Rosol dohrál v Düsseldorfu hned v prvním kole, Hájek postoupil

19. 5. 2013, 17:09
Aktuality 7
Lukáš Rosol vypadl na turnaji v Düsseldorfu v prvním kole. Pátý nasazený hráč dnes podlehl domácímu Danielu Brandsovi 4-6 a 3-6. Soupeřem Brandse ve druhém kole bude další český tenista Jan Hájek, který porazila Rusa Donského dvakrát 6-2.
Lukáš Rosol

O úvodní duel turnaje v Düssledorfu se postaral Chorvat Dodig a Blaz Kavčič. Ivan Doding v zápase získal rovných 80% míčů po prvním servisu a i díky osmi esům vyhrál nad Slovincem Kavčičem za 82 minut 7-5 6-4.

„Cítil jsem se na kurtu dobře,“ řekl Dodig. „Ze začátku jsme hráli dlouhé výměny, jelikož se oba moc dobře známe. Úroveň mé hry se v průběhu zápasu zvyšovala a zvítězil jsem. Teď mě čeká Tommy Haas, se kterým jsem už letos dvakrát hrál. Tommy je opravdu silný, musím ze sebe vydat to nejlepší,“ dodal vítěz.

Ve druhém zápase dnešního dne se na německé antuce představil Lukáš Rosol. Český reprezentant, startující na turnaji jako pátý nasazený, však v utkání s domácím Brandsem nevyužil ani jeden z šesti brejkbolů, sám ztratil servis třikrát a prohrál za 69 minut 4-6 3-6.

O mnoho lépe si vedl v dalším zápase Rosolův krajan Jan Hájek, který porazil za rovnou hodinu dvakrát 6-2 Rusa Donského. Hájek úvodní duel na okruhu ATP zvládl poprvé od února. Přerušil tak sérii čtyř turnajů, na nichž buď první zápas prohrál, nebo skončil už v kvalifikaci.

Soupeřem Hájka bude přemožitel Rosola Daniel Brands. S německým tenistou se český reprezentant střetl dvakrát a oba hráči si připsali po jednom vítězství.

- ATP POWER HORSE CUP DÜSSELDORF -
(Německo, antuka, €410,200)
nedělní výsledky (19. 05. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Brands (Něm.) - Rosol (5-ČR) 6-4 6-3
Dodig (Chorv.) - Kavčič (Slovin.) 7-5 6-4

Hájek (ČR) - Donskoj (Rus.) 6-2 6-2

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
Příště držím palce. Brands je na antuce silný, tak přeji, aby to příště vyšlo, přeji uspěch a pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
že Rosol není nějak dobrý tenista...a to se potvrzuje :-) Pojď pojď pojď si Rosole pro další výprask :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím
Reagovat
Stan_Borowitz
Není hloupý. Nehoní se zbytečněq za tituly z bezvýznmných přípravných turnajů jako Rafa a šetří se na grandslamové turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
a že těch grandslemů tolik vyhrál
Reagovat
Stan_Borowitz
Dosud to nebyla jeho priorita.
Reagovat
Frick
špatný, no... Sakra, proč se takhle zakopává po tý Bukurešti...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist