Rosol je poprvé v semifinále, v něm ho čeká Simon

26. 4. 2013, 13:51
Aktuality 14
Krátce poté, co ve světovém žebříčku pronikl do elitní padesátky, se Lukáš Rosol dočkal svého prvního semifinále na okruhu ATP v kariéře. Český tenista dnes v Bukurešti porazil druhého nasazeného soupeře v řadě a po výhře 6-3 6-1 nad Srbem Troickým si s turnajovou dvojkou Gillesem Simonem zahraje o finále.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol dnes v Bukurešti nastoupil proti soupeři, se kterým v minulé sezoně odehrál tři zápasy. Dva z nich český reprezentant vyhrál - oba na antuce, na níž Viktora Troického porazil i potřetí v řadě.

Rosol, který už letos o účast mezi čtveřicí nejlepších marně usiloval v záhřebské hale, se dnes mohl celý zápas opírat o svůj servis, který ani jednou neztratil. K zisku první sady mu tak stačilo proměnit jeden ze dvou brejkbolů a při svém podání pak set ukončit.

Servis soupeři sebral Rosol znovu hned v úvodu dalšího dějství a opět tak šel do vedení, které i přes šest brejkbolů srbského tenisty v následujícím gamu udržel. Troicki si pak ještě s problémy udržel podání a snížil na 1-2, ale to od něj bylo vše. Další tři hry získal Rosol, který tak za hodinu a 17 minut zvítězil 6-3 6-1.

Ve dvou setech dnes dokázal vyhrát i příští soupeř českého hráče Gilles Simon. Druhý nasazený tenista turnaje sice získal první sadu nad Němcem Danielem Brandsem hladce 6-1, jenže ve druhé utekl favoritovi začátek a jeho protivník vedl už 4-1. Do třetího setu ale Simon nenechal zápas dojít: v sedmé a poté i jedenácté hře prolomil Němcův servis a zvítězil 6-1 7-5.

Už ve čtvrtfinále skončil nejvýše nasazený Janko Tipsarevič, který podlehl ve třech setech Španělu Guillermu Garcíu-Lópezovi.

Výsledky - Bukurešť (antuka, dotace 467.800 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Rosol (ČR) - Troicki (8-Srb.) 6:3, 6:1, García-López (Šp.) - Tipsarevič (1-Srb.) 6:3, 3:6, 6:4, Simon (2-Fr.) - Brands (Něm.) 6:1, 7:5, Mayer (5-Něm.) - Hanescu (Rum.) 6:3, 7:6 (7:3). 

Semifinálové dvojice: Rosol - Simon, García-López - Mayer. 

Čtyřhra - semifinále:
Dlouhý/Marach (ČR/Rak.) - Gonzalez/Lipsky (3-Mex./USA) 6-4 6-4
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
tommr
už sám postup do semifinále přes dva nasazený hráče je velkej úspěch a nemusí zůstat jen u toho - Simon nehraje v poslední době nic světobornýho a Lukáš by ho klidně moh porazit ... :)
Z Lukáše se každopádně stane od pondělí oficiální česká dvojka. Je vidět, že úspěšnej záskok v DC ho pořádně nakopnul. Lukáš při něm získal nejen cenný body ale i zdravý sebevědomí ... :)
Přesně opačně se bohužel vede Tomášovi. Ten je momentálně zcela z formy a pokud neobhájí finále v Madridu začne se propadat v žebříčku. Zajímavý je, že i u něj se to dá přičíst DC - jen v jeho případě šlo o vypuštění ...
Reagovat
Pe3k
Rosol - lukášovi sice fnadím, ale proti Simonovi mu nevěřím ani trochu. Neznám sice aktuální formu fratíka, ale jeho styl našemu borci moc vyhovovat nebude. Každopádně mu přeji, aby stoupal žebříčkem a časem třeba i nahradil Radka štěpánka.

Berdych - se drží dlouhodobě v té elitní 10 a to si myslím, že je velký úspěch, když se vrátím do těch let kolem roku 2007 - 2010 jak jej mnozí posílali mezi 30-40 flek na žebříčku tak si myslím, že všem dokázal, že je to pan hráč. Pokud se propadne a dostane se před něj Del Po, tak se vůbec nic neděje...Pro nasazování to bude mít stále stejné a být za JMDP není žádná ostuda, naopak...Z mého úhlu pohledu i kdyby měl dlouhodobý poles formy, tak můžem být rádi, že máme takového hráče.
Reagovat
smazaný uživatel
To je válec ten Rosol. S takovu formou měl jet do Barcelony seřezat znova Nadala!
Reagovat
smazaný uživatel
Hohohooo, Sonjičko, kde jsi? Na chvilku jsem opustil vaši loď :D
Reagovat
smazaný uživatel
Neštvi mne, Vik s Jankem by si měli dát skupinovou terapii:-(:-D
Aspoň Miloš dnes potěšil:-)...snad není moc unavený, musí dnes porazit ještě Robreda:-(
Reagovat
smazaný uživatel
:D V pohodě, musel jsem, však víš.

Jo, to by Milšo měl ještě zmáknout.
Reagovat
rubens
Luke, pobi jich všetkých!
Reagovat
spaniel
Tak Tomáš pokračuje v úspěšném tažení do top 3...Kolikže mu chybí bodů tommre?
Reagovat
Fandina
slet pesimistů? ještě je brzy ...
Reagovat
Fandina
Nevím, ale Berda o třetím místě nikdy nemluvil. Mluvil o pátém a tam je pořád stejně blízko jako daleko. Tom bude muset přidat!
http://live-tennis.eu/
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak simon snad konečná nebude ani se mu moc nedaří takže držim palce
Reagovat
smazaný uživatel
Rosi,konečně ses dočkal,na Simona ale třeba zlepšit servis a přidat konečný forhend,jako na Nadálka!!Jinak díky,zlepšil jsi mi den!!
Reagovat
smazaný uživatel
Snad sundá i toho zasrana vracečkářského.
Reagovat
Fandina
Simon by nemusel být konečná. Tak držím palce a přeji úspěch. Jen tak dál!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist