Rok a půl. Tak dlouho čekal Acasuso na další čtvrtfinále

18. 2. 2011, 11:45
Aktuality 6
ATP BUENOS AIRES - Kariéru Argentince Acasusa přibrzdila zranění. Jako hráč třetí světové stovky startuje tento týden na domácím turnaji v Buenos Aires, kde se mu pravidelně daří. Potvrzuje to i letos: po výhrách nad Dolgopolovem a Cuevasem si poprvé po roce a půl zahraje ve čtvrtfinále.
Profily hráčů
Jose Acasuso

Přesně před rokem se José Acasuso podrobil operaci kolena. Už po dvou měsících se na kurty vrátil a hned vyhrál challenger v Tunisu. Následně ale začal mít problémy se zády a do konce roku toho už příliš neodehrál.

Aktuálně se bývalá světová dvacítka nachází až na 256. místě žebříčku a aby si Acasuso mohl po více než roce zahrát na turnaji ATP, musel dostat divokou kartu od pořadatelů. Ti zřejmě dlouho neváhali, neboť osmadvacetiletý Argentinec na domácím turnaji byl už dvakrát ve finále a třikrát v semifinále.

Že miluje sérii Golden Swing čtyř turnajů na jihoamerických antukách potvrdil předloni, kdy byl ve Viňa del Mar ve finále a na dalších třech podnicích v semifinále.

Nyní se mu daří argentinské metropoli daří znovu a poprvé od července 2009 se může těšit na čtvrtfinále. Po výhře nad čerstvým finalistou ze Santiaga Dolgopolovem si poradil i s Pablem Cuevasem z Uruguaye, proti kterému využil pět z dvanácti brejkbolů a po 161 minutách vyhrál 6-7 7-5 6-1.

O semifinále se utká s nejvýše nasazeným Nicolasem Almagrem, kterého už šestkrát v řadě nedokázal porazit.

Španěl na jihoamerické antuce získal čtyři z osmi titulů, v Buenos Aires byl ale maximálně v semifinále. Letos v Argentině hraje coby čerstvý šampion z Costa do Sauipe a zatím nezaváhal. Ve druhém kole sice se světovou stovkou Leonardem Mayerem prohrál první set v tie-breaku, ovšem další průběh zápasu už ovládl a postoupil.

"Věděl jsem, že to bude těžké, ale jsem spokojený, protože svou práci odvedl dobře," řekl Almagro. "On (Mayer) hrál v prvním setu neuvěřitelně. Pak ale vypadal unaveně a já se naopak zlepšoval," dodal pětadvacetiletý Španěl. "Po Australian Open jsem tvrdě trénoval a teď se mi to vrací. Doufám, že tu moho bojovat o celkové vítězství."

Pouze jedno své podání si dokázal udržet domácí Juan Pablo Brzezicki s favorizovaným krajanem Davidem Nalbandianem, kterému za 68 minut podlehl 1-6 2-6.

"Skoro všechno jsem udělal perfektně, byl to skvělý zápas. Nemusel jsem příliš běhat a bránit se. Některé věci jsem mohl udělat jinak, ale zálěží na tom, co vám soupeř dovolí," řekl třetí nasazený Nalbandian. V Buenos Aires tak vyhrál 12. z posledních třinácti zápasů. V roce 2008 triumfoval, následně vypadl v semifinále s Monakem a loni kvůli zranění nenastoupil k čtvrtfinálovému zápasu.

V pátek se o semifinále utká s vítězem z roku 2009 Tommym Robredem, se kterým z v posledních třech zápasech ztratil celkem jen 11 her. Španělský tenista postoupil po výhře 7-5 6-3 nad krajanem Ramosem-Vinolasem.

- ATP 250 BUENOS AIRES (Argentina, antuka, 478.900 dolarů) -
čtvrteční výsledky (17. 02. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Almagro (1-Šp.) - Mayer (Arg.) 6-7(3) 6-1 6-3
Nalbandian (3-Arg.) - Brzezicki (Arg.) 6-1 6-2
Robredo (6-Šp.) - Ramos-Vinolas (Šp.) 6-3 7-5
Acasuso (Arg.) - Cuevas (Urug.) 6-7(2) 7-5 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vím, že to sem nepatří, ale chtěl bych se zeptat, jestli někdo víte něco o Gaudiovi? Už skončil, nebo ještě bude hrát?
Reagovat
smazaný uživatel
Sice oficialně neskončil,ale pochybuju v navrat. Už podle všeho to uplně zabalil. Možna ještě se zučastni jednoho až dvou turnaju...
Kdyby se chtěl loučit,tak dostane wc do ted běžiciho Buenos Aires.Je ve hvězdach co s nim je, o navrat se pokoušel, špatne to nebylo,ale podle mě už na to nema dost psychyckych sil.A asi pro něj je těžke opět hrat challengery apod, ne herně ale motivačně. Je to obrovska škoda, muj nejoblibenějši hrač, skvěla hra, nejkrasnějši backhand.. Nechapu proč tehdy tak klesnul 2006,2007,2008...
Reagovat
smazaný uživatel
Chela a Acasuso ukazuji,že na to maji pořad, Gaston podle mě na to prostě nema..
Reagovat
QPR_Draxter14
chyb jak máku :-/

Nyní se mu daří argentinské metropoli daří znovu a poprvé od července 2009 se může těšit na čtvrtfinále.

Po výhře nad čerstvým finalistou ze Santiaga Dolgopolovem si poradil i s Pablem Cuevasem z Uruguaye, proti kterému....

"Věděl jsem, že to bude těžké, ale jsem spokojený, protože svou práci odvedl dobře," řekl Almagro. "

Doufám, že tu moho bojovat o celkové vítězství."

Raději se na to vysrat než něco dělat narychlo ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna vyhraje kdyz nema a projebe mi cely ticket mamlas!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě JAK vyhraje! Cuevas ve 2. setu vedl 5:4 podával do zápasu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist