Rosol bojoval, na Troického ale nestačil

2. 1. 2012, 18:57
Aktuality 1
Porážkou z rakety 22. tenisty světa Viktora Troického zahájil novou sezonu Lukáš Rosol. Český hráč turnajovou pětku v Dauhá potrápil, Troickému ale nakonec podlehl 4-6 a 6-7.
Lukáš Rosol

Už loni neodstartoval Lukáš Rosol v Dauhá svou sezonu nejlépe, když v prvním kole nestačil na Chorvata Karloviče. Tentokrát se musel sklonit před Viktorem Troickým, který českému soupeři nasázel 16 es.

V první sadě nasázel srbský tenista Rosolovi jen čtyři nechytatelná podání, ale to nic neměnilo na tom, že při vlastním servisu 70. hráče světa jasně přehrával. Troicki ztratil v úvodním setu po prvním podání jedinou výměnu, a když ve třetí hře sebral Rosolovi jeho servis, o osudu setu bylo rozhodnuto. Lukáš Rosol ještě za stavu 2-4 odvrátil další brejkboly, ale ztrátu už nedohnal.

Ještě hůř bylo na začátku další sady, kdy Rosol znovu ztratil podání, český hráč se ale konečně dočkal a po prvním brejku srovnal na 1-1. Od té chvíle byli oba tenisté při svém podání bezchybní, a tak přišel na řadu tie-break. Ten Troicki nezahájil dobře a po dvojchybě daroval Lukáši Rosolovi "minibrejk". Z něj se ale český zástupce v Dauhá neradoval dlouho; pátý hráč turnajového pavouka otočil na 5-3 a za stavu 6-4 měl dvě příležitosti ukončit zápas. Využil hned tu první a po bekhendu umístěném přesně na čáru se mohl radovat z postupu do druhého kola.

V něm už je také další z nasazených hráčů, Ital Andreas Seppi. Na turnajovou osmičku nestačil Polák Lukasz Kubot, který pětkrát ztratil podání a za rovných 70 minut prohrál 2-6 3-6.

Výsledky - Dauhá (tvrdý povrch, dotace 1,024.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Troicki (5-Srb.) - Rosol (ČR) 6:4, 7:6 (7:4), Seppi (8-It.) - Kubot (Pol.) 6:2, 6:3, Ramos (Šp.) - Tursunov (Rus.) 7:5, 6:2, Cipolla (It.) - Al Mutawa (Kat.) 6:0, 6:0.

 

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist