Rosol a Štěpánek byli proti favoritům bez šance

31. 8. 2016, 07:27
Aktuality 16
US OPEN - Čeští tenisté se v úterý o překvapení na US Open nepostarali. Lukáš Rosol si proti britskému favoritovi Andymu Murraymu nevypracoval jediný brejkbol, hladce ve třech setech prohrál i veterán Radek Štěpánek s Francouzem Gillesem Simonem.
Andy Murray a Lukáš Rosol

Lukáš Rosol toho v posledních měsících příliš nevyhrál a hned v prvním kole US Open narazil na šampiona z roku 2012 Andyho Murrayho, který je v New Yorku při zdravotních potížích Djokoviče nejžhavějším adeptem na titul. A samotný zápas rozdílné rozpoložení obou tenistů dokonale kopíroval.

Jednatřicetiletý český tenista se ve večerním zápase na kurtu Arthura Ashe nedostal k jedinému brejkbolu. A i když zahrál stejně winnerů (27) jako soupeř, jeho agresivní hra na riziko vedla ke 45 nevynuceným chybám, zatímco Murray jich předvedl pouze 17. 

Rosol tak o dva roky mladším Britem prohrál i třetí vzájemný zápas, poprvé však neuhrál ani set. Na US Open startoval pošesté v kariéře, ale pouze loni se dostal do 2. kola.

"Dobře jsem se pohyboval a cítil jsem se skvěle. Trochu mi docházely síly, tak jsem to chtěl co nejrychleji ukončit, ale na druhou stranu jsem si chtěl co nejvíce zvyknout na zdejší podmínky. Na začátku to nebylo úplně ono, ale celkově to bylo dobré a jsem spokojený," řekl Murray, který se ve druhém kole utká se Španělem Marcelem Granollersem (h2h 7-2).

Druhý hráč světa Murray, který před třemi týdny jako první v historii obhájil olympijské zlato, letos ještě nechyběl ve finále grandslamu. V Melbourne a v Paříži prohrál s Djokovičem, ve Wimbledonu si došel pro svůj třetí grandslamový titul. 

Svěřenec Ivana Lendla se tak může stát teprve čtvrtým mužem v profesionální éře, který hrál v jedné sezoně finále na všech čtyřech grandslamových turnajích. Dosud to dokázali jen Novak Djokovič (2015), Roger Federer (2004, 2006, 2007) a Rod Laver, který v roce 1969 všechny čtyři vyhrál.

Proti favoritovi neuspěl ani Radek Štěpánek, který prohrál 3-6 1-6 4-6 s třicátým nasazeným Francouzem Gillesem Simonem. Ten zápas na tři vítězné sety vyhrál až na třetí pokus a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2-2.

"Dneska jsem si připadal jak v písničce, na všechno má jasnou odpověď," parafrázoval Štěpánek text písně slovenské skupiny Team. "Ať jsem nechal ho tvořit - nekazil, ať jsem do něho chodil a snažil se tvořit já, chodil na síť, měnil rytmus, hrál víc čopů, hrál víc servis volej, dneska neuvěřitelně prohazoval. Musím smeknout před jeho výkonem," ocenil Štěpánek pro Český rozhlas kvality a zkušenosti soupeře.

Sedmatřicetiletý rodák z Karviné v New Yorku nenavázal na tři výhry z kvalifikace a US Open pro něj skončilo pátým rokem už v prvním kole. Jeho maximem zůstává osmifinále ze sezony 2009. 

Zatímco Rosol si v New Yorku může balit kufry, Štěpánek se představí ještě ve čtyřhře se Srbem Nenadem Zimonjičem.

Ze čtyř českých tenistů se do druhého kola dvouhry dostali jen Jiří Veselý a Jan Šátral, kteří v pondělí vyhráli pětisetové bitvy.

• US OPEN 2016 •
USA / New York, tv. povrch, 18.162.048 dolarů
úterní výsledky mužů (30. 08. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Murray (2-Brit.) - Rosol (ČR) 6-3 6-2 6-2
Simon (30-Fr.) - Štěpánek (ČR) 6-3 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Lunej..
byl včera opravdu marný, Gilles ho snadno prohazoval, Radka asi trochu zlobily čočky. Lukáše jsem neviděla, ale velkou radost mi udělal Steve, nevěřila jsem, že to dokáže otočit a vyhrát, super. Jinak Mikulášovi skrečnul Phil, Ivan vyletěl, takže moje Fantasy je tak nějak na ..... :)
Reagovat
Fandina
Jirka se necítí dobře
http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/veselemu-ztizi-duel-s-djokoviem-zdravotni-stav-telo-me-neposloucha-priznal-tenista--1645780
Reagovat
Stan_Borowitz
Ten Novak má ale neuvěřitelnou kliku.
Reagovat
Fandina
Obrovskou ...
Reagovat
a.magerova
Svěřenec Ivana Lendla se tak může stát teprve čtvrtým mužem v profesionální éře, který hrál v jedné sezoně finále na všech čtyřech grandslamových turnajích. Dosud to dokázali jen Novak Djokovič (2015), Roger Federer (2004, 2006, 2007) a Rod Laver, který v roce 1969 všechny čtyři vyhrál.

Správně má být:
Roger Federer (2006, 2007, 2009)
Reagovat
Krisboy
Lukáš proti Kvjětákovy šanci neměl, to bylo jasné. A i když Radek proti Žilovi favorit rozhodně taky nebyl, doufal jsem, že ho potrápí víc. Nu což, tak šanci na finále proti J1rkovi už má jenom Šátralovic Jenda :(
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/jan-satral-us-open-profil-0hq-/tenis.aspx?c=A160830_153156_tenis_bem
Reagovat
Krisboy
Horáček jezdí na US Open už leta pokud vím, je to velkej fanda tohodle turnaje :)
Reagovat
Stan_Borowitz
předčasné finále...
Reagovat
letityfanousek
jj Edmund - Escobedo, to bude bitva
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty si s toho děláš legraci, ale Jirka dnes může definitivně potvrdit status legendy, což se zatím nepodařilo ani takovým hráčům jako Rosol nebo Stachovský.

Nenapadá mne žádná jiná z kombinací možných vzájemných zápasů na turnaji, která by byla z historického hlediska důležitější.
Reagovat
smazaný uživatel
Oni hrají třetí rundu na centru, ne od 17 hodin. :D Já si říkal, co myslíš.

Bezesporu. Zraky celého tenisového světa jsou dnes upřeny na New York. Událost roku 2016 je tady. Ten, jehož jméno se ani neodvažuji vyslovit, se dnes může opravdu osamostatnit v panteonu legend.
Reagovat
Stan_Borowitz
Aha, já jsem koukal na plán zápasů tady na TP, tak to sorry za vyvolání chaosu.

Bohužel to není tak úplně pravda, pouze se přidá k Dustinu Brownovi. Ale rastaman je dobrá společnost.
Reagovat
Stan_Borowitz
...z toho...
Reagovat
Kozoroh
Bude to pořádná srbská pomsta!
Reagovat
Stan_Borowitz
Nad nemocným Jirkou je pro Novaka povinnost vyhrát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist