Rojer a Tecau podruhé dobyli Londýn. Po Wimbledonu vyhráli i Turnaj mistrů

22. 11. 2015, 17:46
Aktuality 3
TURNAJ MISTRŮ - Londýn. Město, kde během necelého půl roku dobyli dvě obrovské trofeje. Nizozemec Jean-Julien Rojer a Rumun Horia Tecau si britskou metropoli zapamatují jako místo, kde v životním roce 2015 získali první grandslamový titul a zároveň poprvé vyhráli Turnaj mistrů. Tím prošli bez ztráty setu, když v dnešním finále porazili pár Rohan Bopanna a Florin Mergea.
Jean-Julien Rojer a Horia Tecau

Jean-Julien Rojer a Horia Tecau se dali dohromady loni a rok zakončili třemi porážkami na Turnaji mistrů. Povedenou sezonu ale letos přebili. V roce 2015 se totiž stali nejlepším párem sezony, během které posbírali nejvíce bodů ze všech dvojic. Z trůnu po šesti letech sesadili bratry Bryanovi.

Největších a zároveň životních úspěchů dosáhli v průběhu uplynulého půl roku v Londýně, kde letos vyhráli všech jedenáct zápasů. Nejprve si oba ve Wimbledonu připsali první grandslamový triumf ve čtyřhře mužů a tento týden pak poprvé dobyli Turnaj mistrů. V pěti duelech v O2 areně neprohráli ani set.

V dnešním finále Rojer s Tecauem porazili za 62 minut hry bez ztráty podání 6-4 6-3 indicko-rumunský pár Rohan Bopanna a Florin Mergea, které zdolali i ve čtvrtém vzájemném střetnutí. 

Čtyřiatřicetiletý rodák z Nizozemských Antil Rojer i o čtyři roky mladší Rumun Tecau hráli na Turnaji mistrů počtvrté v kariéře, ale až dosud nikdy nepostoupili ze skupiny. Rojer, který startoval také dvakrát
s Pákistáncem Aisamem Qureshím, měl před letošním ročníkem dokonce zápasovou bilanci 0-9.

• TURNAJ MISTRŮ 2015 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch / hala, 6.500.000 dolarů
nedělní výsledky (22. 11. 2015)
• Čtyřhra - finále •
Rojer/Tecau (2-Niz./Rum.) - Bopanna/Mergea (8-Indie/Rum.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Mayo
Veľká škoda Rohana :/ ale zase všetko lepšie ako gloryBryani, takže grats
Reagovat
FulnekUltras
jj ;)
Reagovat
Davor1
Ja som prial Dodigovi s Mellom, ale Rojer s Tecauom zaslúžene, celý turnaj jasne najlepší, s veľkým prehľadom...
Bryanovska éra už snáď skončila :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist