Roitman v Ostravě ztratil pouze dva gamy

6. 5. 2008, 22:26
Aktuality 2
CHALLENGER OSTRAVA - Argentinský tenista Sergio Roitman má za sebou bezproblémový vstup do turnaje Prosperita Open v Ostravě. Nasazená jednička si dnes v prvním kole challengeru dotovaného 50 tisíci dolarů hladce poradila se Slovákem Danišem, kterému povolila pouze dvě hry.
Sergio Roitman (© prosperitaopen.cz)

Slovenský tenista Marko Daniš si v Ostravě odbyl debut v hlavní soutěži challengeru. V dobrém na něj ale vzpomínat nebude - Roitman mu v úvodním setu nadělil kanára a v druhém dovolil uhrát jen dva gamy.

Úspěšně rozehrál ostravský turnaj obhájce prvenství Bohdan Ulihrach, jenž vyřadil osmého nasazeného Argentince Maxima Gonzaleze 6-3 6-2.

Do druhého kola postoupili také oba finalisté challengeru v Praze, který se dohrál v neděli - Hernych porazil krajana Lojdu a Dlouhý dalšího Čecha Konečnýho. Vítěze ECM Prague Open, Jana Hernycha, teď čeká nejvýše nasazený Roitman. Dalším domácím úspěšným tenistou dnes byl i Rosol, jenž vyřadil čtvrtého nasazeného Rakušana Stasiaka.

S turnajem se naopak překvapivě rozloučil Ukrajinec Stachovskij. Vítěz letošního turnaje ATP v Záhřebu si v Ostravě nedokázal poradit s rakouským tenistou Marachem. Ten bude v 2. kole soupeřem Lukáše Dlouhýho. Dařilo se Maročanu El Aynaouimu - semifinalista z Mnichova, kde se hrálo minulý týden, porazil Francouze Prodona ve třech setech.

Challenger Praha - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Stasiak (4-Rak.) 6:3, 6:3, Ulihrach (ČR) - Gonzalez (8-Arg.) 6:3, 6:2, L. Dlouhý - Konečný (oba ČR) 6:4, 6:3, Hernych - Lojda (oba ČR) 6:1, 6:2, Roitman (1-Arg.) - Daniš (SR) 6:0, 6:2, Marach (Rak.) - Stachovskij (5-Ukr.) 3:6, 6:4, 6:1, El Aynaoui (Mar.) - Prodon (6-Fr.) 3:6, 6:4, 6:3, Silva (Braz.) - Kližan (SR) 2:6, 6:2, 6:2, Cruciat (Rum.) - Lacko (SR) 6:3, 6:3.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
- jinak Rosol vyřadil Jurka Stasiaka, který je Australanem a do hlavní soutěže postoupil jako LL po odhlášení Brzezickiho
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist