čtvrtfinále ho čekal Xavier Malisse. Belgičan, kterého porazil jak před devíti lety v atlantském finále, tak i v dalších sedmi vzájemných soubojích na okruhu ATP. Deváté měření sil začal lépe Malisse, který využil jeden ze šesti brejkbolů, sám žádnému nečelil a úvodní set vyhrál 6-4. Favorizovaný Roddick pak ale zlepšil servis, nasázel 17 es a aniž by musel odvracet další brejkboly, utkání otočil. 

"Xavier dnes skvěle servíroval. Bylo těžké se proti němu prosadit. Ale naštěstí jsem včas našel svůj rytmus a zápas vyhrál," uvedl Roddick. Rodák z Nebrasky hraje na prvním turnaji od nezdaru na Wimbledonu, kde v osmifinále nečekaně prohrál s Luem. Na rychlém povrchu, včetně halových turnajů, letos vyhrál už 28 zápasů z 32.

V semifinále se Roddick utká s kamarádem a deblovým parťákem Mardym Fishem. Šestý nasazený Američan ve čtvrtfinále s krajanem Taylorem Dentem ztratil na servisu jen osm fiftýnů a za pouhých 52 minut vyhrál 6-3 6-0.

Osmadvacetiletý Fish od French Open vyhrál už 14. z šestnácti zápasů. V Queen`s Clubu padl až ve finále s Querreym, před 14 dny na trávě v Newportu pak zkompletoval sbírku titulů ze všech povrchů.

Třetím domácím semifinalistou se stal suverénně John Isner. Ten podobně jako Fish deklasoval jednoho z Američanů Michaela Russella 6-1 6-2, když nastřílel 11 es a po servisu prohrál jen devět výměn.

O finále se utká s jediným 'neamerickým' semifinalistou Kevinem Andersonem. Jihoafričan se mezi nejlepší čtyřku dostal po výhře nad Slovákem Lukášem Lackem, který nedokázal zopakovat předchozí skalp Hewitta a ani na pátý pokus nepřekročil brány čtvrtfinále.

- ATP 250 ATLANTA (USA, antuka, 531.000 dolarů) -
páteční výsledky (23. 07. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Roddick (1-USA) - Malisse (7-Belg.) 4-6 6-3 6-4
Isner (2-USA) - Russell (USA) 6-1 6-2
Fish (6-USA) - Dent (USA) 6-3 6-0
Anderson (JAR) - Lacko (SR) 6-3 6-4

Semifinálové dvojice: Roddick - Fish, Isner - Anderson.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já jsem vám říkal, že Mardy vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Docela bych i Fishovi věřil Je rozjetý, Roddick ztrácel sety, klidně se může stát, že ho Mardy porazí. V druhém semi je jasný favorit Isner, snad vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že sázka na hcp +4,5 gamu na Fishe je tutovka dne.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že finále v Atlantě bude ryze americké, pak budu spokojen :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist